שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    מתכוני אצות: מזונות-על, הטרנד הבא

    אנחנו רגילים שהן עוטפות את האורז של הסושי, אבל האצות הן הכוכבות של אינספור מנות טעימות ומאד בריאות, הנה 4 מתכונים שמדגימים שאפשר להכין מהן הכל

     
    חסת ים ירוקה וגרצילריה אדומה הן לא עוד מנות אסייתיות חדשות אלא שמות של אצות ים, הגדלות בבריכות גידול ייעודיות לאור חופי מכמורת, ומאיימות להיות הטרנד הבא בתפריט שלנו.
     (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)
      
    האצות גדלות בבריכות מי ים שנשאבו ממעמקים, ובתום תקופת הגידול הן נארזות ומוקפאות מיד, מה ששומר על ערכן התזונתי - הן עשירות במינרלים וחלבונים, ואם אתם חובבי מזונות על - הגיע הזמן שתכירו אותן.
     

    פסטו בריאות עם אצות ים

    אצות הים הטריות משלימה את הבזיליקום הריחני ומשדרגות את ממרח הפסטו האהוב למעדן בריאות משגע. כיף לחמם אותו עם ניוקי או פסטה, להגיש כמטבל לירקות או סתם למרוח על הלחם.


    המרכיבים:

    3/4 כוס אצות ים, שטופות וסחוטות

    1 כוס עלי בזיליקום טריים

    1 כוס עלי תרד טריים

    1 כוס עלי קייל (לא חובה)

    3 שיני שום

    4 כפות צנוברים קלויים

    1 כף שמרי בירה (לא חובה)

    מלח ים אטלנטי

    1/3 כוס שמן זית

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים במעבד המזון או הבלנדר את כל החומרים מלבד שמן הזית והמלח.
    2. מפעילים את המכשיר ומזליפים בזרם איטי את שמן הזית, עד שמתקבלת משחה חלקה יחסית, בסמיכות ובמרקם שאוהבים. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

     

    סלט אצות ומלפפונים

    סלט אצות ים ומלפפונים שאפילו ילדים אוהבים – אם עברנו את המשוכה של הטעימה הראשונה. קל להכנה, עם טעם מרענן וים של בריאות בסלט דל שומן ורב מינרלים.

     

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    100 גר' אצות ים שטופות במים וסחוטות

    4-6 מלפפונים

    3 כפות רוטב סויה איכותי או רוטב טריאקי

    1/4 כפית שמן שומשום

    מיץ מלימון או ליים אחד

    1/2 צרור בצל ירוק, החלק הירוק בלבד

    2 כפות שומשום או אגוזי קשיו, קצוצים

     

    אופן ההכנה:

    1. קוצצים את האצות ואת הבצל הירוק.
    2. מועכים כל מלפפון במכה חזקה עם צד הסכין, קוטמים את הקצוות ופורסים גס.
    3. מוסיפים את מיץ ליים או לימון, שמן שומשום ורוטב סויה ומערבבים. מעבירים לכלי הגשה.
    4. קולים מעט את השומשום או הקשיו על מחבת יבשה, מפזרים מעל הסלט ומגישים.

     

    מרק כתום עם אצות

    מרק סמיך, קרמי ומפנק בארומה עדינה של אצות, שהופכת אותו ללהיט.

     

    המרכיבים (ל-6-8 מנות):

    1 דלורית

    2 בטטות

    4 גזרים

    8 שיני שום, קצוצות

    1 כף גדושה ג'ינג'ר מגורר

    1 צ'ילי טרי קצוץ (או 1 כפית תבלין צ'ילי יבש)

    חופן אצות סיקורה, שטופות, סחוטות וקצוצות

    1 כוס קרם קוקוס

    1 כף רוטב סויה

    1 כפית סוכר דמררה

    1 כף מיץ לימון

    מלח, פלפל שחור גרוס טרי

    שמן חמניות

     

    אופן ההכנה:

    1. קולפים את הדלורית, הבטטות והגזר וחותכים לקוביות קטנות.
    2. יוצקים מעט שמן לסיר רחב ומוסיפים בעודו קר את שיני השום הקצוצות, הג'ינג'ר והצ'ילי. מחממים ומטגנים מעט עד שעולה ניחוח (זהירות לא לשרוף).
    3. מוסיפים את קוביות הירקות לסיר, מוסיפים מעט מלח, מערבבים וממשיכים לטגן-לערבב במשך 5-10 דקות.
    4. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות עד שכל הירקות רכים לחלוטין.
    5. טוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט לקבלת קרם חלק. מוסיפים אצות קצוצות, חלב קוקוס, רוטב סויה, סוכר ולימון ומערבבים.
    6. מביאים לרתיחה קלה, טועמים ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. יוצקים לקעריות הגשה ומעטרים באצות קצוצות.

     

    ממרח פטריות, פקאנים ואצות

    אחד השידוכים המוצלחים ביותר הוא של אצות ופטריות – שני טעמי אוממי נפלאים נפגשים בממרח אחד.

     

    המרכיבים:

    2 סלסלות פטריות שמפיניון, פרוסות

    חופן פטריות שיטאקה מיובשות

    חופן אצות סיקורה, שטופות וסחוטות

    2/3 כוס פקאן טבעי

    1 בצל סגול, חצוי ופרוס.

    3 כפות יין לבן יבש

    מלח, פלפל שחור גרוס טרי

    שמן זית

     

    אופן ההכנה: 

    1. משרים את פטריות השיטאקה במים רותחים במשך כ-15 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ושומרים בצד.
    2. מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה ומטגנים בו את הבצק תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות, עד לריכוך והזהבה קלה.
    3. מוסיפים את פרוסות השמפיניון ואת השיטאקה, מערבבים וממשיכים לטגן 2-3 דקות נוספות. יוצקים יין לבן, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומטגנים 2 דקות. מסירים מהאש.
    4. מעבירים את הפטריות המטוגנות לקערית או לצלחת ומניחים להצטנן לטמפרטורת החדר. אם מצטברים הרבה נוזלים, אפשר לסנן.
    5. מניחים במעבד המזון את האצות ואגוזי הפקאן. מוסיפים את תערובת הפטריות וטוחנים לקבלת ממרח במרקם הרצוי. ניתן להוסיף מעט שמן זית.
    6. מעבירים לקופסת פלסטיק, מכסים בשכבה דקה של שמן זית ושומרים במקרר במשך 2-3 ימים.

     

     (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים