החמאס מציג: אימון צבאי לבנות 12
הכירו את קייטנת הטרור לבנות: מצעדים צבאיים, ירושלים למוסלמים בלבד ומועדון דיבייט עם מנצח קבוע מראש. אחת ממנהלות המחנות: "התכניות מיועדות לאליטה של התלמידות הפלסטיניות"
בזמן שרובנו מחפשים סידור לילדים לקיץ, מוציאים אלפי שקלים על קייטנות, מחנות קיץ וחופשות, נשות חמאס חיפשו פתרון מותאם לבנות רצועת עזה. בראשון באוגוסט, לראשונה, הקים אגף הנשים של תנועת חמאס את "המחנה הצבאי אל-קודס", שנועד להכין בנות מחוננות בגילאים 12-18 למלחמה "לשחרור פלסטין", כך מדווח אתר אל-מוניטור.
המחנה, שנגמר ב-10 באוגוסט, הוא הראשון מסוגו ברצועה, היות וחמאס מעולם לא ארגן מחנה אימונים לבנות בעבר. קרוב ל-1,000 בנות השתתפו בקייטנה, שהציעה תכנית לימודים רחבה ומגוונת שנועדה ללמד כיצד "להתנגד לכיבוש" שהועברה על ידי נשים המזוהות עם החמאס. נשים אלו צברו ניסיון צבאי רב ויודעות כיצד לשלהב נגד ישראל.
>>עוד באתר ערוץ 20>>
מנהלת הקייטנה, רג'ה אל-חלבי הגדיר את מטרתו העיקרית של "אל-קודס" היא "להכין את הבנות להגנה עצמית ולהתכונן לקרב נגד הכיבוש".
חלבי גם הסבירה כי הקיינה מתמקדת בחינוך פסיכולוגי של הבנות, שמתנדבות להשתתף. האימונים כוללים גם דרכים ועצות לגידול הדור הבא, על מנת שיקבל את תרבות השחרור והלוחמה כגד הכיבוש, תוך העצמת תחושת הפטריוטיות והחשיבות בשמירה על זכויות הפלסטינים.
המחנה עצמו הוקם בחצר בית ספר בשכונת רמלה במרכז עזה. על פי הכתבה, הבנות התלהבו מהתכנית והיו נלהבות ללמוד טכניקות צבאיות בדיוק כפי שלומדים במחנות הבנים והגברים השונים, מגילאי 7 ועד 60, שמאורגנים על ידי חמאס מאז 2013.
לצד מחנה רמלה מחנות נוספים פזורים ברחבי הרצועה, כמו תופח, אל-דראג' במרכז העיר עזה וחאן יונס ורפיח בדרום. ג'אדה אל-עאבד, ראשת תכניות האימונים בתופח ואל-דראג', אמרה שמתקן רמלה הוא רק אחד מרבים אחרים שנמצאים בבתי ספר.
עאבד סיפרה לאל-מוניטור ש"המחנות האלו פונים אל בנות שממוצע הציונים שלהן הוא 95 ומעלה, האליטה של התלמידות הפלסטיניות", במטרה לאמן דוגמאות למופת עבור תלמידות נוספות. היא הסבירה כי אחד הכישורים הראשונים שנלמדים במסגרת התכנית הוא המצעד הצבאי, שמחנכת אותם למשמעת ולסדר. לאחר מכן הן לומדות תרגיילים שונים שנועדו להגביר בקרב הבנות את האמונה שירושלים שייכת למוסלמים בלבד, ולא ליהודים.
עאבד סיפרה גם כי אחת הפעילויות של "אל-קודס" היא משחק מלחמת המילים. הבנות מחולקות לשתי קבוצות, אחת פלסטינית והשנייה ישראלית. בכל סימולציה, הקבוצה הפלסטינית מנצחת, למרות שלא תמיד זה המצב בשטח. כך הן לומדות שהצדק תמיד נמצא עם הפלסטינים.