שתף קטע נבחר

ארבעה מתכוני במיה בקלי קלות

שאול בן אדרת מגיש רביעיית מתכוני במיה קלים להכנה, שגם מאותגרי המטבח יצליחו להכין בלי בעיה|: על טחינה, בתוך שקשוקה, בטמפורה וגם על שיפוד רוזמרין

שיפודי במיה על מקל רוזמרין

 

המצרכים (ל-4 מנות):

8 ענפי רוזמרין עבים, ללא העלים

1/2 ק"ג במיה טרייה וקטנה

2 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

מלח, פלפל

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה: 

  1. מתבלים את הבמיה עם מלח ופלפל, שמן זית ושום.
  2. משפדים את הבמיה על מקלות רוזמרין, ומטגנים במחבת חמה במשך כ-4 דקות מכל צד.
  3. אופציה נוספת היא להניח את שיפודי הבמיה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ולאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-10 דקות.

 

במיה בטמפורה וחמשת התבלינים

 

המצרכים (ל-4 מנות):

1/2 ק"ג במיה טרייה וקטנה

1/2 כוס תערובת טמפורה מוכנה

1 כוס מים

2 כפות חמשת התבלינים

1 כוס שמן לטיגון

מלח ופלפל

 

לקישוט:

קליפה מגורדת מלימון אחד

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את תערובת הטמפורה עם כוס מים. טובלים את הבמיה בתערובת, ומטגנים בשמן עמוק במשך כ-2 דקות. מעבירים לנייר סופג.
  2. מתבלים בתערובת חמשת התבלינים, ממליחים ומפלפלים.
  3. מסדרים את הבמיה בצלחת הגשה, מקשטים בקליפת  לימון מגורדת, ומגישים חם.

 

תבשיל שקשוקה עם במיה ועגבניות שרי

 

המצרכים (ל-4 מנות):

1/2 ק"ג במיה טרייה וקטנה

1/2 ק"ג עגבניות שרי

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 כף פפריקה חריפה

1 פלפלון צ'ילי אדום

2 כפות שמן זית

8 ביצים

1/2 כוס מים

מלח, פלפל

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:  

  1. יוצרים חתך קטן בקצה כל עגבנייה, וחולטים אותה בסיר עם מים רותחים כדקה. מעבירים
  2. למי קרח להפסקת הבישול. קולפים את הקליפה מהעגבנייה.
  3. במחבת עם שמן זית, מזהיבים בצל ומוסיפים שום, פפריקה, עגבניות, פלפלון ובמיה. מבשלים במשך כ-5 דקות על אש נמוכה. מוסיפים 1/2 כוס מים, ומבשלים במשך כ-5 דקות נוספות.
  4. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הביצים מעל, ומבשלים הכל במשך כ-3 דקות נוספות. מגישים לצד לחם.

 

 

תבשיל במיה וטחינה חמה של סבתא

 

המצרכים (ל-4 מנות):

1/2 ק"ג במיה טרייה קטנה

4 עגבניות בשלות, מגורדות בפומפייה

5 שיני שום פרוסות

4 כפות שמן זית

1 מקל קינמון

1/2 כפית סוכר

מלח, פלפל

 

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית

1 כוס מים

מלח - לפי הטעם

לימון - לפי הטעם

 

לקישוט:

10 עלי נענע

1 מקל קינמון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הבמיה - מחממים 2 כפות שמן זית במחבת, מוסיפים 4 שיני שום ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים למחבת במיה, עגבניות טריות מגורדות, סוכר ומקל קינמון ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-15 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
  2. מכינים את הטחינה - בינתיים, מערבבים היטב את הטחינה הגולמית עם המים, הלימון והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים למחבת חמה, ומחמממים על אש נמוכה במשך כדקה (הטחינה צריכה להיות חמימה, אך לא רותחת).
  3. הגשה - יוצקים את הטחינה לצלחת עמוקה, מניחים מעל את תבשיל הבמיה ומקשטים עם עלי נענע ומקל קינמון.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
תבשיל שקשוקה עם במיה ועגבניות שרי
צילום: ירון ברנר
מומלצים