שתף קטע נבחר
 

דירוג החברות המובילות בהתחדשות עירונית

11 שנים לאחר אישור תמ"א 38 בממשלה, דירוג שמפרסמת לראשונה חברת המידע העסקי CofaceBdi מגלה: יותר מ-900 חברות פועלות כיום בשוק

מחכים לתמ"א: בזמן שגורמי מקצוע מתריעים מפני אסון עקב רעידת אדמה בישראל, בטענה שתוכנית המתאר הארצית למיגון מבנים מפני רעידות אדמה לא מצליחה להתרומם באזורים המועדים בפריפריה, יש כבר לא מעט חברות יזמיות ומבצעות בתחום.

 

"בארץ יש סיכון ממשי לפגיעה בבנייני מגורים"

למה פרויקטי תמ"א 38 מתעכבים? בדקנו

 

11 שנים אחרי שאושרה תמ"א 38, מספר היזמים העוסקים בתחום עומד על לא פחות מ-900 - כך לפי דירוג חברות ההתחדשות העירונית, אותו מפרסמת לראשונה חברת המידע העסקי CofaceBdi ואשר הגיע ל-ynet.

 

מדובר בפעילות חדשה יחסית בתחום הנדל"ן הישראלי, מסבירה תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת בחברה. לדבריה, מאז אושרה תוכנית המתאר על ידי ממשלת ישראל ב-2005, חברות רבות החלו להיכנס לתחום ועוסקות ביזמות תמ"א 38 ופינוי-בינוי בצורה כזו או אחרת - חלקן ותיקות ומנוסות ואחרים ללא ניסיון ואף ללא יכולות מקצועיות נדרשות.

 

צפו ברשימה המלאה של הדירוג:

 דירוג החברות המובילות בתחום התחדשות עירונית  (מקור: CofaceBdi) (מקור: CofaceBdi)
דירוג החברות המובילות בתחום התחדשות עירונית (מקור: CofaceBdi)

 

"בגלל חסמי הכניסה הנמוכים לתחום, יש היום הצפה במספר היזמים העוסקים בהתחדשות עירונית, המאופיינים בשונות גבוהה מבחינת ניסיון וכישורים מקצועיים", אומרת ינאי. "בתחילת הדרך נכנסו לתחום בעיקר יזמים קטנים, אולם ככל שהתחום צבר תאוצה והתברר הפוטנציאל - יותר ויותר חברות גדולות הצטרפו, והן מתמקדות בעיקר בקידום מתחמים גדולים של פינוי-בינוי ותמ"א 38/2 במסלול הריסה ובנייה".

 

יתרונות בולטים לצד סיכונים מהותיים

אחד הנתונים הבולטים בדירוג הוא שמרבית החברות הגדולות בתחום המגורים כבר החלו פעילות כזו או אחרת בתחום ההתחדשות העירונית, רובן הקימו חטיבות ייעודיות לנושא. "הכניסה של חברות הנדל"ן הגדולות והמנוסות לתחום ההתחדשות העירונית היא אירוע חיובי לשוק כולו", מוסיפה ינאי, "הן מביאות לתחום ניסיון רב בבנייה של פרויקטים מורכבים, גב כלכלי ויכולת ניהולית שלא קיימת בחברות הקטנות יותר, וזה עוזר ליציבות השוק".

 

אף שמדובר בתחום עם יתרון בולט, המאפשר תוספת של עשרות אלפי יחידות דיור במרכזי הערים הוותיקות, תוך ניצול התשתיות הקיימות - הוא רווי בסיכונים מהותיים. "מכיוון שהתהליכים הם ארוכי טווח ועשויים להימשך שנים רבות, הסיכונים בענף זה מורכבים יותר, ויש להביא אותם בחשבון בהתקשרות עם חברה בתחום", היא מציינת.

 

כך למשל, קיים סיכון לפיו היזם "יגלגל" את הפרויקט ליזם אחר שיבצע אותו במקומו, או שהוא לא יצליח לקדם את הפרויקט מול הרשויות, מדגימה ינאי. סיכון נוסף הוא שהחברה לא תוכל לתת שירות הולם לדיירים באם יתגלו ליקויי בנייה, או חלילה תקרוס כלכלית במהלך השנים ולא תוכל לבצע את הפרויקט.

 

עוד בערוץ הנדל"ן - מומחים מזהירים: "יש סיכן ממשי לבנייני מגורים". מוזמנים לצפות

 

דירוג חברות ההתחדשות העירונית נעשה במקביל לדירוג השנתי של החברות המובילות במשק בענף הבנייה. ינאי מסבירה כי על מנת לדרג את המובילים בענף ההתחדשות העירונית, על סוגיו השונים, בחברה בוצע תהליך רב שכבתי הבנוי ממספר שלבים: איתור החברות הפועלות בתחום, פגישות עם מנהלי החברות ואיסוף נתונים.

 

לדבריה, במסגרת הניתוח ניתנה התייחסות למספר הפרויקטים שבטיפול החברה, היקפי הפרויקט, אזור גיאוגרפי, שלבי הטיפול וכדומה. כמו כן שוקללו נתונים פיננסיים, דירוג סיכונים, מוסר תשלומים, מידע שלילי, תביעות דיירים, ניסיון מקצועי ופוטנציאל צמיחה וקידום. "המטרה היא להציג את החברות המוצלחות והמובילות בתחום, שנראה כי יצליחו לעמוד באתגרי המציאות גם בעוד מספר שנים", היא אומרת.

 

רשימת החברות המובילות בהתחדשות עירונית בישראל בדירוג מוצגות לפי סדר א-ב ללא דירוג פנימי: אורבן נדל"ן, אנגלאינווסט התחדשות עירונית, אנשי העיר, אס.ג'י.אס. LIVING , אפריקה התחדשות עירונית, אקו סיטי, אשדר, בית וגג, התחדשות אורבנית, טל בר בניה ופיקוח, ינושבסקי, ישראמיש, מטרופוליס - יזמות אורבנית, משולם לוינשטין, פרשקובסקי, קבוצת אלמוג, קבוצת קרסו נדל"ן, קבוצת תדהר, קרינסקי גוטליב - קוסמופוליס השקעות, קרן נדל"ן, קרקע יציבה ורינובו מגורים - RENOVO.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פינוי-בינוי בנס ציונה
מקור: יח"צ
תהילה ינאי - מנכלית משותפת Bdicoface
מקור: יח"צ
מומלצים