שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    10 מסעדות טבעוניות שמשמחות אותנו

    באיזו יפנית טבעונית תתקשו להשיג מקום, איפה תמצאו סטייק טבעוני ואיזה פופ-אפ הופך להיות מסעדה של ממש? חגי לפלר תר את הארץ וחזר עם רשימה של 10 מסעדות טבעוניות שישביעו את הטבעונים שבינינו וישמחו כל חובב חיות

    עוגתה | קיבוץ כנרת

    עוגתה הוא בית אוכל טבעוני איכותי, המקום קיים כבר תשע שנים במרכז קיבוץ כנרת ולפני שנה וחצי המקום הפך לטבעוני לחלוטין.


    עוגתה מגישה מגוון מנות טבעוניות הכוללות: בר שייקים ומיצים טבעיים. מנה מומלצת היא הסטייק הטבעוני, שדומה מאוד במרקמו ובטעמו לסטייק שבא מהחי.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    בנוסף, ניתן למצוא במקום שווארמה מוקפצת עם בצל ופטריות, המבורגר מעדשים, קדירת לימה וקציצות קינואה ועוד.

     

    המקום מציע גם שירותי קייטרינג לאירועים וכנסים, עוגתה קיבוץ כנרת 04-675-9687

     

    יולי'ס לאנצ' בוקס | חיפה

    קית' ויעל מקמורו, זוג שפים בוגרי בתי ספר לקולינריה בניו יורק, פתחו לפני כשנתיים את יולי'ס לאנצ' בוקס, מסעדה טבעונית, מקום קטן בעיר התחתית של חיפה. לפני כן היו יעל וקית' השפים והבעלים של ביסטרו מקומי מצליח באפסטייט ניו יורק במשך 8 שנים, עד שהחליטו לעשות עליה.

     (צילום: ענבל כבירי) (צילום: ענבל כבירי)
    (צילום: ענבל כבירי)

    הרעיון הוא להגיש אוכל ביתי שהוכן על-ידי שף, ולהציע ארוחות טבעוניות, טעימות, טריות ונגישות כאלטרנטיבה לארוחות הצהריים המוצעות באזור. קית' ויעל אוהבים ומאמינים באוכל פשוט, טעים וטרי, מחומרי גלם משובחים וטעמים המושפעים מהעולם, ובהתאם לכך הכל מוכן במקום, החל במאפים וברטבים ועד המנות האחרונות.

     

    בנוסף לארוחות צהריים ואוכל לקחת הביתה, יעל וקית' מקיימים סדנאות בישול ומספקים קייטרינג לאירועים. בין המנות הפופולרית הן קציצות סלק ושקדים (45 ש"ח), ניוקי בטטה ברוטב "שמנת" ופטריות (37ש"ח), ריזוטו, תבשילי קינואה ועדשים שחורות (35 ש"ח) ועוגת גבינה פירורים (25 ש"ח).

     

    שיבת ציון 34 חיפה, 04-6042044

     

    טופו אן Tofu An | בנימינה

    מסעדה קטנטונת ואותנטית, בבנימינה הישנה, המגישה אוכל יפני מסורתי משתנה על טהרת הטופו שמוכן במקום על-ידי בעלת המסעדה, יפנית שעלתה לישראל. המקום עובד מספר מצומצם של ימים (רביעי-שישי) וקשה לעיתים להשיג שולחן, אך ההמתנה משתלמת.

     

    בכל שבוע ישנה מנה משתנה כמו טריאקי טופו או סלט איטריות וואקמה (49 ש"ח).

     

    במקום אפשר לרכוש טופו מעולה מעשה ידיה של בעלת הבית: טופו אפוי עם תבלינים - 200 גרם (20 ש"ח), טופו משי (רך מאוד) 250 גרם (13 ש"ח), וטופו רגיל - 1/2 קילוגרם (16 שקלים).

     

    דרך העצמאות 74 בנימינה, 050-3771060

     

    אותנטבעי | דימונה

    אותנטבעי הוא מפעל וקייטרינג בוטיק טבעוני והמזון בו מיוצר בשיטות אותנטיות, על-פי הידע הרב שנצבר במשך 50 שנות טבעונות בקהילת העבריים בדימונה. לחברה ישנו קו מוצרים טבעוני, בריא ועשיר הכולל בין היתר קישים, בורגרים מסוגים שונים, לזניות, קינוחים, שווארמה טבעונית, סטייק טבעוני, שניצל סייטן ועוד.

      

    אותנטבעי מייצרת סייטן בצורה אותנטית, כמו כן גבינת סויה החל משלב הפולים, חומרי גלם אלו משולבים ברבים מן המוצרים וגם ניתנם לרכישה בפני עצמם. לאחרונה השיקו את האוטו-טבע- הקראוון הטבעוני הראשון. המיועד לספק אוכל טעים וחם בירידים, פסטיבלים, אירועים משפחתיים והפנינגים שונים.

     

    אפשר להזמין את המוצרים הקפואים בהזמנה מעל 200 שקלים + 30 שקלים דמי משלוח.

     

    הפועלים 16, דימונה, 054-6900235

     

    השווארמה הטבעונית בקינג ג'ורג' | תל אביב

    במידה ותקף אתכם המנצ'יס במהלך הבילוי הלילי, השווארמה הטבעונית הוותיקה ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב זה ה-מקום בשבילכם.

     (צילום: שי בן אפרים) (צילום: שי בן אפרים)
    (צילום: שי בן אפרים)
     

    לאחרונה עברה המסעדה מתיחת פנים והשיקה תפריט STREET FOOD חדש. מנת הדגל - השווארמה - עברה מהפך הן מבחינת חומרי הגלם, והן בתהליך העיבוד שלהם והשימוש בתבלינים מקומיים.

     

    בתפריט אפשר למצוא מגוון של מנות חדשות: נקניקיות בלחמנייה (28 ש”ח), שניצל מסייטן (32 ש”ח), סלופי ג'ו ברוטב עגבניות (38 ש”ח), המבורגר פטריות (38 ש”ח) וגם מנות בריאות ומזינות כמו סלט קינואה וצימוקים (36 ש”ח).

     

    כל הטבעונים (ולא רק) שמתגעגעים לאוכל מהיר וטעים וימצאו כאן את מבוקשם. וישנה אפשרות גם לשירות משלוחים רחב באזור גוש דן מה שהופך את המסעדה לפיתרון זול, משביע ומזין לארוחות שונות.

     

    המלך ג'ורג 81 תל אביב,03-5248821

     

    מיס קפלן | תל אביב

    מסעדת "מיס קפלן" הטבעונית נפתחה בחודש דצמבר האחרון על ידי אורי שביט, עיתונאית ומבקרת אוכל בעברה וכיום נושאת דגל הטבעונות בישראל וכותבת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר".

     (צילום: אילן נחום) (צילום: אילן נחום)
    (צילום: אילן נחום)
     

    שביט צירפה אליה את השפית הצעירה שיראל ברגר, ויחד הן יצרו ב"מיס קפלן" תפריט מוקפד ומרתק שכוכביו הם ירקות מקומיים, טריים ועונתיים וכולו על טהרת הצומח. המסעדה, שהוגדרה על ידי שביט "מסעדת ירקות אורבנית", נפתחה במתחם שרונה התל אביבי בחלל ששימש בעבר כמסעדת בשרים, ותוכננה כ"פופ אפ" שיפעל במשך שלושה חודשים בלבד.

     

    לאחרונה התבשרנו שהמסעדה, שהחלה כהרפתקה קולינארית שובבה וזמנית, הפכה לאבן שואבת למאות רבות של אורחים, טבעונים ולא טבעונים. אלה נהנו ממנות שכבר נכנסו לפנתיאון כמו נקניקיית הגזר המפורסמת, סקאלופ היערות והאבוקדו החרוך.

     

    הביקוש עלה על כל הציפיות ובשיאו אף נפתחה עצומה על ידי אחד האורחים הנלהבים, שקראה לבעלי המקום לשנות את תכניות הסגירה ולהשאיר את מיס קפלן חיה ובועטת. על העצומה חתמו מאות אוהדים ובמקביל זכתה המסעדה גם לתשואות המבקרים.

     

    מיס קפלן, אליעזר קפלן 18, מתחם שרונה תל אביב, 03-6979015

     

    הטבעונות כבשה גם את אוזני המן. צפו:

     

      

    סידס | מאפיה טבעונית בתל אביב

    מאפיית SEEDS נפתחה לפני קצת יותר משנה על ידי זיו סנדלר ובת זוגו נטע ירדם. ניתן למצוא במקום מגוון רחב של מאפים מוכרים, דוגמת בורקסים במילוי גבינת שקדים, ממרח טופו וקשיו, קרואסונים, עוגיות וגם מגוון עוגות - כולם על בסיס בצק נטול חמאה, ביצים ומוצרי חלב, כולם עשויים עבודת יד ותוך שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים.

     (צילום: שרית גופן) (צילום: שרית גופן)
    (צילום: שרית גופן)
     

    זיו "חי" ונושם קונדיטוריה כבר כ-12 שנים, הוא החל את דרכו אצל האנס ברטלה אצלו עבד כ-5 שנים, לאחר מכן עבר ללחם יין ועוד. כשזוגתו הפכה לטבעונית, החל לחקור את תחום המאפים והמתוקים גם מהזווית הזו ואת החלום לפתוח פטיסרי משלו עשה כשלביצים, לשמנת ולחלב נמצאו תחליפים ראויים וטעימים לא פחות.

     

    טווחי המחיר הם החל מ-4 ש”ח למאפה/ עוגייה ועד 160 ש”ח לעוגות בהזמנה אישית.

     

    קינג ג'ורג' 97 (פינת זמנהוף) תל אביב, 03-5404006

     

    בועזו | בית אוכל יפני טבעוני בתל אביב

    בועזו הוא בית אוכל יפני קטן  השייך לשף בועז צאירי, המייצר אוכל המבוסס על טהרת הצמחונות והטבעונות. המנות שייכות למטבח יפני עתיק שנקרא סוג'ין יורי שגילו כ-1,500 שנה. במקום מגישים סוגים שונים של מרקים, בחורף חמים בקיץ קרים, וסוגים שונים של סלטים תוצרת בית.

     

    מרכיבים רבים המיוצרים במקום, כגון: סוגים של טופו, אטריות, קארי יפני תוצרת בית, מבחר גדול של חמוצים, מיסו ובעונות הקרות גם סאקה. כולם אגב, מיוצרים בשיטה היפנית המסורתית. לכבוד הקיץ שמגיע נוספות גם מנות של האטריות הקרות וכמובן גם סוגים שונים של קערות אורז סושי עם שפע של מרכיבים.

     

    המחירים נעים מ-15 ש"ח למנות סלטים ועד ל-45 ש"ח למנה עיקרית.

     

    בן יהודה 188 ת"א, 03-624-3708

     

    החתול הירוק | פיצריה טבעונית בתל אביב

    החתול הירוק היא הפיצריה הטבעונית הראשונה בארץ, והמקום נחשב למוסד טבעוני ותיק. ה"גבינה" מיוצרת במקום על בסיס של אגוזי קשיו, והתוספות מגוונות כמו פטריות, זיתי קלמטה, בצל סגול, ארטישוק, עשבי תיבול, סייטן, עבגניות, בטטה אפויה, אננס וברוקולי.

     

    פיצה אישית (כולל 2 תוספות) עולה כ- 39 ש"ח, פיצה משפחתית (כולל 2 תוספות) עולה כ- 79 ש”ח, ובמקום יש גם מבחר גדול של קינוחים טבעוניים הנעשים במקום, כגון: צ'יזי קייק - עוגת גבינה לא אפויה, עשויה מקשיו מותסס והתחתית משיבולת שועל שקדים ותמרים. צ'אקי - חטיף שוקולד ממולא בחמאת בוטנים וקוקוס. וואנבי - שוקולד וקרם קוקוס במרקם מעדן.

     

    לבונטין 7, תל אביב, 073-732-7361

     

    החוויה הטבעונית | יפו

    לפני מספר חודשים, נפתח ביפו מרכז קולינארי ראשון מסוגו תחת השם "החוויה הטבעונית", והוא מציע סדנאות חווייתיות והרצאות, כולן בתחום הטבעונות.

     (צילום: רפי נוסרטי) (צילום: רפי נוסרטי)
    (צילום: רפי נוסרטי)
     

    סדנאות בישול וההרצאות מועברות על ידי למעלה מ-40 שפים, תזונאים ובעלי מקצוע בתחום הטבעוני והבריא. בין יתר: נלי קרפנר, אביטל סבגף, ליה שומרון ועוד.

     

    החוויה הטבעונית, בן צבי 78 תל אביב, 03-5738883 

     

     

     

     

     

    חגי לפלר הוא בעל הבלוג ספורטאי טבעוני

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים