שתף קטע נבחר

כל השיטות למניעת בחילות בהריון

לשים לב לתיבול האוכל, להימנע ממזונות מטוגנים, לקום בקצב איטי ולאכול ארוחות קטנות לעיתים קרובות. 10 טיפים שיעזרו לך להתמודד עם הבחילות ולעבור את חודשי ההריון בדרך נעימה יותר

בחילות הן תופעה נפוצה מאד במהלך ההריון. הבחילות לעיתים מכונות "בחילות בוקר" והן אחד הסימפטומים השכיחים בהריון, בעיקר במהלך הטרימסטר הראשון. אצל חלק מהנשים הן גם נמשכות לאורך היום.

 

במקרים רבים הבחילות עוברות בשליש השני להריון אך לעיתים הבחילות יכולות להופיע גם בשלב מאוחר יותר של ההריון, כנראה כתוצאה מכך שהעובר הגדל ולוחץ על הקיבה.

 

אולי יעניין אותך גם:

פרויקט צילום: אמהות מאכילות בדרך שלהן

סודות ההנקה המוצלחת: 10 עצות לאמהות

מחקר: חלב אם מוקפא מאבד מערכו התזונתי 

 

מה עושים עם תחושות הבחילה האלה? מצד אחד יש בחילה וקשה לאכול, לפעמים אפילו קשה לשתות מים ומצד שני קיים איזה רעב תמידי וחולשה, ונראה כאילו שהאכילה מקלה במקצת על הבחילות. כשהקיבה ריקה תחושת הבחילה מתחזקת ולכן חשוב להימנע מממצב של אי אכילה לאורך זמן.

 

ישנן מספר המלצות שכדאי לאמץ, שבהחלט יכולות להקל ולסייע לך. חשוב להקפיד עליהן מכיוון שכשהבחילה מגיעה, היא כבר כאן ואז צריך לראות איך "מעלימים" או מפחיתים אותה, אך מצד שני התנהלות שגרתית נכונה ומונעת מבחינה תזונתית בהחלט יכולה להמעיט את כמות הבחילות.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

10 טיפים למניעת בחילה:

1. ארוחות קטנות: נסי לאכול ארוחות קטנות לעיתים קרובות במהלך היום. במקום שלוש ארוחות גדולות, אכלי 5-6 ארוחות קטנות יותר. אכלי מזונות שמוכרים לך ומתעכלים בגופך תמיד בקלות. זה לא הזמן להיות הרפתקנית ולנסות מזונות חדשים. הקפידי על אכילה איטית, שלא תיצור תחושת עומס על הקיבה.

 

2. מאכלים עם ריח חזק: הימנעי ממאכלים עם ריח חזק שמפריע לך. גם חוש הריח משתנה בהריון, וריחות שאת רגילה אליהם פתאום מפריעים ומעוררים בחילות. המנעי כמובן משילוב של מזונות שהריח שלהם מציק לך ומעוררים אצלך בחילה בתפריט היומי. שימי לב גם לתיבול בהכנת האוכל – תיבול חזק יכול לעורר ריחות שיובילו לבחילה.

 

3. נוזלים: שתי הרבה נוזלים בין הארוחות. הקפידי לשתות הרבה מים, לפחות 8-12 כוסות ביום, גם מרק טוב לשתייה. בין הארוחות מומלץ לשתות מים חמים עם לימון סחוט או ג'ינגר – שידוע כמקל מאד על הבחילות. הקפידי לשתות באיטיות וכל פעם כמות קטנה. נסי להימנע מקפה, שאצל נשים רבות מגביר את תחושת הבחילה.

 

4. אכילה בין הארוחות: בתקופת הבחילות נשושנים מאד יעזרו לך. המנעי כמובן מנשנושים לא בריאים שסתם יוסיפו משקל עודף לגופך. מומלץ לחתוך ירקות למקלות (את יכולה להכין לעצמך בבוקר בקופסה ולקחת לעבודה), אגוזים למיניהם אשר הינם עשירים בברזל ושקדים שמקלים גם על הצרבות. ניתן גם לאכול חטיפים קטנים ויבשים, פריכיות אורז וכד'.

 

לפייסבוק הורים של ynet כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו

 

5. תוספים: במידה וקיבלת הנחיה מרופא לצרוך תוסף מולטי ויטמין ומינרל - מומלץ ליטול התוסף עם הארוחה.

 

6. סוגי מזונות: הימנעי ממזונות מטוגנים, בעלי אחוזי שומן גבוהים או חריפים. מומלץ לאכול מזון בעל ערך תזונתי גבוה כגון ביצים, קטניות, בשר בקר רזה, עוף ללא העור ודגים.

 

7. השכמה בבוקר: קומי בקצב איטי ונסי להימנע מלעשות תנועות חדות. תנועה מהירה מדי תגביר את תחושת הבחילה. מומלץ לפני שיוצאים מהמיטה לנשנש משהו קטן, ורק אז להתחיל בשגרה היומית. קרקרים יבשים טובים במקרה זה.

 

8. אוויר צח: מומלץ לבצע פעילות גופנית מחוץ לבית באוויר הפתוח. הליכות יכולות להיות מאוד נעימות, תרגילי נשימות - נשימה עמוקה לבטן יכולה לעזור גם. נסי לשהות כמה שיותר במקומות קרירים ומאווררים, ולא במקומות חמים ומחניקים.

 

9. רשימת החובה לכל אישה שסובלת מבחילות: דאגי שאלו יהיו אצלך תמיד בבית בתקופה זו: מזונות קרים כגון קרטיב או יוגורט, מזונות קלים לעיכול כגון קרקרים, צנימים ואורז.פירות כמו בננה או מחית תפוחים, וכמובן ג'ינג'ר.

 

10. בדיקה רפואית: אם יש הקאות מרובות, ובעקבותן גם חשש להתייבשות יש לפנות לייעוץ רפואי.

 

תשעה חודשים וזה עובר:

 

 

הכותבת היא מנהלת מדעית באבוט, יצרנית סימילאק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
נסי לאכול ארוחות קטנות לעיתים קרובות במהלך היום
צילום: shutterstock
מומלצים