שתף קטע נבחר

לזניה גם בפסח - מאפה מצה וחצילים

מאפה שכבות של מצות וירקות, המזכיר בצורתו ובריחו את המאפה האיטלקי - הפסח הזה תכינו לזניה ממצות

לזניה מצות וחצילים

 

המרכיבים (ל-8-6 מנות):

6 מצות

1 בצל קצוץ

1 חציל גדול

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

4 כפות שמן זית

1 קופסה (420 גרם) עגבניות

כתושות ברסק עגבניות

מעט ריחן טרי או יבש

מלח, פלפל

1 כפית סוכר

50 גר' חמאה

200 גר' גבינת מוצרלה מגוררת


(צילום: יוסי רותם)

 

אופן ההכנה:

  1. מרטיבים את המצות במים ומניחים בצד.
  2. קולפים את הבצל וקוצצים דק. חותכים את החציל לקוביות (אין צורך לקלוף אותו). מנקים את הפלפלים וחותכים לרצועות דקות או לקוביות.
  3. מחממים 2 כפות מהשמן בסיר רחב ושטוח או במחבת גדולה עם מכסה ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים עוד מעט מהשמן ואת קוביות החציל. מטגנים תוך בחישה תכופה עד שהחציל מתרכך.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, 1/2 כוס מים, את הריחן, המלח, הפלפל והסוכר. מכסים ומבשלים כ-15 דקות. בתום הבישול צריכה להתקבל תערובת סמיכה מאוד של ירקות. אם התערובת נוזלית, ממשיכים לבשל על להבה גבוהה יותר עוד מספר דקות עד שהנוזלים מתאדים.
  5. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  6. משמנים בסיס תבנית מלבנית (30X25 ס"מ) בשכבה עבה של חמאה. מניחים עליה 2 מהמצות כך שיכסו את כל הבסיס. מורחים על המצות עוד מעט מהחמאה ומניחים עליהן חצי מתערובת הירקות. מפזרים שליש מכמות הגבינה המגוררת ומכסים ב-2 מצות נוספות. מורחים חמאה, מניחים את תערובת הירקות שנותרה, זורים עוד שליש מהגבינה ומכסים במצות שנותרו. מורחים אותן בשארית החמאה וזורים עליהן את הגבינה המגוררת שנותרה.
  7. אופים בתנור המחומם כ-45 דקות או עד שהמאפה זהוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי רותם
לזניה מצות וחצילים
צילום: יוסי רותם
מומלצים