תוכנית: מחיר למשתכן ופינוי-בינוי לחרדים
שר הבינוי והשיכון יגיש בקרוב לקבינט הדיור ולממשלה את הצעתו לבנות 200 אלף דירות למגזר החרדי ב-20 השנים הבאות. בדיון במליאה סיפר כי בכוונתו לשלב לצד הבנייה החדשה גם פרויקטים של התחדשות עירונית ומחיר למשתכן ביישובים החרדיים. "המגזר סובל ממצוקת דיור קשה מאוד"
200 אלף דירות חדשות לחרדים: שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, מתכנן להגיש הצעת מחליטים בנושא מצוקת הדיור במגזר החרדי לקבינט הדיור ולממשלה. מדובר בתוכנית אסטרטגית שתעסוק בפתרון דיור ל-20 השנים הבאות, במסגרתה תידרש הממשלה לקדם בנייה של כ-200 אלף דירות לקהילה החרדית. זאת, לצד קידום פרויקטים של התחדשות עירונית ותוכנית מחיר למשתכן במגזר.
כתבות נוספות על בנייה לחרדים בערוץ הנדל"ן :
גלנט: "חייבים לבנות 10,000 דירות לחרדים"
לוד: נחנכה שכונה לחרדים עם 3,600 דירות
מתנת פרידה מאטיאס: דירות לחרדים בבית שמש
בדיון בנושא במליאת הכנסת שנערך אתמול (ד') אמר גלנט כי "עם כניסתי לתפקיד, כשזיהיתי את מצוקת הדיור של המגזר, הנחיתי לגבש תוכנית אסטרטגית ייעודית וארוכת טווח עבורו. חלקים מתוך התוכנית כבר הוצגו בפני, ובקרוב אגיש הצעת מחליטים בנושא בקבינט הדיור ולאחר מכן בממשלה". בכוונתו להקים אגף ייחודי במשרד הבינוי והשיכון שיעסוק בתחום זה.
"הנושא לא נעלם מעיני", הוא הוסיף, "אני רואה את עצמי כשר הבינוי של כל אזרחי מדינת ישראל. אנחנו מטפלים במגזר גדול זה, שמצוקת הדיור שלו קשה מאוד. התוכנית שהכנו נעשתה באופן אקדמי, והיא תוכל לספק פתרון מתמשך עבור שכונות חדשות ועבור שכונות קיימות".
לדבריו, "את רוב ראשי הרשויות מהמגזר החרדי פגשתי בסיורי שטח. במפגשים עם תושבים ביישובים הללו, ביניהם קריית יערים, בית שמש ובני ברק, התרשמתי שהבעיה של האוכלוסייה החרדית לא מסתכמת רק במצוקת הדיור, אלא גם בתעסוקה, שבכוחה לשפר את איכות החיים שלה. נושא זה יטופל אף הוא במסגרת התוכנית".
התוכנית גובשה על ידי צוות משרד הבינוי והשיכון, וכללה שיח עם נציגים מהקהילה החרדית, נציגי המועצה הלאומית לכלכלה, משרדי האוצר והכלכלה, מינהל התכנון, רשות מקרקעי ישראל והרשויות המקומיות. היא מבוססת על תוכנית אסרטגית שגיבשו יצחק פינדרוס וד"ר חיים זיכרמן מהמכון החרדי למחקרי מדיניות.
אלי פלאי, יו"ר המכון החרדי למחקרי מדיניות, ציין כי "ברור לי שבסופו של דבר, המבחן יהיה ביישום התוכנית, בביצוע שלה ובדאגה שראשי רשויות לא ידירו חרדים מעירם ויאפשרו לקהילות להתפתח ולהתקיים בהן. מדובר בתוכנית לאומית רב-שנתית ראשונה מסוגה, שנעשתה תוך שיתוף מלא של הקהילה החרדית, ויכולה לשמש כמודל לגופי תכנון נוספים על עבודת מטה בסוגיות לאומית הנוגעות לקהילה החרדית".