שתף קטע נבחר

צלעות טלה בקלי קלות - מתכון של רפי כהן

צלעות טלה הן מעדן על מנגל פחם, אבל לא רק: מסתבר שצלעות בכלל לא חייבות גריל: אפשר לצלות אותן גם במחבת יחד עם חצילונים ומיץ לימון, כמו במתכון של השף רפי כהן - מתכון חגיגי במיוחד לאין־סוף הארוחות שעוד נותרו לנו בתשרי

הישראלים אוהבים מאוד צלעות טלה או צלעות כבש על האש. ואכן, אין ספק שצלעות עסיסיות וטריות שניצלות על גריל פחמים הן מעדן. אבל לא חייבים גריל פתוח ואפשר להכין צלעות בדרכים נוספות. אני אוהב לצלות צלעות על מחבת עד שהן נחרכות ופריכות מבחוץ, אבל נותרות סופר עסיסיות מבפנים.

 

לפני שניגשים לבישול יש לזכור כי קיים הבדל בטעם ובמרקם בין צלעות של כבש בוגר לבין צלעות של טלה צעיר, וגם בין הזנים השונים של הטלה הקיימים בארצנו יש הבדלים בטעם שכדאי להכיר.

צלעות טלה - לא רק על המנגל, רפי כהן (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
צלעות טלה - לא רק על המנגל, רפי כהן(צילום: טל שחר)
 

זן הטלה המכונה "בלאדי" הוא הזן המקורי בארץ, והוא בעל טעם עז ומודגש מאוד המאפיין את בשר הכבש. באופן אישי אני אוהב את הזן הבלאדי המקומי, ובתנאי שהוא צעיר. אולם מי שנרתע מטעם דומיננטי זה, רצוי שיבחר זן אחר של טלה. למשל, עם השנים התפתחו זנים מעורבים, כמו הטלה האוסטרלי המיובא או הטלה המכונה אסף, שהוא בעל טעם מעודן יותר.

 

כמה מילים על בשר טלה:

 

  • את בשר הטלה אין צורך ליישן והוא מוכן לשימוש מיידי.
  • אפשר להכין את הצלעות כשהן נפרדות על הגריל, או בתנור כנתח אחד ואז לפרוס בהגשה.
  • צלעות טלה אוכלים כשהן צלויות היטב מבחוץ, ועשויות במידת "רוזה", כלומר דרגת צלייה מדיום־וול השומרת רק במעט על צבעו הוורדרד של הבשר. כאשר הבשר אינו עשוי מספיק הוא פחות לעיס ופחות טעים, אז שימו לב.

 

לכבוד אין־סוף הארוחות שעדיין צפויות לנו בחודש תשרי, בחרתי עבורכם מתכון קל וחגיגי של צלעות טלה עם חצילונים קטנים, שמן זית, מיץ לימון ופטרוזליה. מומלץ להגיש את המנה הזאת עם אורז לבן מאודה. אפשר להוריד את המחבת כמו שהיא לסוכה, ובטוח שהשכנים יתנפלו על המעדן הזה.

 (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
(צילום: טל שחר)
  

צלעות טלה עם חצילונים ברוטב שום ולימון

המצרכים (ל- 2 מנות):

6 צלעות טלה 8 חצילונים קטנים, חצויים לאורכם

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

2 כפות שום קצוץ

1/4 כוס מיץ לימון סחוט

מלח ופלפל שחור גרוס

 (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
(צילום: טל שחר)

 (צילום: טל שחר) (צילום: טל שחר)
(צילום: טל שחר)

אופן ההכנה:

  1. מבקשים מהקצב שינקה את חלקן העליון של העצמות כך שהצלעות ייראו כמו "סוכריה על מקל".
  2. מחממים את שמן הזית במחבת או בסיר רחב ונמוך.
  3. ממליחים ומפלפלים את הצלעות על משטח העבודה.
  4. מוסיפים את הצלעות ואת חצאי החצילונים ומשחימים משני הצדדים, עד שהצלעות מוכנות.
  5. מפזרים פטרוזיליה, שום, מיץ לימון, ומעט מלח ופלפל, מנערים את המחבת קלות כך שמתקבל רוטב ומגישים מיד.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל שחר
צלעות עסיסיות בקלי קלות, רפי כהן
צילום: טל שחר
מומלצים