שתף קטע נבחר

הלוחשת למטפחות

תנו לה מפה, מפית או אוהל - ותוך כמה דקות תמצאו אותם על הראש. ליאת קטיפה ידועה כ"גורו מטפחות" - וכמנהלת הקבוצה "מכורות למטפחות אנונימיות", והיא הסמכות שתלמד אתכן לקשור מטפחת בצורה של גשר המיתרים, ותקבל על הדרך כמה אלפי לייקים - ממש לא מדתיות בלבד

 

 

הכל התחיל ביום שאחרי החתונה. ליאת קטיפה הביטה במראה – והחליטה שהיא לא תשרוד אפילו יום אחד עם "הדבר הזה" על הראש. כל דתייה מכירה את זה: קשה עד מאוד לכסות את השיער. ללא מעט נשים – בלתי אפשרי ממש. אבל כשאת חוזרת בתשובה, זה כבר קושי אחר לגמרי:

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

"קשה לחזור ממקום של אי-צניעות מוחלטת, ופתאום לכסות את הראש עם מטפחת שחורה", ליאת קטיפה מספרת ל-ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית". "זה לא עובד. ואני עוד הייתי רגילה לשים תוספות שיער והחלקות והיה לי שיער ארוך".

 

עוד בערוץ היהדות  - קראו:

 

קטיפה סירבה לוותר, והחליטה שתשקיע בכיסויי הראש באותה מידה שבה השקיעה בתסרוקות. "החלטתי לקחת את זה למקום אחר. יותר טרנדי, יותר שיקי ופחות משעמם". אלא שההחלטה הייתה אישית לגמרי, וקטיפה – בכלל מאפרת במקצועה – העלתה לדף עסקי בפייסבוק עבודות איפור שלה. אלא שאף אחת לא ממש התעניינה באיפור.

 

 (צילום: אורות) (צילום: אורות)
(צילום: אורות)

 

"מפה לשם, קיבלתי לא פחות מאלף הודעות פרטיות על הקשירה", היא מספרת. "ראיתי שלא מבינים כשאני מנסה להסביר איך עשיתי את זה, אז החלטתי לייצר סרטון".

 

גברת, איך את קושרת את המטפחת שלך?

אלף לייקים לסרטון הראשון שכנעו את קטיפה שיש רבות שמשוועות לעזרה בתחום המטפחות, והיא יצרה

סרטונים נוספים, שהולידו קבוצות ברשתות החברתיות – ובראשן הקבוצה "מכורות למטפחות אנונימיות". "בנות התחילו לכסות את הראש בזכות הסרטונים", קטיפה מספרת. "זה פשוט התגלגל והפך הלתעסקות אופנתית שהביאה לעוד אחת שמכסה את הראש, ועוד אחת שמכסה את הראש".

 

קטיפה קושרת מטפחות בכל צורה אפשרית: מפפיונים ועד לפרחים, ומעניינת נשים גם מחוץ למגזר. "היום כשאני מסתכלת על עולם כיסויי הראש, אני אומרת וואו, יכול להיות שהקדוש ברוך-הוא בחר בי להביא טרנד חדש לעולם?"

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים