שתף קטע נבחר

הכריך המזין: סנדוויץ' חזה עוף וסנדוויץ' חביתה

הילדים חוזרים לבית הספר בעוד כמה ימים, המחברות והספרים עטופים, כולם מתרגשים ואתם מתכננים לפנק אותם במשהו טעים ומזין - הנה שתי הצעות טעימות לסנדוויצ'ים מושקעים: האחד עם חזה עוף והשני עם חביתת ירק. העיקר שיהיו שבעים

בשיתוף מאפיית אנג'ל

 

הסנדוויץ' שהילדים שלנו לוקחים לבית הספר הוא, לרוב, הדבר הראשון שבא אל פיהם בתחילת היום. לכן, הוא צריך להיות מזין וגם טעים, בעיקר כשמדובר בימי לימודים ארוכים בהם הסנדוויצ'ים שהם לוקחים מהבית נועדו הן לארוחת הבוקר והן לארוחת הצהריים.

 

הנה שתי אפשרויות לסנדוויצ'ים מלחם מלא שילדים אוהבים, הם מזינים ועתירים בחלבונים החשובים להתפתחות, חיוניים לתהליכי בנייה, שימור וגדילה של הגוף, ובעיקר של השרירים. חוץ מזה, שכיף לקבל סנדוויץ' מושקע שכולם ירצו ביס ממנו.

 

סנדוויץ' חזה עוף וירקות

המרכיבים (ל-2 כריכים):

2 חזות עוף דקים (אפשר לבקש מהקצב או לשטח בעזרת פטיש שניצלים)

פפריקה מתוקה

מלח, פלפל ותבלינים שהילדים אוהבים

ממרח עגבניות מיובשות (אפשר לקנות מוכן, או להכין - מתכון בהמשך)

עגבנייה, פרוסה לפרוסות דקות

2 עלי חסה

פרוסות מלפפון חמוץ

2 פרוסות לחם מלא שאוהבים

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת עם מעט שמן.
  2. מתבלים את העוף בפפריקה מתוקה, מלח, פלפל ותבלינים שאוהבים. מטגנים עד שהעוף מוכן.
  3. מצננים מעט, פורסים לרצועות.
  4. מורחים על פרוסה אחת ממרח עגבניות מיובשות.
  5. מניחים עלה של חסה על הממרח, את רצועות העוף ומעל מקשטים בעגבנייה ומלפפון חמוץ.
  6. סוגרים את הכריך בעזרת הפרוסה השנייה, עוטפים בנייר.

 

ממרח עגבניות מיובשות 

המרכיבים:

300 גר' עגבניות מיובשות מושרות במים רותחים כחצי שעה

4 שיני שום

בזיליקום טרי, לפי הטעם

4 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מסננים את העגבניות ומעבירים למעבד מזון עם השום והבזיליקום.
  2. מערבבים היטב תוך כדי הוספת שמן זית, עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים שוב.
  4. שומרים בצנצנת אטומה במקרר. 

 

סנדוויץ' חביתת ירק

המרכיבים (לכריך אחד): 

ירוקים שאוהבים: בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום וכדומה

2 ביצים

מלח, פלפל

גבינת קוטג' (או כל גבינה למריחה שהילדים אוהבים)

מלפפון פרוס לפרוסות דקות

2 פרוסות לחם מלא שאוהבים

  

אופן ההכנה:

  1. קוצצים היטב את כל הירוקים ומעבירים לקערה.
  2. שוברים שתי ביצים לקערה נקייה, מוסיפים את הירוקים הקצוצים, מתבלים ומערבבים היטב עד לקבלת מסה של ביצה וירוקים.
  3. מטגנים במחבת עם מעט שמן עד שהחביתה מוכנה. מוציאים לצלחת, מצננים מעט וחותכים ל-2 חצאים.
  4. מורחים על פרוסת לחם אחד קוטג' בנדיבות, מניחים חצי חביתה ומעליה פרוסות מלפפון.
  5. מניחים את הפרוסה השנייה, עוטפים בנייר.

 

הכתבה מוגשת בשיתוף מאפיית אנג'ל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים