שתף קטע נבחר

אחים בדם: פעיל חיזבאללה שהפך לחברו הקרוב של הרב אליהו

הוא נולד בכפר שיעי בלבנון כאיברהים יאסין, עלה בסולם הדרגות של חיזבאללה, והחליט לרגל עבור מדינת ישראל. אי-אז הוא לא שיער שהאיש שראה בחלומו בבית הכלא הלבנוני, יסייע לו בדרך הארוכה - עד לבית המדרש בצפת. "אני מרגיש שהוא אחי", אומר הרב שמואל אליהו

 

 

הוא נולד בכפר שיעי בלבנון כאיברהים יאסין, עלה בסולם הדרגות של חיזבאללה, והחליט לרגל עבור מדינת ישראל. לאחר שנתפס ועונה – הוא נידון למוות. ודווקא כשהיה כלוא מתחת לאדמה, עם קוראן בלבד – החלו לצוץ השאלות, ועימן הפחד. פחד מוות.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >> 

 

סיפורו המדהים של הרב אברהם סיני – מכלא חיזבאללה לישראל – נחשף כאן בעבר, אבל ל-ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית" הוא מספר על נדבך נוסף ומכונן בדרך הארוכה שעבר, עד שהגיע אל המנוחה והנחלה בעיר צפת.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

"הוציאו אותי להורג פעמיים ושלוש – אבל המוציא להורג לא הצליח. הוא דרך את הרובה, לחץ -והכדור לא יצא. שם, בכלא, הבנתי: בן אדם מגיע לכאן בשליחות, והקדוש ברוך-הוא אומר לאדם 'אתה לא תמות, עד שאני אחליט'".

 

"פתאום אני רואה אותו באמת". הרב סיני עם הרב אליהו   (צילום: אורות) (צילום: אורות)
"פתאום אני רואה אותו באמת". הרב סיני עם הרב אליהו (צילום: אורות)

 

כשהיה בכלא, חלם חלום מוזר. היום הוא קורא לו "התגלות". בחלומו ראה אדם עם חזות יהודית יושב במשרד לא מוכר, ומקבל את פניו בסבר פנים יפות. 15 שנים חלפו, ויאסין הגיע לראשונה לעיר צפת. מארחיו לקחו אותו לבקר במשרדו של רב העיר, שמואל אליהו. כשנכנס לשם, לא האמין יאסין למראה עיניו.

 

"אותו חלום מתגלה לי מול העיניים. אותו הבניין, אותה הכניסה, אותו החדר אותו הבן אדם שפגשתי בחלום. פתאום אני רואה אותו באמת", הוא מספר.

 

"כשהוא נכנס לפה בפעם הראשונה, הרגשתי כאילו אנחנו אחים מששת ימי בראשית", מספר בהתרגשות הרב שמואל אליהו. "נכנס בחור ערבי מעבר לגבול, שבקושי מדבר את השפה שלי – והייתה לי כזו תחושה עצומה של אהבה, שפשוט קמתי לכבודו, למרות שלא ראיתי אותו אף פעם.

 

"אנחנו כל כך אוהבים אחד את השני, עד שאנחנו מרגישים ממש שזו לא חברות של חמש-עשרה שנים, אלא משפחה. אני מרגיש שהוא אחי".

 

"לפי הקוראן, אסור להתאבד"

היום משקיע הרב סיני את עיקר מאמציו בהפצת סיפורו המדהים. כמוסלמי לשעבר הבקיא ברזי הקוראן, הוא

מקפיד לחשוף את הפערים העצומים הקיימים בין ציוויי הקוראן המדברים על אחווה ושלום, ומתנגדים לרצח ולהרג - לבין מנהיגי הדת המוסלמים הקיצוניים, שמעודדים את מאמיניהם להרג חסר הבחנה בשם הדת.

 

"כל שייח' יש לו דעה אחרת", הוא אומר, ומתנער בתוקף מהשייח'ים השולחים צעירים להתאבד בשם האסלאם: "כתוב בקוראן שכל מי שהורג את עצמו, אין לו זכות לעולם הבא. מאיפה הם מביאים את הדברים האלה?"

 

"אני יודע שבאתי לכאן בשליחות". הרב סיני בימיו כיאסין (צילום: אורות) (צילום: אורות)
"אני יודע שבאתי לכאן בשליחות". הרב סיני בימיו כיאסין(צילום: אורות)

 

"אני יודע שבאתי לפה בשליחות. באתי לכאן בשביל לחיות, לא בשביל למות. כשניסו להרוג אותי, שאלתי את הקב"ה: למה אתה שומר עלי? ופה הבנתי: הוא לא שומר עלי בגלל הקוראן, אלא כדי שאני אבוא לכאן. הוא הכין אותי שם, בשביל לבוא לכאן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורות
שלוש יריות. בעברו, כאיברהים יאסין
צילום: אורות
צילום: אורות
"לא אמות, כי אחיה". הרב אברהם סיני
צילום: אורות
מומלצים