שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    בדרך לאילת עוצרים לזלול
    נוסעים לאילת? עצרו בדרך: אם אתם מחזיקים בדעה שהנגב צחיח ואין מה לעשות בו, בואו ותיווכחו שהוא לא רק שוקק חיים, אלא שיש בו מסעדות שכדאי לבקר בהן: מסעדה טבעונית חדשה, מסעדת בשר ארגנטינאית, גלידה ב-72 טעמים ועוד הפתעות. סמנו על המפה וצאו לדרך

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    פעם אנשים היו מכינים סנדוויצ'ים לדרך כשהם היו יוצאים לטיול, אבל היום בכל מקום שתסעו אליו מסתתרות פינות חמד קולינריות שכיף לגלות. לכבוד עונת החופשות, קבלו את הרשימה החמה של המקומות שכדאי לכם לעצור בהם בדרך לאילת.

    צלחת מתוקים בקפרוצ'קה
    צלחת מתוקים בקפרוצ'קה
    באזורים הכי נידחים של הנגב, בתוך מושבים, בקיבוצים וגם סתם לצד הדרך, נמצאים מקומות נפלאים שבהם מוגש אוכל מגוון ויצירתי, בריא או עממי. מי שמתפעל את פינות החמד הקולינריות של הדרום הם אנשים בעלי חזון שבדרך כלל הגיעו לאזור בשביל לחיות אחרת. הם אינם רודפים אחרי פרסום וגם לא אחרי הרווח, אלא שואפים לספק, מלבד האוכל, גם ערך מוסף, או אידיאולוגיה, אם תרצו.

    ופל בלגי מקמח כוסמין ברוזטה (צילום: נטע דרור)
    ופל בלגי מקמח כוסמין ברוזטה(צילום: נטע דרור)
     

    מהסיבה הזו, תוכלו למצוא ברוב המקומות גם לא מעט סיבות להישאר עוד קצת בסיום הארוחה. חשוב רק שלפני היציאה לדרך, תבדקו מה שעות הפעילות של המקומות, כי בנגב אנשים חיים בקצב חיים קצת אחר, בקטע טוב, כמובן. 

    שקשוקה בשמורה 215
    שקשוקה בשמורה 215
     

    פטגוניה

    מסעדה ארגנטינאית שמתמחה בבשרים ובמיוחד באסאדו. המקום קיים כבר 10 שנים ומגיש בשרים המיובאים מדרום אמריקה, כאשר מלבד האסאדו המפורסם, התפריט המצומצם כולל גם צ׳וריסו, קבב, עוף ופרגית.

     

    כל מנות הבשר מוגשות לשולחן על גבי פריז'ה (גריל גחלים קטן) יחד עם צ'יפס, אורז וסלטים. לסיום מתוק של הארוחה מציעים בפטגוניה גם קינוחים דרום אמריקאים אל גולת הכותרת של המקום היא ללא ספק ארוחת מיקס לזוג (280 ש״ח כולל שתייה) וארוחת מיקס לשלישיה (400 ש״ח כולל שתייה).

     

    שורה תחתונה: דרום אמריקה בדרך לאילת.

     

    שעות פעילות: שישי 19:00-22:00 שבת 12:00-16:00

     

    קיבוץ אור הנר, הנגב המערבי, 050-2400500

     

    השמורה 215

    המקום הזה הוא פרי הגשמת חלומו של בני גל אשר במשך 15 שנה חלם על הגשמת האהבה הגדולה שלו - אירוח. לפני שנתיים הוא בנה עגלה ניידת מתוקתקת עם מטבח, הציב אותה מול נוף עוצר נשימה וליד הציב שולחנות קטנים שקושטו על ידי אשתו.

     

    תחת עצי האיקליפטוס, מול נוף דרומי קסום, תוכלו לנשנש בורקס, שקשוקות (20 ש״ח), שניצל בבגט, כריך חביתה או סנדוויץ' טונה, וגם לשתות קפה (10 ש״ח) ומשקאות צוננים.

     

    שורה תחתונה: פונדק דרכים עם מארח לבבי.

     

    שעות פעילות: ראשון-חמישי החל מ-8:00 ועד החשכה, במהלך האביב המקום פתוח גם בסופי השבוע

     

    בכניסה לשמורת פורה, כשני קילומטרים לאחר הירידה מכביש 6 דרום לכביש 40, 054-7920182

     

    נבטו

    מסעדה זו ממוקמת באזור שבו קשה מאוד למצוא מקומות לאכול בהם, לכן יש הרואים בה נווה מדבר אמיתי. המבנה שבתוכו מוקמה המסעדה שימש בעבר את הארכיאולוג שחקר את שרידי העיר העתיקה, ורוב המנות בה מוגשות בטאג'ין חרס. המטבח בנבטו מבוסס על ירקות שגדלים באזור ועל עשבי תיבול טריים שגדלים במקום, ויש בו גם, תבשילים עסיסיים של עוף ובקר, גם חומוס טרי, סלטים וגם קינוח ייחודי: לביבות דבלים פריכות, ממולאות באגוזים ושקדים ודברים טובים.

     

    שורה תחתונה: קסם המדבר בהתגלמותו.

     

    שעות פעילות: שני-חמישי 12:00-18:00, שישי 12:00-16:00, 19:00-22:00, שבת11:00-17:00

     

    גן לאומי שבטה 050-7383802

     

    מחלבת צאלה

    חוות צאלה, שבה פועלת המחלבה, נוסדה לפני 40 שנה על ידי זוג שהיגר מקיבוץ מגן יחד עם עדר כבשים. כיום מתגוררות בחווה ארבע משפחות שעוסקת בענפי החקלאות השונים, ביניהם גם דיר חלב.

     

    אם תגיעו לכאן ביום שישי, תתפנקו עם ארוחת בוקר או קפה ועוגה ביתית שמכינה צאלה. בחווה עצמה מציעים פעילות לקבוצות בתיאום מראש שכוללת סיורים מודרכים, ביקור בדיר וטעימת גבינות. אם תרצו להגיע באמצע השבוע, תרימו טלפון לוודא שצאלה או מישהו אחר יהיו פנויים עבורכם וימתינו להגעתכם.

     

    שורה תחתונה: מקום נהדר לעצור גם כדי לאכול גם כדי לקנות גבינות מחלב כבשים וגם כדי לסייר בדיר.

     

    שעות פעילות: שישי 16:00-10:00, ראשון-חמישי 09:00-16:00 (אפשר להגיע בתיאום מראש בלבד)

     

    חצי קילומטר דרומית למושב עין הבשור, 052-8478935 

     (צילום: ליבנת גינזבורג )
    (צילום: ליבנת גינזבורג )
      

    הנגריה קפה בר במדבר

    בית קפה במושב דקל שנולד בתוך נגריה שפעלה באותו המבנה. במקום אווירה צבעונית ונעימה, והאירוח מבוסס על תפריט עם פסטות, מנות בשריות, סלטים, כריכים וגם קינוחים ומבחר מנות טבעוניות.

     

    דרך החלונות הגדולים אפשר לצפות בשדות של הישוב, ובחצר החיצונית רחבת הידיים הילדים יכולים להתרוצץ ולשחק כאוות נפשם. בשבת בבוקר מתקיימות במקום פעילויות לילדים ובשעות הערב מארחים כאן אומנים שונים להופעות אקוסטיות.

     

    שורה תחתונה: מקום בילוי לכל המשפחה.

     

    שעות פעילות: שלישי-רביעי 10:00-15:00, 19:00-22:00, חמישי 10:00-16:00, 19:00-23:00, שישי 9:00-15:00, שבת 10:00-18:00

     

    מושב דקל, 077-7295860

     

    מוזה

    עבור בני המקום זה מקום בילוי מושלם עם אוכל טוב ואווירה נהדרת שמכבדת את כולם. עבור אלה שמחפשים מקום לעצור בו בדרך לים המלח מוזה הוא הפתעה שקיימת כבר 25 שנה.

     

    המקום המושלם לעצור בו גם כדי לשמוע הופעה חיה, גם כדי לאכול טוב וגם כדי לשתות בירה עם חברים על הבר.

     

    המיתולוגיה המקומית הזו מציע תפריט עשיר ומתאים הן לאורך כל שעות היום והן לבני כל הגילאים. יש בו פסטות ‭42-40‬ ש"ח), פיצה, כריכים, מרקים, סלט (38-46 ש"ח), וגם בשר על האש.

     

    שורה תחתונה: מיתולוגיה בדרך לים המלח.

     

    שעות פעילות: ראשון-שישי 8:00 ועד אחרון הלקוחות

     

    כביש 31 בכניסה לערד, מתחם תחנת אלון, ‭08-‬‭9975555‬

     

     (צילום: חיים הורנשטיין)
    (צילום: חיים הורנשטיין)
     

    כפרוצ'קה

    מסעדה  קטנה ושכונתית, חדשה יחסית באזור. את המקום פתחו בני הזוג אוריה אהרוני וליזה טלמזסקי באחד האזורים הירוקים של ערד. לקח להם 9 חודשים לבנות את המקום מאפס, אבל היום הם יכולים להתגאות בכך שהכול נעשה כאן במו ידיהם (אפילו הצלחות).

     

    ליזה קונדיטורית במקצועה, לכן טבעי זה שהמקום מציע פיצות נפלאות ומאפים כמו קלצונה קרטושקה בצל מקורמל ופרמזן, מאפה בטטה אפויה וגבינה וגם מאפה מולדובני עם ריקוטה בצל ירוק ושמיר.

     

    המאפים מגיעים בשני גדלים, אישי או זוגי (35-45 ש״ח) וכך גם הפיצות (29-48 ש״ח). הפיצה הכי מיוחדת שאתם חייבים לטעום אם כבר הגעתם לכאן היא פיצת פיוז׳ן הלבנה עם תפוחי עץ מקורמלים וגבינת גורגונזלה. בנוסף לפיצה ולמאפים, מציעים במקום גם סלטים כמו קפרזה, בריאות או קיסר (48 ש״ח כולל פוקאצ׳ה) וגם קינוחים כמו טארט, עוגת גבינה אפויה או פאדג׳ שוקולד.

     

    שורה תחתונה: מקום אישי וטעים כמו שאפשר לפגוש רק באזורים המרוחקים.

     

    שעות פעילות: ראשון-חמישי 12:00-22:30, שישי 09:00-15:00

     

    אחווה 19 ערד, ‏08-8606615‏

     

      

     

    זמן איכות

    זהו בית קפה-מסעדה משפחתי שבו מציעים חוויה של טעמים וריחות באווירה של בית. המקום שייך להדרה, קונדיטורית מנוסה, שילדיה הם הטבחים במסעדה. הקונדיטוריה שבמקום מציעה מקבץ לחמים, קישים וקינוחים המיוצרים כולם במקום בעבודת יד.

     

    המחירים בתפריט החלבי מאוד ידידותיים, ארוחת בוקר ליחיד תעלה לכם 42 ש״ח וזוגית 80 ש״ח, טוסטים (עם סלט אישי) וכריכים (עם תערובת זיתים) 29-36 ש״ח, פסטות 40-52 ש״ח ודגים 52-66 ש״ח. הקינוחים שהפכו את המקום למוקד עליה לרגל מתומחרים ב- 26-32 ש״ח וביניהם פאי אגוזים, פררו רושה, פאי שוקולד, עוגת גבינה פירורים ופאי תפוחים עם כדור גלידה.

     

    שורה תחתונה: עצירת חובה לאוהבי המתוק.

     

    שעות פעילות: ראשון-חמישי 7:30-23:00, שישי 7:30-14:00

     

    רח' צבי בורנשטיין (צמוד לדואר), ירוחם

     

    קורנמל

    מסעדה ומעדנייה המתמחה גבינות עזים שבה המנות מתבססות על מבחר גבינות המיוצרות במחלבה מדי יום. המנות ביתיות ורובן נאפות מיד לאחר ההזמנה.

     (צילום: נורית שרת) (צילום: נורית שרת)
    (צילום: נורית שרת)
     

    בתפריט מגש גבינות (66 ש״ח), פיצה (44 ש״ח), מאפה פילו (41 ש״ח) ומנות ייחודיות למקום כמו הגר בתנור (46 ש״ח) - גבינת קממבר אפויה על תפוח אדמה, מקלות עדנה ( 39 ש״ח) שהיא גבינה עטופה בבצק פריך, בציפוי סירופ יין ותפוחים, כיפה אדומה (36 ש״ח) שהיא מנה המורכבת מפיסות פלפל אדום קלוי העוטפות גבינה מתובלת בנענע ושום, ויש גם קינוחים המבוססים על הגבינה שמיוצרת במקום.

     

    שורה תחתונה: המקום המושלם לאוהבי הגבינות.

     

    שעות הפעילות: ראשון, שלישי-שבת 10:00-18:00

     

    מדרום לצומת טללים חוות קורנמל, 08-6555140

     (צילום: נורית שרת ) (צילום: נורית שרת )
    (צילום: נורית שרת )
      

    רוזטה

    רוזטה הוא בית קפה שנפתח רק לפני שלושה חודשים ובו אוכל טבעוני בריא שמבושל ללא סוכר וללא מוצרים מעובדים, הכול 100% רכיבים טבעיים ובהתבסס על גישת "מהשדה לצלחת".

     

    בשעות הבוקר תוכלו ליהנות כאן ממקושקשת עם טופו, גבינות משקדים שמייצרת הדס במקום לצד לחמי מחמצת שגם כן נאפים במקום וגם ממנת ופל בלגי מכוסמין המוגש עם מייפל ופירות.

     

    ביתר שעות היום מגישה הדס מנות כמו סלט ירקות רענן (39 ש״ח) מירקות הגדלים בערבה, מבחר מנות ראשונות (18-32 ש״ח) וגם מוסקה המוגשת עם אנטיפסטי (49 ש״ח), פסטה פסטו ופסטה פטריות (49 ש״ח). בקרוב תיכנס לתפריט גם ארוחת מאזטים (69 ש״ח) שתוצע במהלך סופי השבוע עם מנות כמו צ'יפס וקטשופ שמיוצר במקום, חציל על האש במטבוחה מעגבניות שרי צהובות ועוד. בגזרת השתייה הקלה יש גזוז בטעמים שעשוי מרכיבים טבעיים נטולי סוכר.

     

    שורה תחתונה: בריא טרי ואיכותי בדרך לאילת.

     

    שעות פעילות: (משתנות מעונה לעונה): שלישי-חמישי ושבת החל מ-18:00, שישי ושבת המקום פתוח גם בין השעות 09:00-14:00

     

    משק 69 מושב עין יהב, 086228089

     (צילום: נטע דרור)
    (צילום: נטע דרור)
      

    דק בר

    דק בר היא מסעדה שהתחילה בתור מזנון בריכה. מי שעומד מאחורי המהפך של המקום הוא מהנדס חשמל שעבר מהרצליה-פיתוח לעין יהב כדי לחיות חיים בקצב אחר ולעסוק בחקלאות.

     

    אחרי 10 שנות חקלאות הוא פתח קיוסק קטן צמוד לבריכה על מנת להכין לילדים חומוס ופלאפל. הקיוסק גדל למזנון שהפך אחרי 4 שנים למסעדה. בתפריט גם מנות בשריות וגם צמחוניות וטבעוניות וביניהן שווארמה (60 ש״ח) קינואה עם ירקות, פרמזן וטחינה גולמית (55 ש״ח), המבורגרים (55 ש״ח) פיצה ענקית (75 ש״ח) ועוד.

     

    שורה תחתונה: לשבת כמו במזנון בריכה ולאכול כמו במסעדה.

     

    שעות הפעילות: ראשון-חמישי 13:00-15:00, 18:00-21:30 שישי-שבת המקום פועל במתכונת מזנון בריכה.

     

    בריכת שחיה במושב עין יהב, 052-366-6638

     

     

    הגמליה

    במרחק נסיעה קצרצרה ממושב עין יהב, שוכן אחד המקומות המיוחדים בערבה - חאן הגמליה. בתוך החאן פועלת מסעדה שבה מלבד אווירת המדבר שרוח החופש והשחרור הוא חלק בלתי נפרד ממנה, מקבלים את פניכם עם חיוך ובקנקן מים צוננים. רק לאחר מכן יגיע גם התפריט ובסוף אולי גם הופעה ספונטאנית או ג׳אם סשן של אחד האמנים שמתגוררים במדבר.

     

    התפריט מציע מבחר עשיר של מנות האהובות על העם כולו ובו מנות "ניגובים" (25-42 ש״ח), סלטים (33-49 ש״ח), פיצת הבית (35 ש״ח), טוסטים (38 ש״ח), פסטות במגוון רטבים (38-45 ש״ח) ומנות עיקריות ביניהן פרגיות (55 ש״ח) וסטייק (120 ש״ח) שמוגשים צ'יפס, אורז וסלט. יש גם קינוחים כמו פאי תפוחים וסופלה שוקולד ולילדים מציעים במקום ג׳חנון עם ביצה (30 ש״ח), שניצלונים (35 ש״ח) ופסטה (30 ש״ח).

     

    שורה תחתונה: קסם מדברי ואוכל דרכים מגוון.

     

    שעות פעילות: שלישי-שישי 13:30-23:00, שבת 11:00-23:00

     

    פארק ספיר, ערבה, 053-7931072

     

    צוקים

    אם אתם בטוחים שנופים עוצרי נשימה נמצאים בצפון או בחוף הים, אתם טועים - למסעדת צוקים יש את אחד הנופים היפים בארץ. כיאה למסעדה שיושבת ממש מעל מכתש רמון, יש בה אווירה מאגית בחסות הנוף עוצר הנשימה.

     

    תפריט המסעדה מציע אוכל פשוט ומגוון רחב של מנות שהופכות את המקום למתאים לעצירה לאורך כל שעות היום. יש בתפריט מגוון ארוחות בוקר (28-69 ש״ח), מנות ראשונות ישראליות כמו חציל בלאדי (39 ש״ח), מטוגנים כמו כנפיים, שניצלונים ונקניקיות (45 ש״ח) וגם מנות גריל (59 -110 ש״ח), דגים (79-99 ש״ח), פסטות (55-57 ש״ח) ומנות מיוחדות כמו ארטישוק ממולא בשר (65 ש״ח) וגולאש פיקנטי (75 ש״ח).

     

    שורה תחתונה: לסעוד מול נוף בראשית.

     

    שעות פעילות: ראשון-שבת 08:00-22:00

     

    מעלה בן תור 1 מרכז מבקרים רמון, מצפה רמון, 08-6744874

       

    הדסער

    המסעדה ממוקמת במתחם "רובע הבשמים" במצפה רמון המשמש בית לתוצרת המדבר או במילים אחרות הדסער היא שילוב בין גלריה לאומנות מדברית, חנות בגדים ומתחם אוכל הכולל חנות יקבי המדבר, מעדנייה, טאפס-בר אורגני ובית קפה עם גינה יפה.

     

    מי שהקים את המתחם בשנת 2011 הם בני הזוג הדס וסער, ומלבד האוכל קיים במקום גם מרחב לסדנאות והופעות וגם מרכז מידע לתייר. התפריט מציע ארוחת בוקר (60 ש״ח), ממרחי גורמה מן המדבר (40 ש״ח) שמוגשים עם הלחמים של "לשה", סלט מדברי (42-52 ש״ח), קציצות ירק (55 ש״ח) פסטות מקמח מלא או מקמח כוסמין, פיצות ומבחר מתוקים ביניהם גם קינוחים טבעוניים.

     

    שורה תחתונה: לאכול כמו אנשי המדבר.

     

    שעות פעילות: ראשון-רביעי 08:00-21:00, חמישי ושישי 08:00-23:00, שבת 08:00-21:00

     

    הר בוקר 6, מצפה רמון, 08-9408473

      

    בית התה

    בית קפה סולרי וצמחוני הפועל בתוך מבנה אשר נבנה מלבני בוץ וטיח אדמה בתוך הגן האקולוגי של קיבוץ לוטן. צמוד לבית הקפה גינה אורגנית שהתוצרת שלה משולבת בתפריט המקום. האוכל פה הוא לא העיקר אלא דווקא האג׳נדה החברתית והאקולוגית. המקום מאוד ידידותי עבור הילדים הודות לגן המשחקים שמחוץ למסעדה אשר מושתת כולו על בנייה מאדמה ושימוש חוזר בפסולת.

     

    מלבד הגישה האקולוגית שאימץ הקיבוץ הוא גם תומך ומקדם את האמנים החיים באזור. לשם כך בתוך מבנה בית הקפה פועלת גלריה שבה נמכרות יצירות אמנות. אם לא די בכך, נערכים במקום גם מופעים וערבי מוזיקה מיוחדים. אם אתם גם צמאים ורעבים בהגעתכם לכאן מצפים לכם מבחר חליטות תה צמחים מהגינה האורגנית הסמוכה, גבינות צאן מהמחלבה המקומית, משקה יוגורט בטעמים, טוסטים, עוגות וארוחות קלות.

     

    שורה תחתונה: אם כבר עצרתם כאן, אל תוותרו על סיור מודרך בלוטן ועל ביקור בשכונה האקולוגית.

     

    שעות פתיחה: ראשון-רביעי 8:30-15:30, חמישי 08:30‏-‏15:30‏, ‏19:30‏-‏23:00‏, שישי 08:30‏ - ‏14:00

     

    קיבוץ לוטן, 08-6356935

     

    מסעדת חניון יטבתה

    בפארק יטבתה שהפך למתחם תיירות לכל המשפחה, פועלת מסעדה בשרית כשרה וגם בית קפה חלבי כשר. תפריט המסעדה מציעה ארוחה עסקית בשרית מלאה הכוללת מנה בשרית, תוספות חמות, צלחת סלטי הבית, לחמניות טורקיות ושתיה קלה ב-49 ש״ח בלבד.

     

    בבית הקפה מציעים ארוחת בוקר חלבית עם חביתות, סלט טרי, מגוון גבינות וממרחים, לחמים ושתייה ב-44 ש״ח. מי שלא טעם עדיין את הגלידה הביתית, העצירה כאן היא חובה רק בשביל להתרשם מלא פחות מ-72 טעמים שונים.

     

      

    שורה תחתונה: האוכל כאן הוא לא העיקר אלא דווקא הפארק המחודש שמספר את סיפורו של קיבוץ יטבתה ושל החוויה המדברית בערבה. הביקור בארבעת המבנים של הפארק החדש יעלה למשפחה 240 ש״ח יחד עם ארוחה משפחתית בשרית או חלבית מלאה.

     

    שעות פעילות: ראשון-חמישי 5:00-23:00, שישי וערבי חג עד 16:00, שבת 7:00-23:00

     

    קיבוץ יטבתה, 08-63576346

     

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים