שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    סופר פוד: שלושה מתכוני בריאות

    כל אחד יכול: שלושה מתכונים בריאים וקלים להכנה עם מזונות על - סלט בריאות על, פרגית עם כרוב קייל וגם פסטה עם פטריות וחלב קוקוס

    סלט בריאות על

    המצרכים (ל-2 מנות):

    110 גר' קינואה שחורה ולבנה, מבושלות במים

    60 גר' וויניגרט הדרים

    60 גר' עליי בייבי

    5- גר' גזר

    30 גר' תפוח עץ

    30 גר' אזוקי

    15 גר' חמוציות

    2 יחידות אגוזי ברזיל

    20 גר' אגוזי מלך

    10 גר' גוג'י ברי

     (צילום: שרית גופן) (צילום: שרית גופן)
    (צילום: שרית גופן)

    אופן ההכנה: 

    1. משרים את האזוקי במים במשך כ-12 שעות, ומבשלים במים רותחים עד לרמת הריכוך הרצויה.
    2. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מתבלים ברוטב הויניגרט, ומגישים.  

      

    פרגית עם כרוב קייל

    המצרכים (למנה אחת):

    250 גר' פרגית 

    70 גר' כרוב קייל

    למרינדה -

    100 מ"ל שמן זית

    60  מ"ל סילאן טבעי

    1 ענף רוזמרין

    מעט תימין טרי

    מלח, פלפל שחור גרוס - לפי טעם

     (צילום: שרית גופן) (צילום: שרית גופן)
    (צילום: שרית גופן)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את המרינדה - מערבבים את חומרי המשרה עד לקבלת תערובת אחידה.
    2. צולים את הפרגית - משרים את הפרגית במרינדה כשעתיים לפני הצלייה, וצולים על מחבת מחוממת משני הצדדים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 5 דקות.
    3. מכינים את הכרוב - מקפיצים את הכרוב במחבת כדקה לפני ההגשה.
    4. מוציאים את הפרגית מהתנור, מסדרים את הכרוב על צלחת, מניחים מעל את הפרגית הצלויה ומגישים לצד ירקות כתומים.

     

    פסטה עם פטריות וחלב קוקוס

    המצרכים (למנה אחת):

    20 מ"ל שמן זית

    1 בצל ירוק

    15 גר'  ג'ינג'ר

    60 גר' פטריות שמפניון, מיטאקי ושיטאקי

    20 גר' פסטה, מבושלת

    200 גר' חלב קוקוס

    1 כפית חרדל דיז'ון

    60 גר' עלי קייל, קרועים גס

    חופן קוביות בטטה, מבושלות במים או צלויות בתנור 

    מלח - לפי הטעם 

    סילאן - לפי הטעם

     (צילום: שרית גופן) (צילום: שרית גופן)
    (צילום: שרית גופן)

     

    אופן ההכנה:

    1. במחבת חמה מטגנים את הפטריות עם שמן זית וג'ינג'ר. מוסיפים את הפסטה, חלב הקוקוס ומעט מים ומקפיצים מספר פעמים עד לריכוך הפסטה והפטריות.
    2. מוסיפים לתערובת חרדל דיז'ון ועלי קייל, וממשיכים להקפיץ.  מוסיפים קוביות בטטה, ומתבלים במלח וסילאן. מפזרים בצל ירוק מעל, ומגישים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שרית גופן
    סלט בריאות על, קפה לואיז
    צילום: שרית גופן
    מומלצים