שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    חדש בצלחת: מקומות חדשים בארץ
    בר מסעדה עדכני בקיבוץ גבים בדרום, בית קפה-מסעדה שיקום בחלל המיתולוגי של "טל בייגלס" ליד דיזנגוף סנטר בתל אביב ויהיה פתוח 24/7, מסעדה שמגישה רק ביצים, מסעדה יפואית של פיינליסט ״משחקי השף״, ורשת חדשה בחולון שתהפוך אתכם לשפים של עצמכם - מקומות חדשים ברחבי הארץ

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    בקרוב ברחוב דיזנגוף בתל אביב: קפה-מסעדה 24/7

    קבוצת היזמים אשר עומדת מאחורי מקומות בילוי מרכזיים בתל אביב ("קונסיירז׳", "נלסון", "רום סרויס" ו"טיילור מייד") תפתח בקרוב מקום חדש ברחוב דיזנגוף בתל אביב, צמוד לדיזינגוף סנטר. המקום, שעדיין לא ברור מה יהיה שמו, ימלא את החלל שבו שכנה מסעדת "טל בייגל", והוא צפוי להיות פתוח 24/7.

    רז אבידן (מימין), מור אבידן ועידן אבידן (צילום: ירון ברנר)
    רז אבידן (מימין), מור אבידן ועידן אבידן(צילום: ירון ברנר)
     

    על המיזם אחראית הקבוצה שכוללת את האחים אבידן - מור (33), עידן (35), רז (28) וגיסם ניב שור (40), שעוסקים בימים אלו בליהוק שפים למטבח. המקום החדש מוגדר כקפה-מסעדה, ומתוכננת בו אווירת קז'ואל, לצד קוקטיילים מעניינים. ״אנחנו מנסיםן בכל פעם להמציא את עצמנו מחדש, וכל פרויקט שלנו הוא מקורי ויוצא דופן", אומר מור אבידן", "וגם כאן במקום החדש אנחנו מבטיחים שיהיו הרבה אלמנטים חדשים".

     

    "היעדים שהצבנו לעצמנו הם ליצור מקום בילוי עם מטבח פיוז'ן ששם דגש על תמורה לכסף, ואנחנו נגיש ארוחות בוקר, עסקיות צהריים ועסקיות לייט נייט, וגם מנות ביניים שהולכות טוב עם הקוקטיילים. הקפה יהיה בהגשה מקורית ויוצאת דופן".

     

    עבור מי שמגיש בהצלחה יתרה קוקטיילים בתוך גולגלות זו לא תהיה משימה קשה, וכך גם לא בניית תפריט קוקטיילים חדש ויצירתי - אפילו יותר ממה שהורגלנו לפגוש במקומות שפתחה הקבוצה. במקום יהיה בר שיתחבר למטבח הפתוח. והתפריט יהיה "כושר פרנדלי" - כלומר -בלי פירות ים ובלי ערבוב בין בשר לחלב. על עיצוב המקום יהיה אחראי המעצב תמיר בן ציון.

    רז אבידן (מימין), עידן אבידן ומור אבידן - קפה מסעדה שיהיה פתוח 24/7 (צילום: ירון ברנר)
    רז אבידן (מימין), עידן אבידן ומור אבידן - קפה מסעדה שיהיה פתוח 24/7(צילום: ירון ברנר)

    "זה יהיה מקום שלא ניתן יהיה לחקות אותו, כי אנחנו הולכים על אלמנטים שעוצבו במיוחד בשבילנו, כי זיהינו שמדובר על פינה עם פוטנציאל גבוה בתל אביב, ואנחנו מתכננים לפתוח בה מקום מעניין שכולם ידברו עליו".

     

    במקביל לפרויקט  שצפוי להיפתח לתקופת ההרצה בתחילת אוקטובר, הקבוצה עובדת על מיזם נוסף באזור כיכר המדינה. שם מדובר על בר קולינארי שכונתי לקהל בוגר, אותו צפויים האחים לפתוח בחודש נובמבר.

     

    מנדלה קיטצ׳ן בר

    בר מסעדה חדש שנפתח בכניסה לקיבוץ גבים שבדרום, ומתכוון לשמש מקום מפגש לסטודנטים הלומדים במכללת ספיר, השוכנת בקרבת מקום. בבר 7 סוגי בירות מהחבית, קוקטיילים ויין הבית שמיוצר על ידי יקב "השדרה", וזכה בתחרות אשכול הזהב בקטגוריית יקבי בוטיק זעירים.

     

    על התפריט אחראי השף סהר מלכה, שבנה למקום תפריט ברים איכותי עם מנות כמו פיצות, המבורגר, פיש & צ׳יפס, ומנות נוספות כמו קרואסון חמאה עם סלמון כבוש או גבינת שמנת וביצה רכה.

     

    במקום 28 מקומות ישיבה על הבר, ועוד כ-90 מקומות ישיבה המפוזרים בחלל הפנימי ועל הדק החיצוני. בתקופת ההרצה המקום יהיה פתוח החל מ-20:00 ובהמשך, מתכננים לפתוח את הבר גם בשעות הצהריים.

     

    גבים, תחנת דלק דור אלון, לא כשר

     

    TITO

    קבוצת "בנדיקט" שכוללת את יאיר קינדלר, איתי פשיגודה, גיא אוסדון ושי כהנא, המחזיקים גם במקומות בילוי נוספים כמו "ויקי כריסטינה", "ברד סטורי", "הבוסתן" ו"דופלקס", מביאה חידוש נוסף - שרינג בתור קונספט.

     (צילום: שרית גופן )
    (צילום: שרית גופן )

    חברי הקבוצה הבינו שישראלים אוהבים להזמין למרכז השולחן כדי לטעום כמה שיותר, ושהכי כיף לעשות את זה בקבוצת סועדים גדולה כשעל השולחן אוכל איטקלי, החביב על כולם. לפיכך הם פתחו מסעדה איטלקית משפחתית אליה מומלץ להגיע בחברת 4 אנשים לפחות, כי כך, הם מבטיחים, אפשר לחוות את החוויה במיטבה.

     

    גם העיצוב, סגנון האירוח והאווירה מותאמים לאירוח חבורות גדולות. התקרובת היא, כאמור, אוכל איטלקי ביתי. מה שלא תסיימו בארוחה יארזו לכם הביתה, כי פשוט לא אוהבים שם לזרוק אוכל לפח.

     

    תפריט המסעדה מציע קלאסיקות איטלקיות-אמריקאיות ובו מנות כמו קנלוני, ספגטי מיט בולס, צ'יקן פרמזן, ארנצ'יני פירות ים, קערות סלט משפחתיות, מגשי לזניה ולקינוח עוגה שלמה. בקרוב צפויה להיפתח עמדת טייק אוויי ומערך משלוחים המותאם לגודל המנות המשפחתיות (סיר משפחתי של ספגטי מיטבולס, למשל).

     (צילום: שרית גופן)
    (צילום: שרית גופן)
      

    דרך יצחק רבין 53 גב קניון גבעתיים (הכניסה היא דרך הפארק שצמוד לקניון גבעתיים) 03-6317080. לא כשר

     

    Fat Vinny

    מסעדה איטלקית שובבה, שאת ההשראה למקום סיפק סיפור חייו של דמות אייקונית בשם וינסנט מורלי, שהיה חייל של אחד מראשי המאפיה האיטלקית בשנות ה-60 בסיציליה.

     

    "פאט ויני" מציע את השילוב המושלם בין אוכל איטלקי מנחם לבין אווירה אמריקאית עם מטבח פתוח וגלוי לעיני הלקוחות ותפריט שכולל פסטות טריות, פוקאצ'ות ופיצות שמרודדות ברגע ההזמנה ונאפות בטאבון אבן לוהט, אנטפסטי, קינוחים וגלידה בייצור עצמי במקום.

     

    במקום כ-70 מושבים בתוך חלל המסעדה, ועוד כ-100 מקומות במרפסת היקפית שצמודה לדיינר. מחירי המנות נעים בין 69-12 ש״ח, ויין, בירה וקוקטיילים ברף מחירים של עד 19 ש״ח. הצ׳ייסרים יוצעו לסועדים ב-9 ש״ח, קפה ב-5 ש״ח וקינוחים יעלו עד 19 ש״ח. את המקום פתחה קבוצת "רפאלו" שקיימת כבר מעל 20 שנה, שלה מסעדות נוספות כמו "מינה טומי" האסייתית ו"רפאלו" האיטלקית.

     

    הסולל 8 מתחם ביג, קריית אתא, 04-9936360, לא כשר

     

    PUZZLE FOOD

    רשת חדשה המושקת בימים אלו מציעה חווית הרכבה אישית של המנות, שיורדת עד לפרטים הקטנים ביותר כמו הטכניקת של הכנת הבשר וטעמו של הרוטב. על בניית התפריט והייעוץ הקולינרי אחראי השף דניאל זך (לשעבר "כרמלה בנחלה" וכיום הבעלים והשף של מסעדת "אסיה מוניקה"). הרשת מזמינה את הסועד לתהליך יצירה שבו הוא בוחר את נתח הבשר, את הטכניקת את דרגת העשייה, את סוג הלחם, את הירקות, את התוספות ואת הרוטב.

     

    למי שמתקשה עם ההרכבה העצמית, התפריט מציע גם מגוון מנות קבועות כמו כריך PO’BOY – אונטר ריב צלוי, בתוך באגט עם רוטב צ'ילי ברביקיו (49 ש״ח); חזה עוף צרוב בגריל בתוך לחם בריאות עם סלט קייל, טחינה ירוקה, סלט גזר, לימון כבוש, אבוקדו, פלפל קלו ועגבנייה (36 ש״ח); ג'ננה בסוואנה – עוף מעושן, לחמניית פרנה, איולי לימון (43 ש״ח); והטלה של מנשה – אסאדו טלה מעושן, לחמניית פרנה, רוטב ברביקיו, צ'ימיצ'ורי, קולסלאו, כוסברה, מלפפון חמוץ, בצל מעושן (51 ש״ח). בנוסף לכריכים היצירתיים, מציעים במקום מבחר מנות ילדים, תפריט קוקטליים קיציים ועסקיות צהריים (ראשון-חמישי 12:00-17:00).

     

    הרוקמים 26 חולון 03-6568766, *3652, לא כשר

     

    מסעדת POP-UP

    מסעדה בסגנון גריל השוכנת במלון ענבל בירושלים תפעל רק עד תחילת חודש נובמבר, בכל יום חמישי החל בשעה 18:30. על המטבח השף ניר אלקיים, ובתפריט מנות פתיחה של סלטים, נתחים של צלעות ואנטרקוט המוגשים עם תוספת, ויינות ללא הגבלה. מחיר הארוחה 190 ש"ח למבוגר ו-150 ש"ח לילד (בגילאי 3-13).

     

    מלבד מסעדת הפופ-אפ פועלות במלון שלוש מסעדות הפתוחות בכל מהלך ימות השבוע.

     

    ז'בוטינסקי 3 ירושלים, 02-6756692, כשר

     

    יהלומה לדרך

    מסעדת יהלומה בנמל מתחדשת עם דוכן "יהלומה לדרך" שנפתח על מנת לתת פתרון של נשנוש ובירה קרה גם עבור מי שנמצא במסע קניות בשוק או בעיצומו של השיטוט בנמל. הדוכן מציע גרסאות סטריט פוד של מנות מתפריט המסעדה: פלאפל יהלומה בפיתה (26 ש״ח), לביבות כרובית שרימפס עם יוגורט חריף בפיתה (42 ש״ח), פיש אנד צ'יפס (42 ש״ח) וקלמרי עם צ'יפס (42 ש״ח). הבירה נמכרת במקום ב-20 ש״ח לשליש.

     

    שוק האיכרים בנמל תל אביב האנגר 12, 03-7162757, לא כשר

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    לחם בשר

    רשת מסעדות "לחם בשר" משיקה מסעדת בשרים כשרה למהדרין בקניון ארנה בהרצליה. המסעדה מכילה כ-192 מקומות ישיבה שמתוכם 61 בתוך המסעדה ו-131 מקומות ישיבה ברחבת הטיילת, כאשר המסעדה כולה משתרעת על שטח של 185 מטרים.

     

    התפריט מציע שילוב בין עולם הבשרים לעולם האוכל, אשר מתבטא במגוון מנות בשרים מיושנים ומנות העשויות בטאבון, כגון: לחמעג'ון כבש, סנייה טלה ופוקאצ'ה ראגו. במהלך אמצע השבוע לקוחות המסעדה ייהנו מחנייה ללא תשלום בחניון של הקניון.

     

    השונית 2 קניון ארנה הרצליה, 09-8866144 או 055-6618154, כשר למהדרין

     (צילום: דרור כץ)
    (צילום: דרור כץ)
     

    AMAMA

    רשת מסעדות יפניות חדשה המציעה קונספט ייחודי שנועד להביא לישראל את יפן המודרנית. על המיזם החדש אחראים הבעלים של מסעדת "TYO" - חיים לוזון, יקי כביר, שי דוידוף ועדי והשף היפני הבינלאומי של "TYO" יאמה סאן.

     

    הסניף הראשון של הרשת צפוי להתמקם בחלל המשתרע על פני 300 מ"ר והוא יכיל כ-140 מקומות ישיבה, כשהוא מיועד להיות הסנונית הראשונה מתוך 5 מסעדות שיוקמו במהלך 5 השנים הקרובות ברחבי הארץ בהשקעה כוללת של כ-20 מיליון ש״ח.

     

    הקונספט של הרשת משלב בין ההשראה ממסעדות רחוב יפניות לבין האיכויות של TYO והשאיפה היא לספק חוויה יפנית נגישה שתתאים גם למשפחות וגם לסטודנטים. התפריט שיצר שף יאמה סאן יחולק לראשונות, דומברי (קערות אורז), ראמן, מנות טמפורה, יקיטורי, סושי ספיישל, סושי קלאסי, עיקריות וקינוחים ומחירי המנות ינועו בין 25-125 ש״ח. על עיצוב המקום הופקדה האדריכלית עופרי גונן מסטודיו OMY שבנתה את הקונספט העיצובי על פי אופנת רחוב יפנית.

     

    הברזל 34 רמת החייל, תל אביב, לא כשר

     

    ביצים שלי

    סנדוויצ'יית שף חדשה שמציעה מגוון מנות המבוססות על ביצים. תפריט הסנדוויצ'יה נבנה בליווי השף לירון אבולניק, הזכור מהתוכנית "משחקי השף", שעבד בעבר גם במסעדת "הרברט סמואל".

     

    התפריט מחולק למספר קטגוריות שמציעות כריכי שף מלחמים שונים, כמו: כריך אומלט עם צזיקי, חסה אמריקאית, עגבניה ומלפפון חמוץ (25 ש״ח), כריך עיג'ה עם לביבות סוריות על בסיס ביצים, טחינה ומשוויאה (32 ש״ח), כריך Steak&egg עם אנטריקוט, צ'ימיצ'ורי, קונפי שום, וביצת עין (38 ש״ח) וכריך שפונדרה המוגש עם ביצה רכה (38 ש״ח). בנוסף, יוגשו במקום גם ארוחות עסקיות, סלטים וקינוחים, כולם מבוססים על ביצים ומבוצעים ברמות מורכבות שונות.

     

    בוגרשוב 22 תל אביב, 03-9655400, לא כשר

     

     (אנטולי קיריניצקי)
    (אנטולי קיריניצקי)

    אמסטרדם פרייז

    רשת הצ'יפס ההולנדי המקורי משיקה סניף חדש בשכונת פלורנטין. הרשת שמתמחה בצ'יפס המטוגן בשיטה מיוחדת ומסוג תפוחי האדמה בהם משתמשים להכנת הצ׳יפס ההולנדי, ומלבד הצ׳יפס היא מציעה גם רטבים הולנדיים מקוריים, קוקטיילים ואלכוהול החל מ-10 ש"ח, מנת ילדים ב-10 ש"ח ורטבים שמתאימים לטבעונים.


    הצ'יפס עצמו נטול גלוטן, ספיגת השמן בו מועטה במיוחד בזכות הבחירה בזן תפוח אדמה בעל שיעור עמילן נמוך והוא נמכר כאוכל רחוב בקונוסים עשויים מנייר כמקובל באירופה, יחד עם רטבים כמו סאטה המבוסס על בוטנים, רוטב גבינת צ'דר ואפילו רוטב שוקולד עם סוכריות קופצות.

     

    במקום מוצבים שני מסכי LCD גדולים המציגים בשידור חי את מה שקורה בתעלה נבחרת של העיר אמסטרדם על מנת לגרום ללקוחות לטעום באמת מהעיר ומהאווירה בה. דודי יפתח, יזם המסעדה: "אנו מתאימים כמו כפפה ליד לפלורנטין שמתפתחת כאחד המוקדים המרכזיים לחידושים קולינריים בעיר".

      

    ויטל 10 תל אביב, לא כשר

     

    B12 תחנת קרליבך

    בימים אלו נפתחה ברחוב קרליבך בתל אביב תחנת בשר חדשה של "B12 Meat Station" שמביאה בשורה מעניינת לאוהבי הבשר: מדובר על קרון רכבת שנכנס לתוך החלל, ובו מטבח עם תנור בנוי בהתאמה אשית, של הוגה הרשת דובי שטיינברג (שבין היתר גם הקים את המעשנה "אלבמה" שבנתניה).

     

    זהו תנור חשמלי הבנוי מארבע מגירות הפרוסות לרוחב כך שגוף החימום שלו נמצא במרחק הנכון מתחת למגירה ומעל המגירות מותקנת שכבת נירוסטה מיוחדת שמפזרת באופן שווה את החום, כך שאין צורך להפוך את הבשר בזמן שהוא נצלה בתוך המגירה. נשמע אולי קצת מופרך אבל התוצאה מפתיעה.

     

    בתחנת הבשר הזאת תוכלו לנשנש סנדוויץ' בשרי מושחת בתוך ג׳פרנה (הכלאה בין ג׳בטה לפרנה), או את אותה המנה הבשרית רק בצלחת. בתפריט ההרצה המצומצם הסטארטר המפורסם ׳המנה המעושנת׳ (27 ש״ח) ומנות ראשונות נוספות כמו שקדי עגל (32 ש״ח) ואסאדו עגל (32 ש״ח). למנה העיקרית מציעים במקום צלע לבן (61 ש״ח), פיקנייה עגל (63 ש״ח), שרשרת פילה בקר (68 ש״ח) המבורגר אנטריקוט ריב עם מיונז צ׳ימיצ׳ורי ועוד. לעומת התחנה המקורית בביתן אהרון,

     

    בתחנה התל אביבית מתכננים להגיש גם מנות עוף מעושנות ודילים מיוחדים לשעות הצהריים על מנת להנגיש את המקום לאוהבי הסטריט פוד בעיר הגדולה. בגזרת השתיה מציעים במקום שתיה קלה, בירת beks מהחבית, ומבחר בירות בוטיק נוספות בבקבוק (כולן מתומחרות במחיר אחיד של 28 ש״ח).

     

    קרליבך 12, 03-7327888, לא כשר

     

    אל-עאשי

    השף סאלח כורדי פתח מסעדה עם פרשנות עכשווית על אוכל יפואי. "אל עאשי" (טבח בערבית), ממוקמת בליבו ההומה והססגוני של שוק הפשפשים באותו המיקום בדיוק בו פעלה מסעדתו הקודמת "אל ג׳מילה", שנסגרה. התפריט של המסעדה החדשה משקף את יפו במלוא הדרה, בה הים בתפקיד ראשי וטכניקות הבישול השורשי מוציאות את המיטב מדגים טריים, בשר טלה וכבש, פירות הדר ועשבים טריים.

     (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    מכל אלה כורדי יוצר מנות כמו חלוויאת סידנה עלי-שקדי עגל על תבשיל עדשים שחורות (57 ש״ח), קובה במילוי דג לבן (49 ש״ח), קטאייף בלחמה - במילוי בשר כבש על טחינת עירית ונענע (43 ש״ח), נתחי סרדינים כבושים בשמן זית רוזמרין על ציזיקי (51 ש״ח), פילה דג לבן אפוי בטאבון מוגש על ריזוטו פריקה, (105 ש״ח), פילה כבש על פריקה (130 ש״ח) ועוד.

     

    עולי ציון 4, תל אביב 03-6485748, לא כשר

     (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

    אבו-שוקרי

    "אבו שוקרי המקורי" מגיע ל"שרונה מרקט" עם החומוס המפורסם של אבו-גוש. זה הסניף התל אביבי הראשון של החומוסיה האייקונית שנפתחה ב-1965 על ידי סמי אבו שוקרי. מלבד החומוס המפורסם, שהפך את המקום למוקד עליה לרגל, תפריט המסעדה כולל מגוון סלטים, מנות חומוס ומסבחה, פלאפל, שיפודים, ממולאים, קובה חמוסטה ומנות נוספות.

     

    הסניף יציע תפריט צהריים ותפריט ערב ובסופי שבוע ניתן יהיה לרכוש בה אוכל ביתי מוכן הביתה. המסעדה צפויה להיפתח במהלך חודש אוקטובר במקום בו פעלה בשנה האחרונה חומוסיית "אבו חסן".

     

    קלמן מגן 3 תל-אביב, 03-6524447, לא כשר

     (צילום: מורטן ברטלסן)
    (צילום: מורטן ברטלסן)
        

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "חדש בצלחת: מקומות חדשים בארץ"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מסע של קפה
    מומלצים