שתף קטע נבחר

משפחתית מתוקה: עוגת שוקולד בריאה יותר

היא נחשבת כבר עשורים רבים לקינוח מבוקש על ידי הילדים, וגם המבוגרים לא מוותרים עליה. איילת הירשמן הופכת את עוגת השוקולד האהובה ליותר בריאה והתוצאה עדיין מעולה

בשיתוף אסם

 

עוגת שוקולד כקינוח לארוחת ערב? אני לא מכחישה. אפייה משותפת היא פעילות לוהטת אצלנו בבית בימים חורפיים אלה, ופרוסות קטנות של עוגת שוקולד חמימה, עם פירות (תותים, בעיקר, וגם פלחי תפוזים),‬ הן סיום מתבקש לארוחה.

 

מה תאכלו לפני הקינוח? 10 דקות ויש לכם ארוחת ערב משפחתית

 

כמובן, רק אחרי שאוכלים יפה את הדברים הבריאים. תכיפות הכנת העוגות גרמה לי להפוך את המתכון לבריא יותר (יחסית):‬ יש בעוגה קמח מלא או קמח כוסמין, אין בה חמאה אלא שמן זית (כן!),‬ ויוגורט במקום השמנת המקורית. ומכל זה, היא יוצאת מעולה: רכה, נימוחה וכיפית לגמרי.

עוגת השוקולד האהובה על כל המשפחה במתכון יותר בריא (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עוגת השוקולד האהובה על כל המשפחה במתכון יותר בריא(צילום: shutterstock)
 

עוגת שוקולד בריאה יותר

תבנית בקוטר 24 ס"מ או אינגליש קייק באורך 25 ס"מ‭

 

200‬ גרם שוקולד מריר שמכיל ‭60%‬ מוצקי קקאו, שבור לקוביות

3/4 כוס (150‬ מ"ל) מים

2/3 כוס (150 מ"ל) שמן זית עדין

1 כוס (200 גרם) סוכר חום

3 ביצים

1 מכל (200 מ"ל) יוגורט ‭3%‬ שומן לפחות

2/3 כוס קמח מלא או קמח כוסמין

2/3 כוס קמח תופח

2 כפות אבקת קקאו

 

לציפוי:

100 גרם שוקולד חלב או מריר איכותי, שבור לקוביות ‭

1 כף מים

 

2 כפות שמן זית עדין או שמן קנולה

 

אופן ההכנה: 

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך של 160 מעלות.‬ משמנים היטב את התבנית.
  2. מכינים את העוגה: שמים בסיר גדול את השוקולד והמים ומחממים על להבה בינונית 5 דקות, תוך ערבוב, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת משחה דלילה. מסירים מהכיריים ומצננים קצת. מוסיפים לסיר את השמן והסוכר, מערבבים, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, ומערבבים אחרי כל הוספה. מוסיפים את היוגורט, מערבבים קלות. מוסיפים את שני סוגי הקמח והקקאו ומערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה.
  3. יוצקים את העיסה לתבנית, מחליקים אותה ואופים כשעה או עד שהעוגה יציבה, מעט סדוקה (זה בסדר) וקיסם הננעץ בה יוצא נקי כשעליו פירורים. מוציאים ומצננים. מחלצים את העוגה מהתבנית.
  4. מכינים את הציפוי: שמים את כל המרכיבים בכלי המתאים למיקרוגל. מחממים 25 שניות, בודקים אם השוקולד נמס ואם צריך מחממים שוב, ומערבבים לקרם חלק. מורחים על העוגה. מגישים חמים, אפשר עם פירות ליד. 

 

צוות "חיים בריאים" של אסם נותן טיפים:

אורלי פיינה, דיאטנית: "המתכון המשופר הוא הוכחה לכך שכל מתכון יכול להיות טעים, מפנק ובריא גם יחד. ממליצה  

בכל מתכון לנסות ולהחליף בהדרגה את החמאה/ מרגרינה בשמן, לפחות מחצית מכמות הקמח הלבן להמיר בקמח מלא ‭.'וכו‬ לרוב לא מרגישים בשינוי בטעם ומרוויחים מתכון בריא יותר‭."‬

 

סיגל קפלן, מדריכת הורים: "ילדים זקוקים לגבולות. הם יכולים למחות בטווח הקצר, אבל לטווח הארוך זה יוצר אצלם סדר והיגיון. גבולות תמיד יושבים על ערך שחשוב לנו וילדים יאמצו אותם אם הם יהיו עקביים, הגיוניים וחלים על כולם. אפשר לאכול עוגת שוקולד - אבל רק אחרי 'הדברים ‭.'הבריאים‬ זאת דוגמה נהדרת לאיך משעינים גבולות אכילה על ערך של 'בריאות' שתקף לכל המשפחה‭." ‬

 

ביום רביעי 9.3.16, כל המשפחות בישראל מוזמנות לשבת לאכול ארוחת

ערב משפחתית כחלק ממסורת "רביעי משפחתי "- ערב באמצע השבוע שמוקדש למשפחה. ביום זה תתכנס כל משפחה סביב השולחן הביתי לארוחת ערב משפחתית משותפת באווירה חמימה ומלכדת. נשמע טוב, נכון? פתחו את היומן שלכם ופנו מקום לארוחת ערב ב"רביעי משפחתי"

 

איילת הירשמן  היא שפית וחלק מצוות "חיים בריאים של אסם" 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עדי אורני
איילת הירשמן
צילום: עדי אורני
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים