שתף קטע נבחר

 

פולין: הרב המכובד התגלה כמתחזה

"לא רב, לא מישראל, ובלי הרבה ידע ביהדות": במשך שנים ארוכות שימש "הרב יעקב" כרבה של הקהילה היהודית בפוזנן, שאם לא היו קוראים לה פוזנן, אפשר היה לקרוא לה חלם. הוא אף נפגש עם הבישוף של פולין. "לא חשבנו לבדוק את התעודות שלו. האמנתי לו בגלל המראה שלו, ומשום שידע להתפלל בעברית", סיפרו בקהילה לתקשורת הפולנית שחשפה את הסיפור

 (צילום: יוטיוב) (צילום: יוטיוב)
(צילום: יוטיוב)

 

מי אתה, רבי יעקב? אם תשאלו את חברי קהילת פוזנן שבפולין, הרב הכריזמטי שלהם נולד בחיפה ויש לו בן שמשרת בצה"ל. אבל העיתון הפולני “Glos Wielkopolski” (קול פולין הגדולה) חשף כי הרב המכובד הוא כנראה לא מי שהוא טען שהוא.

 

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>

 

כבר מכרתם את החמץ? היכנסו ומכרו בקלות ובמהירות   

 

"לא רב, לא מישראל, ובלי הרבה ידע ביהדות", הכתירו אותו כותרות העיתונים בפולין ומחוצה לה. לדברי העיתונאי שחשף את הפרשה המביכה, קריסטוף קזימירצ'ק, יעקב אף הודה כי הוא לא רב, ואמר כי מעולם לא טען לתואר רבנות. עם חשיפת הפרשייה הוא נעלם, ולאחר כמה ימים אותר בצ'כנוב, לפי כלי תקשורת פולניים.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

אלא שבמשך שנים ארוכות שימש "הרב יעקב" כרבה של הקהילה היהודית הקטנה בפוזנן, שאם לא היו קוראים לה פוזנן, אפשר היה לקרוא לה חלם. "אני מופתעת. מעולם לא בדקתי את התעודות שלו", הודתה אליסיה קובוס, ראש הקהילה היהודית בעיר, וסגנית נשיא איחוד הקהילות האורתודוכסיות בפולין.

 

עם הבישוף ונציגי הכנסייה הקתולית (צילום: .swietywojciech.archpoznan.pl) (צילום: .swietywojciech.archpoznan.pl)
עם הבישוף ונציגי הכנסייה הקתולית(צילום: .swietywojciech.archpoznan.pl)

 

לעיתון "גלוס ויאקופולסקה" אמרה כי "הוא סיפר שהוא מחיפה, שאמא שלו עדיין גרה שם, שיש לו דרכון ישראלי ובן שמשרת בצבא. האמנתי שהוא מי שהוא טוען בגלל המראה שלו, ומשום שידע להתפלל בעברית והכיר את המנהגים היהודיים".

 

זהות בדויה?

בכתבת פולו שעלתה ב"גלוס ויאקופולסקה", נטען כי "הרב" הוא בכלל פולני בשם יאצק (Jacek Niszczota)

מהעיר צ'כנוב, שלא ממש מדבר עברית והיידע שלו ביהדות -בהתאם.

 

לפי ה Times of Israel החזיק הרב בעמוד פייסבוק תחת הזהות הבדויה, אלא שהעמוד הוסר בימים האחרונים. לפי ה-JTA לא ברור אם "הרב יעקב" ביקר בישראל או גר בה.

 

מה שברור הוא שבשנים שבהן הוא כיהן כרב, קצר הבחור הצלחה בקרב בני קהילתו כשיזם פעילויות יהודיות לילדי המקום, והשתתף בתפילות ובטקסים בין-דתיים, בין היתר עם הבישוף של פולין, עם כמרים ועם אימאמים, והכל בשם הקהילה היהודית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים