שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    תמר במקום סוכר: כך תכינו קינוחים מתוקים - ובריאים

    שימוש בתמר בהכנת קינוחים ישמור על המתיקות, אבל יגרום להם להיות בריאים יותר ומלאים במינרלים וסיבים תזונתיים. 10 טיפים

    לא חייבים סוכר כדי לאפות קינוחים. שימוש בתמרים ישמור על המתיקות וגם יגרום לקינוח להיות בריא יותר.

     

    לתמרים יש מתיקות נפלאה, ובניגוד לסוכר, הם מגיעים אלינו היישר מן הטבע, עם שפע ערכים בריאותיים חשובים: מינרלים אשלגן ומגנזיום, נוגדי חמצון (פוליפנולים) וכן סיבים תזונתיים התורמים לעיכול תקין, לבריאות מערכת העיכול ולתחושת שובע.

     

    להבדיל מפירות יבשים רבים, התמר אף מתייבש באופן טבעי על העץ, כחלק מתהליך ההבשלה הטבעי שלו, ללא צורך בתוספת חומרים משמרים.

     

    קראו עוד על יתרונות התמרים

    דל קלוריות אבל מתוק: כל הסיבות לאכול תמר

    תמרים נגד התקף לב וסרטן - איזה זן הכי בריא?

     

    10 עצות לשימוש בתמרים בהכנת קינוחים

    1. מכינים את התמרים. מגלענים את התמרים. אפשר גם לקלוף אותם, במידה שאין בלנדר חזק בבית,כדי שלא יוותרו חתיכות קליפה במאפה. התמרים יתקלפו בקלות בקערת מים או תחת מים זורמים.

     

    2. טוחנים. טוחנים תמרי מג'הול עסיסיים בבלנדר יחד עם המרכיבים הנוזליים במתכון (לדוגמה פירות, שמן, חלב או מים) וממשיכים את המתכון כמו מתכון רגיל: מערבבים מרכיבים נוזליים עם מרכיבים יבשים (קמח, תבלינים ואבקת אפייה) ומקבלים מאפה מתוק וטעים שאף אחד לא יודע שהוא ללא תוספת סוכר.

     

    3. תורמים לעסיסיות ויציבות. התמרים מתאימים במיוחד לאפיית עוגות בחושות ומאפינס ללא תוספת סוכר. התמרים הטחונים, יחד עם המרכיבים הנוזליים במתכון, תורמים לעסיסיות ויציבות המאפים, ובפרט מאפים טבעוניים שאינם מכילים ביצים.

     

    4. כמה תמר במקום הסוכר? כל חצי כוס סוכר במתכון שוות ערך לכ-8 תמרי מג'הול בינוניים.

     

    5. השתמשו בתמרים עסיסיים - לתוצאות טובות כדאי להשתמש בתמרים עסיסיים ולא יבשים, ולטחון אותם באמצעות בלנדר חזק. אפשר להשתמש גם בבלנדר מוט כל עוד מניחים את המרכיבים בכלי עמוק וצר, המאפשר טחינה נוחה ויעילה.

     

    6. הכינו בלילה שחומה. כל עוד משתמשים בקמחים מלאים (חיטה, כוסמין ושיפון) התמרים אינם משפיעים על צבע הבלילה. סיבה נוספת להעדיף אפייה עם קמחים מלאים.

     

    7. אפשר להשתמש גם לפנקייק, וופל ומשקאות. בשיטת התמרים במקום סוכר אפשר להשתמש גם להכנת פנקייק, וופל בלגי ומשקאות סמיכים, שייק פירות וסחלב.

     

    8. שילוב של קקאו ותמרים. שילוב הטעמים של קקאו ותמרים מתאים במיוחד, והוא מתאים גם למנות אחרונות, כגון מוסים וקרמים.שימוש בקקאו בבלילה משתלב עם צבע התמרים.

     

    9. שוקו תמרים. ניתן להשתמש בתמרים אף להמתקת משקאות חמים או קרים. להכנת שוקו יש לטחון בבלנדר תמרים עם קקאו איכותי, תמצית וניל, קינמון וחלב רגיל או צמחי.

     

    לשוקו קר מוסיפים ½ כוס קוביות קרח לבלנדר וטוחנים עד שהנוזל מקציף ומסמיך. לשוקו חם מעבירים את השוקו לסיר ומרתיחים תוך כדי טריפה נמרצת עד שהשוקו מקציף ורותח.

     

    10. הכינו שייק פירות. לשייק פירות טעים וסמיך יש לטחון 2 תמרים עם בננה קפואה, חופן פירות יער או תותים, וכמובן מים ומעט מיץ תפוזים.

     

    הכותבת היא מתכונאית ומורה לבישול בריא, בשיתוף מועצת הצמחים

     

     

    אילו יתרונות בריאותיים יש לתמרים?

      





     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    השתמשו בתמרים במקום סוכר
    צילום: ירון ברנר
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים