שתף קטע נבחר

10 המרכיבים הכי בריאים שכדאי להכניס לסלט

כל מה שצריך כדי שהסלט יהפוך מערימת ירקות סתמיים לארוחה של ממש, היא בחירה נכונה וטובה של רכיבים. אז מה הכי חשוב שיהיה לכם בסלט ומה עדיף להשאיר בחוץ?

סלט נחשב - ובצדק, למנה בריאה ומשביעה. עם זאת, כדאי לקחת בחשבון שיש פער בין סוגי הסלטים, בהתאם למרכיבים מהם עשויה המנה. בחירה לא נכונה של מרכיבים, יכולה להשאיר אתכם עם כמות גדולה של קלוריות ושומנים. כל מה שצריך זו בחירה נבונה כדי שהסלט יהפוך להיות סופר-בריא ועשיר בכל רכיבי התזונה הדרושים לגוף.

 

באופן כללי, עדיף להימנע מאכילת סלטים מוכנים, ומרטבים עשירים בשומנים. במקום זאת העדיפו סלט טרי ובתוכו ירקות בחמישה צבעים, ותוספת המכילה חלבון. לפניכם רשימת עשרת המכיבים הטובים ביותר לסלט:

 

עלים ירוקים

שפע ויטמינים מסתתרים בין העלים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שפע ויטמינים מסתתרים בין העלים(צילום: shutterstock)

נכון שעלי חסה אייסברג לא בהכרח נראים מעוררי תיאבון ורבים עדיין לא מבינים את כל ההתלהבות מעלי הקייל, תרד וארוגולה, אך מדובר בעלים עתירי בריאות. הצבע הירוק הכהה המאפיין אותם מעיד על תכולה גבוהה של ויטמין K, ויטמין A, ויטמין C, ויטמינים מקבוצת B, חומצה פולית, בטא-קרוטן, לוטאין, ואנטיאוקסידנטים. 
 

ברוקולי

ברוקולי. מונע סרטן (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ברוקולי. מונע סרטן(צילום: shutterstock)

הברוקולי שייך למשפחת המצליבים, הכוללת גם את הקייל, כרוב ניצנים וכרובית. משפחת המצליבים מכילה תרכובת ביו-אקטיבית, שמחקרים הוכיחו את יעילותה במניעת סרטן.

 

גזר

גזר. שפע של בטא-קרוטן (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
גזר. שפע של בטא-קרוטן(צילום: shutterstock)

הגזר הוא המקור העשיר ביותר לאנטיאוקסידנט בטא-קרוטן התורם רבות לראייה. בנוסף הוכח כי הבטא-קרוטן מסייע במניעת מחלות כדוגמת סרטן.


סלק

סלק. מגן על הלב  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
סלק. מגן על הלב (צילום: shutterstock)

האנטיאוקסידנט שנותן לסלק את צבעו העמוק, מעניק לו גם תכונות אנטי-דלקתיות היעילות בהגנה על הלב. הסלק עשיר חומצה פולית, ומינרלים כמו אשלגן ומנגן.

 

 

פלפלים

פלפלים. יותר ויטמין C מאשר בתפוז (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
פלפלים. יותר ויטמין C מאשר בתפוז(צילום: shutterstock)

ירוקים, צהובים או כתומים - הפלפלים מוסיפים כמות נכבדה של ויטמין C לסלט. למעשה, כוס של פלפלים קצוצים מכילה כמעט פי שלוש יותר ויטמין C מאשר בתפוז.  

 

שעועית

שעועית. להוסיף חלבון לסלט (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שעועית. להוסיף חלבון לסלט(צילום: shutterstock)

כדי להפוך את הסלט למנה יותר עשירה, מומלץ להוסיף לו חלבון. שעועית היא האופציה הטובה בזכות תכולה גבוה של סיבים תזונתיים, וחלבון. כל סוג שעועית מתאים לסלט: מנומרת, שעועית אדומה, שעועית שחורה, אדממה, וגם חומוס.

 

טונה

טונה מוסיפה אומגה 3 לסלט ()
טונה מוסיפה אומגה 3 לסלט

הדג מהווה גם הוא מקור טוב לחלבון, בנוסף הוא עשיר באומגה 3, המעניקה הגנה טובה על הלב. העדיפו טונה במים או בשמן צמחי על פני סלטי טונה מוכנים במיונז.  

 

קינואה

קינואה. מלכת הבריאות של הדגנים המלאים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
קינואה. מלכת הבריאות של הדגנים המלאים(צילום: shutterstock)

הוספת דגנים מלאים לסלט תשאיר אתכם שבעים, אך לא מלאים מדי, עם תוספת נאה של רכיבים תזונתיים. הקינואה במיוחד נחשבת לבחירה בריאה בזכות התכולה הגבוהה של החלבון, הסיבים התזונתיים והתרכובות הייחודית של אנטיאוקסידנטים.

 

גרעיני חמנייה

גרעיני חמנייה. תוספת קראנצ'ית ומזינה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
גרעיני חמנייה. תוספת קראנצ'ית ומזינה(צילום: shutterstock)
 

הוספת כף של גרעיני חמנייה מעל לסלט תעניק למנה את הקרנצ'יות הנעימה בתוספת טעם אגוזי וגם שפע ויטמין A וסלניום.

 

שמן זית וחומץ

שלטו בכמות שמן הזית בסלט שלכם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שלטו בכמות שמן הזית בסלט שלכם(צילום: shutterstock)

רוטב סמיך עלול לקלקל את המנה עם עודף שומנים וקלוריות מיותרות. גם רוטב מוכן לסלט עלול להכיל סוכר ושומנים בכמות גבוהה. במקום זאת, הכינו בעצמכם רוטב לסלט המורכב משמן זית בכמות מוגבלת, וחומץ. ערבבו אותם היטב עם מעט מלח ופזרו מעל למנה.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
סלט טוב מכיל הרבה צבעים וויטמינים וחלבונים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים