שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    המסעדות שכדאי להכיר בצפון
    לידיעת המטיילים: מתכננים טיול לצפון הארץ? בטח תרצו גם לזלול משהו כשתגיעו - איפה תמצאו דיל של דגים ב-100 ש"ח ואיפה תחכה לכם חווית בשרים יוצאת דופן? אלה המקומות בצפון שכדאי לכם להכיר

    מפגש הדייגים נמל עין גב

    זו טברנה פשוטה ואותנטית הממוקמת בנמל עין גב, ובתפריט יש דגים שדגו באותו היום - רק מימת הכינרת. תוכלו לאכול כאן בורי, מושט וסרדינים, בדרך כלל מטוגנים בשמן עמוק ולצדם צ'יפס וחמוצים. על כל החגיגה הזאת מנצח דייג בשם מנחם לב, שכבר 35 שנה יוצא מדי יום על סירת הדייג שלו לדוג דגים בכינרת, ורק לפני פחות משנה החליט לפתוח מקום משלו, ולהגיש שם את השלל שלכד בחכתו.

     

    על מנת שתצאו מכאן שמחים ומרוצים, לצד הדג יגישו לכם כוסית אוזו שעושה פלאים למצב הרוח ומחברת את כל הנוכחים למוזיקה היוונית שמתנגנת ברקע. לפעמים יש במקום גם הופעות חיות, ותמיד יש שם שולחן סנוקר, טלוויזיה ברקע ואווירה נהדרת. 

     

    איפה: נמל עין גב 054-565-8009

    שעות הפעילות: ימי שלישי וחמישי 20:00-01:00

     

    צפו בכתבתו של יהודה נהר על הדייג מנחם לב והדגים בכינרת:

    צילום: אביהו שפירא, עריכה: אסף אושי, תום עוזיאל

    צילום: אביהו שפירא, עריכה: אסף אושי, תום עוזיאל

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    יאניביצ'י

    המבנה היפה של מסעדת "יאניביצ'י" שימש בעבר כמחלבה אזורית שסיפקה חלב לתושבי הגליל המערבי. לפני שנתיים נפתחה המסעדה, הנמצאת בתוך חורשת איקליפטוסים במושב בוסתן הגליל, ונקראת על שמו של החלבן ההונגרי שניהל את המחלבה.

     

    על התפריט אחראי השף עידן רקיר, ובו תמצאו יש מנות כמו מח עגל על תבשיל עגבניות, נתח קצבים מפורק על פיתה טעימה, המבורגר עשוי כהלכה, אוסובוקו טלה, טורטליני ארטישוק וגם קינוחים שכדאי להתעכב עליהם. המסעדה מתפקדת כמסעדת שף לכל דבר ועניין, והתפריט מתחלף מדי עונה. הדגים אגב, מגיעים משוק הדגים הסמוך בעכו העתיקה. המקום ידידותי גם לילדים – גם עם מנות בתפריט וגם בזכות המרפסת והמיקום.

     

    איפה: מושב בוסתן הגליל, 04-8222122 

    שעות הפעילות: ראשון-שבת 12:00-23:00

     

    מיוז

    מסעדתם המדוברת של רונן וולדמן ולאנדרו וסקז (שני שפים תל אביביים שעברו מהמרכז לגליל מטעמי אידיאולוגיה) זכתה לשבחים רבים מאז שנפתחה, לפני שנה בדיוק. הרעיון המקורי של וולדמן ושל וסקז היה לפתוח גסטרו פאב שיהווה מקום בילוי לתושבי האזור, אך המקום תויג במהרה כמסעדת שף שמגישה אוכל גורמה. הסיבה לכך די מובנת - השניים הגישו מנות מורכבות שהיו פחות מוכרות לקהל המקומי.

     (צילום:  אסף רזון)
    (צילום: אסף רזון)

    כיום, אחרי שלמדו להכיר את הייחודיות של הקהל הצפוני, הם משיקים תפריט חדש עם מנות נגישות יותר במטרה להפוך את המסעדה למקום בילוי שמציע לא רק אוכל אלא חוויה. חלל המסעדה מארח תערוכות אמנים מתחלפות כאשר הדגש הוא על אמנים מהצפון.

     (צילום: אסף רזון)
    (צילום: אסף רזון)
     

    אחד השינויים שהוחדרו לתפריט החדש הם מנות בר כמו כריכים מיוחדים שמוצעים במחיר אטרקטיבי לצד בירה. השורה התחתונה היא אווירה קלילה, אוכל גבוהה, גישה פשוטה והמון מרחב (המסעדה ממוקמת בחלל של 140 מטר ובה 50 מקומות ישיבה בלבד). אם לא די בכך, בבר רוקחים קוקטיילים במחירים נמוכים (היקרים שביניהם מתומחרים לפי 36-38 ש״ח) ובשבת בצהריים יש עסקיות בטווח המחירים 69-99 ש״ח.

     

    איפה: כביש 99, קרית שמונה, 04-6892998  

    שעות הפעילות: שני-שישי 17:30-23:00, שבת 12:30-23:00

     (צילום: אסף רזון)
    (צילום: אסף רזון)
      

    מיכאל ביסטרו מקומי

    מסעדתו של השף מיכאל גרטופסקי, שהתפרסם בצפון בזכות הרזומה שלו במסעדות בתל אביב ("סושייאל קלאב", "גסטרו פאב"). העיצוב חמים ורומנטי, והתפריט נחלק למנות פתיחה; מנות בלאדי כפרי אותן יוצר השף בהשראה אזורית; מנות ים; מנות פסטה; ומנות Josper שמכינים בתנור הפחמים המקצועי שיובא לכאן מספרד.

     

    איפה: הגפן 43, מושב לימן,: 04-9821250

    שעות פתיחה: רביעי, חמישי ושישי 18:00-24:00, שבת 12:00-24:00

     

    אדלינה

    מסעדה שנפתחה לפני 13 שנה בקיבוץ כברי, ממש על צלע ההר. המסעדה משקיפה אל נוף גלילי אינסופי, ומציעה תפריט ים תיכוני עם נגיעות ספרדיות. בתפריט תמצאו טאפאס זוגי (132 ש״ח) או מנות כמו שרימפס עטוף בקדאיף (48 ש״ח) וקרפאצ'יו בקר (47 ש״ח). בגזרת העיקריות כדאי לטעום סינטה ובייקון (110 ש״ח), צלע לבן (92 ש״ח) ופאייה מרינרה (212 ש״ח) - תבשיל אורז עם זעפרן, קוביות פילה דג ופירות ים.

     

    איפה: קיבוץ כברי, 04-9523707

    שעות פתיחה: ראשון-חמישי ושבת 12:00-22:00, שישי 11:15:00, 18:30-22:00

     (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)
     

    מיקיז טופ ויו בר (‏‎Meaky's Top View Bar‎‏)

    המקום הזה הוא מסוג המקומות שהכי כיף למצוא בלי להתכוון. לפי ההגדרה, מדובר בפאב מסעדה, אך בפועל זו פינת חמד קולינרית שממוקמת על הגג של בניין הכי גבוה בכפר.

     

    בגזרת המשקאות המקום מתמחה בקוקטיילים יצירתיים המוגשים גם בכוסות וגם בצנצנות (מי אמר וודקה עם בייקון ולא קיבל?), ובגזרת האוכל - התפריט יצירתי ובלתי צפוי. כך למשל, מכינים במקום דגים ובשרים מעושנים, מאכלי פירות ים, פיצות יצירתיות, נקניקיות מבשר לבן וגם כריכים בשריים עסיסיים. מדי פעם יש כאן הופעות חיות, והנוף נשאר תמיד עוצר נשימה. המקום שייך לערבי תושב המקום וליהודי תושב כפר הורדים השכן. 

     

    שעות פתיחה: שני-שבת 18:00-02:00

    איפה: The roof, מעלות-תרשיחא, 054-5202332

     

    אלומה ביסטרו

    מסעדת שף שפועלת כבר 18 שנה בתרשיחא, והיא אחת מבין מסעדות הגורמה הראשונות שנפתחו בצפון. השף והבעלים של המסעדה הוא עלאא סויטאת שהתחיל בתור עובד מטבח בגיל 17, עזב על מנת ללמוד הנהלת חשבונות, בסיום הלימודים חזר לתפקיד מנהל המסעדה והפך עם הזמן לשותף בה. בשנת 2008 הפך לבעלים של המסעדה. סויטאת הוא גם אחד מהבעלים של רשת הגלידריות המצליחה (גם בתל אביב), "בוזה".

     (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
    (צילום: חיים יוסף)
     

    תפריט המסעדה מתחלף עם עונות השנה, והמטבח מייצר את כל המנות שמוגשות כאן, ובין היתר גם את לחמי המחמצת וגם את הפסטות. את סגנון האוכל שמוגש כאן סויטאת מגדיר בתור "גלילי אותנטי עם טוויסטים קטנים מהמטבח הערבי".

     

    איפה: אלון 17, מעלות תרשיחא, 04-9574477

    שעות פתיחה: שני-שבת 18:30-22:30 

     (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
    (צילום: חיים יוסף)

    מיטשוס

    אחת ממסעדות הבשר היותר ותיקות ומוכרות ברמת הגולן אשר ממוקמת באזור תעשיה של קצרין. בעלים של המסעדה כמקובל באזור, הוא מגדל בקר מקומי, כך שאתם יכולים להיות בטוחים כי הבשר שמגישים לכם במיטשוס הוא מהטובים שתטעמו.

     

    המסעדה היא גם אטליז שבו אפשר לרכוש בשרים וגם את המוצרים שמכינים במקום, כמו נקניקיות. השנה נפתח למסעדה סניף נוסף בצומת דה אליעזר.

     

    איפה: רחוב 12 קצרין, 04-6963334

    שעות פתיחה: שני-שבת 12:00-22:00

     

    סבידה

    מסעדתם הצנועה של דן שמולוביץ ואוהד הורוביץ הפכה כבר לעצירת חובה בזמן ביקור בעכו העתיקה. היא ממוקמת בתוך הבזאר הטורקי המשופץ, אבל המקום שבו הכי כדאי לכם להתמקם בו הוא דווקא החצר הפנימית שבה מוצבים שולחנות עם מפות משובצות, וענפיו של עץ עתיק עושים צל נעים.


     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    למרות שדן למד בקורדון בלו ועבד במסעדות המובילות, הוא לא מנסה להמציא שום דבר חדש, אלא דווקא מקפיד לשמור על פשטות, לכן בסבידה מגישים אוכל של עכו, כלומר דגים טריים וירקות מהשוק.

     

    בסבידה מעשנים, כובשים וצולים דגים שדגו באותו היום בלבד, ואותם מגישים גם במסגרת דיל משתלם של 100 ש״ח. תמורת הסכום הזה תקבלו 5 סלטים, 2 מנות דג ותפוח אדמה מדורה (עם טעם של עישון והמון חמאה). בתוספת תשלום תוכלו לטעום גם את הדגים הכבושים, את הסביצ׳ה הטרי ואת האיקרה המעושנת.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
      

    אם כבר הגעתם לכאן אל תוותרו על המלבי המושלם שהוא הקינוח היחיד שמציעים בסבידה ועל קנקן עם התה הצונן שמכינים במקום.

     

    שעות הפתיחה: ראשון-שלישי 12:00-17:00 רביעי-שבת 12:00-20:00

    איפה: הבזאר הטורקי, עכו העתיקה, 04-901-9062

     

    טיביס ורד הגליל

    המסעדה של השף חיים טיבי ושותפו רועי כהן שממוקמת בצמוד לחוות הסוסים של ורד הגליל.

     (צילום: בועז לביא)
    (צילום: בועז לביא)
      

    המסעדה מתמחה בנתחי בשר המגיעים מעדרים הגדלים בגליל ובגולן. התפריט נכנס לקטגוריה של ביסטרו כפרי, והוא כולל גם דגים, פסטות בעבודת יד, מנות צמחוניות, מאפים, לחמים ומנות אחרונות שמכינים בקונדיטוריה במקום.

     

    בין המנות: נקניקיות כפריות תוצרת הבית (45 ש״ח), חזה ברווז צלוי ברוטב פירות יער (110 ש״ח), פילה דג צלוי (105 ש״ח) וטרין כבדים (42 ש״ח).

     

    איפה: חוות ורד הגליל, 04-6330885

    שעות פתיחה: ראשון-שבת 8:00-22:00


     (צילום: בועז לביא)
    (צילום: בועז לביא)

       

    מגדלנה

    מסעדתו של השף יוסף (זוזו) חנא המשקיפה אל הר הארבל, מציעה טעימה מהמטבח האישי והאותנטי שבו משולבים טעמי הילדות של חנא. המסעדה הוגדרה בעבר בתור מסעדת שף הערבית הראשונה שהתפריט שלה מציג את הפרשנות הלבנונית־סורית למטבח הטורקי.

     

    כאן לא תמצאו את מבול הסלטים המוכר לנו מהמסעדות המזרחיות, אלא מנות כמו שישברק (48 ש״ח), טאבולה ארמנית (48 ש״ח), קבב (90 ש״ח) ועוד.

     

    איפה: מתחם צומת מגדל, על כביש 90, 04-6730064 

    שעות פתיחה: ראשון-שבת 12:00-22:30 

     

    עלה גפן

    מסעדה הממוקמת בקומת קרקע במרכז מסחרי בקריית אתא, ובראשה עומד השף עומר עילואן. התפריט מציג שילוב בין הבישול הערבי המסורתי לבין המטבח החדש, והתוצאה היא אוכל ערבי גלילי נהדר.

     

    כך למשל, קובה מקלייאה (32 ש"ח) מוגשת כאן עם קרם חצילים, טחינה שחורה וקרם פלפלים, והמטוגנים של עלה גפן (28 ש"ח) הם לא פלטת טוגנים מוכרת אלא מקלות גבינת עזים מלוחה, עטופה בבצק ומטוגנת בשמן עמוק. יש גם משולשים של תרד וכדורי בצק קטנים ממולאים בזיתים ירוקים. מחמאר דג (92 ש"ח) היא מנה המורכבת משני פילטים של לברק שנאפים בתוך כיס בצק משולש, כלומר סמבוסק.

     (צילום: יפית בשבקין ) (צילום: יפית בשבקין )
    (צילום: יפית בשבקין )
     

    איפה: עלה גפן, מתחם I-Way, צומת קרית אתא, 04-6293746

    שעות פתיחה: ראשון-שבת 11:30-22:00 

     (צילום: דניאל לילה ) (צילום: דניאל לילה )
    (צילום: דניאל לילה )
      

    מרינדו

    איש העסקים רועי תבור והיזם מהגולן איתמר קנדליק מטפחים החל משנת 2003 טלאים ועגלים מגזעים מובחרים שגדלים בחווה במושב כנף. בנוסף לכך, הם גם מנהלים את אימפריית הבשר הטרי שהקימו ובמרכזה מסעדת "מרינדו" הממוקמת מול הכניסה לקיבוץ עין גב, ולה גם שלוחות בתל אביב וברמת השרון.

     (צילום: סטודיו דרור כץ) (צילום: סטודיו דרור כץ)
    (צילום: סטודיו דרור כץ)
     

    המסעדה היא חלק ממתחם שבו פועלות גם מעדנייה וגם אטליז. בתפריט יש מנות כמו פולנטה (42 ש״ח), מנות בקר, טלה, עוף וגם אפשרות לטעום מהכול במנות מיקס מרינדו המתומחרים לפי כמות המשתתפים בחגיגה (269 - 619 ש״ח).

     

    למי שמחפש הרפתקה בשרית אמיתית מציעים במקום את החרב של מרינדו - שיפוד כפול עם 9 סוגי בשר (כ-700 גר׳) תמורת 335 ש״ח למנה זוגית. גם את מי שאינו אוכל בשר מכבדים במרינדו, ומציעים לו מבחר אופציות צמחוניות המבוססות על ירקות מקומיים.

     

    איפה: מול הכניסה לקיבוץ עין גב, 04-6658555

    שעות הפתיחה: ראשון-שבת 12:00-21:00

     (צילום: סטודיו דרור כץ) (צילום: סטודיו דרור כץ)
    (צילום: סטודיו דרור כץ)
     

    1910

    מסעדה איטלקית של השף עודד שוורצברד, המעוצבת בסגנון אירופאי קלאסי, ומהמרפסת שלה משקיף נוף של חצר פסטורלית. התפריט מורכב ממנות עונתיות עם פסטות בעבודת יד, פיצות ופוקאצ'ות הנאפות בטאבון, טרטר בקר ים תיכוני (52 ש״ח), פיצה סרדיניה (59 ש״ח), לינגוויני שחור (95 ש״ח) וגם מקבץ מנות דגים ובשרים.

     

    איפה: קיבוץ דגניה א', 04-6608565

    שעות פתיחה: ראשון-שישי 18:30-22:30, שבת 12:30-22:30

     

    רפאלו

    מסעדה איטלקית עם אווירה קלילה, אוכל מוקפד וקינוחים נהדרים שחגגה השנה 3 שנות פעילות. אל תתנו למיקום הלא שגרתי (בתוך מרכז קניות) להטעות אתכם: מדובר על אחת המסעדות האיטלקיות הטובות בצפון שבה מגישים קנלוני קרם פולנטה (34 ש"ח), פטה כבד עם קרוסטיני איטלקי (46 ש"ח), ניוקי ערמונים ופטריות ברוטב שמנת (59 ש"ח), פילה בקר על ניוקי פטריות (129 ש"ח), פפרדלה שרי שרימפס (78 ש"ח), פיצה ארבייטה קוליפלור (54 ש"ח) ועוד.

     (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
    (צילום: יפית בשבקין)
     

    למסעדה גם סניף כשר בקריון שבו מציעים, מלבד ארוחות צהריים וארוחות ערב, גם ארוחות בוקר על טהרת המטבח מארץ המגף. תפריט ארוחות הבוקר מוגש בימים א'-ו' בשעות 9:00-12:30 והוא כולל מנות כמו קלצונה פטריות ( 51 ש"ח), נשנוש בוקר: מאפה איטלקי במילוי תערובת גבינת ביצת עין מעל לצד ירקות חתוכים (39 ש"ח) וגם ארוחת בוקר איטלקית זוגית (109 ש״ח).

     

    איפה: פלימן 8, מרכז קסטרא, חיפה, 04-6208757; "קריון" קריית ביאליק, 1700-507-107
     (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
    (צילום: יפית בשבקין)
     

    רוטנברג

    המסעדה של יזהר סהר והילה סהר רונן שגדלו בצפון, עזבו לתל אביב וחזרו לאזור ילדותם כדי להגשים חלום לפתוח מסעדה.

     (צילום: יזהר) (צילום: יזהר)
    (צילום: יזהר)
      

    תפריט המסעדה מבטא שימוש בחלקה החקלאית הפרטית של המסעדה ונותן פרשנות חדשה לחומרי גלם שאפיינו את עמק המעיינות במשך מאות שנים.

     (צילום: בן יוסטור)
    (צילום: בן יוסטור)

    מלבד השימוש בתוצרת החלקה, נעשה במסעדה גם שימוש יצירתי בתוצרת אזורית של המגדלים המקומיים כמו תמרים ואבוקדו ממטעי האזור, דבש מעין חרוד, גבינות ממחלבת "ברקנית" ועוד.

     (צילום:  בן יוסטור)
    (צילום: בן יוסטור)
     

    לארוחת בוקר מגישים כאן אגס בנדיקט (64 ש״ח) וקרוק מדאם (58 ש״ח) ובמהלך היום התפריט מציע מנות כמו פולנטה ושרימפס (37 ש״ח), בורקס חציל וגבינת עזים (58 ש״ח), שוק טלה (88 ש״ח), לזניה ביתית (68 ש״ח) וגם מקבץ מנות טבעוניות, כמו סלט קטניות חם (52 שח). בסופי שבוע מוגש תפריט בראנץ'.

    איפה: גשר הישנה, 04-6752237

    שעות פתיחה: ראשון-חמישי 12:00-22:00, שישי 10:00-22:00, שבת 10:00-21:00

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים