שתף קטע נבחר

תו איכות חדש יקבע: האם הבשר שלכם בריא?

תו האיכות "חי בריא" ינסה להבטיח לכם ביטחון באיכותו של הבשר ובתנאי גידולו בהמלצתם של וטרינרים ויועצי תזונה, אך נראה שיש לו עוד דרך ארוכה עד שיגיע למקרר בסופר

תו חדש יבדוק את הבשר שלכם: נדמה שככל שאנו הופכים לצרכנים מודעים יותר, שוק הבשר נותר עדיין מאחור - לא תמיד נדע, ויתכן שגם לא ממש נרצה לדעת, באילו דרכים גודלו בעלי החיים ומהי איכות המוצר שאותו אנו צורכים. תו האיכות "חי בריא" שואף להבטיח לצרכן שבעלי החיים גודלו בהתאם לתקנים בינלאומיים משלב ההמלטה ועד השחיטה, תוך התחשבות ברווחת בעלי החיים ובריאותם.

 

הויכוח על הבשר:

ארגון הבריאות העולמי: בשר מעובד מסרטן כמו סיגריות

בשביל הבריאות: כמה בשר הגוף שלנו צריך?

המלצות בארה"ב: תחזרו לאכול בשר - "מפחית סיכון לסרטן"

 

חברת פיקוח חיצונית תפקח למשל על איסור על שימוש באנטיביוטיקה כזרזי גדילה, שמירה על תזונה נאותה, איסור החזקתם של בעלי החיים בבידוד, הגבלת זמן ההובלה שלהם וחיוב התקנת טלוויזיה במעגל סגור בבתי המטבחיים. מדובר בתקנים הנוספים לאלו שגם כך בתי העסק כפופים להם במסגרת הפיקוח הוטרינרי.

 

כמה זה יעלה לנו?

יזמי התו, שהחלו את שיווקו בחודש שעבר, מתחייבים שמוצרי הבשר המסומנים לא ימכרו במחיר גבוה בהרבה מזה של מוצרי הבשר הקיימים היום בשוק.

 

"הקמנו את 'חי בריא' מתוך הכרה שלצרכן הישראלי כיום אין כל אלטרנטיבת צריכה למזון מן החי התעשייתי", משתפת לימור אברבוך מיוזמי התו החדש על הסיבות להקמת המיזם, "אני מאמינה כי רק בעזרת שקיפות לצרכן לגבי מקור המזון ואופן הפקתו הוא יוכל לבצע החלטת צריכה מושכלת הנכונה עבורו".

 

שותפה של אברבוך, דודי פרי  מציין שמטרת היוזמה היא לחזק לא רק את הצרכנים, אלא גם את המגדלים הישראלים. "היוזמה באה לצמצם את פערי הידע הקיימים בשוק וזאת על ידי בידול תוצרת מקומית שמקורה במשקים המיישמים שיטות גידול משופרות מיתר התוצרת בשוק, שרובה הגדול כלל אינו מישראל", הוא אומר. 

 

התו מוענק למגדלי מזון מן החי, לספקים ולמסעדות. בין בתי העסק שכבר לוקחים חלק במיזם ניתן למצוא עשרות מגדלי צאן ובקר מרמת הגולן המאוגדים ב"מרעה גולן"; לגזיאל מעדני בשר, מסעדת מו ומו, איטליז סוד הבשר, מסעדת NG ועוד. בתי עסק שמעוניינים להצטרף למיזם יצטרכו להוכיח עמידה בתקני התו ותמורת השירות הכולל את הליכי הביקורת השונים ושיווק המוצרים, הם נדרשים לשלם סכום של כמה אלפי שקלים מדי שנה. באתר "חי בריא" יוכלו הצרכנים להתעדכן ברשימת בתי העסק שהצטרפו למיזם ובנקודות המכירה הפזורות ברחבי הארץ.

 

התו הוא מיזם פרטי שכרגע לא נתמך על ידי משרדי הממשלה ומהווה רגולציה וולונטארית,וככזה הוא עלול להיתקל עוד בקשיים ואתגרים רבים עד שיתאפשר לאזרח הפשוט לקנות בשר בריא, איכותי ומוסרי יותר.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מה עבר על הסטייק שלכם בדרך לצלחת?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים