שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    הזמן הכתום: 3 קינוחי מנגו

    רגע לפני שהפרי הכי אקזוטי באזור נוטש אותנו לטובת פירות ההדר, קבלו שלישיית מתכונים כתומים ומתוקים במיוחד: מנגו פלוט מהפיליפינים, לחם מנגו ופרישייק מנגו ופסיפלורה

    מנגו פלוט

    קינוח אהוב במיוחד בפיליפינים, הידועה בעיקר בזכות הפירות האקזוטיים המופלאים שגדלים שם. תושבי המקום אוהבים להשתמש במנגו בבישולים ובאפייה, ואחד הקינוחים המפורסמים ביותר במדינה האסיאתית מבוסס על הפרי הכתום.

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)
     

    מנגו פלוט הוא קינוח קפוא בסגנון עוגת גבינת ביסקוויטים, ומכינים אותו עם עוגיות גרהאם קרקרס. העוגיות הללו הומצאו לפני כ-200 שנה בארה"ב, והן למעשה ביסקוויטים דקים ופריכים. כמעט בלתי אפשרי להשיג אותן בארץ, ולכן נשתמש כאן במתכון ביתי עבורן.

     

    כך שני הרפז מכינה את קינוח המנגו פלוט: 

     

    המצרכים:

    לגראהם קרקרס -

    3/4 1 כוס קמח מלא

    1/2 כוס קמח רגיל

    1/2 כוס סוכר לבן

    1 כפית אבקת אפייה

    1/2 כפית סודה לשתייה

    1/2 כפית מלח

    1/4 כפית קינמון טחון

    120 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

    5-6 כפות מים קרים (לא פושרים)

    4 כפות סילאן

    1 כפית תמצית וניל

    למנגו פלוט (תבנית בקוטר תבנית 36*25) -

    גרהאם קרקרס (לפי המתכון למעלה)

    1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל

    1 מיכל חלב ממותק

    2 מנגו בינוניים (או אחד גדול)

     (צילום: שני הרפז) (צילום: שני הרפז)
    (צילום: שני הרפז)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הגראהם קרקרס - במיקסר מערבבים את הקמחים, הסוכר, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח וקינמון. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה, ומעבדים עד לקבלת פירורים. תוך כדי עיבוד, יוצקים פנימה סילאן ותמצית וניל, מוסיפים 3 כפות מים קרים וממשיכים לערבב (אם לאחר מספר שניות התערובת עדיין נראית פירורית ויבשה ולא הופכת לבצק אחיד, מוסיפים עוד 2-3 כפות בהתאם לצורך).
    2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה למלבן דק (3 מ"מ), כך שיכסה פחות או יותר את מרבית נייר האפייה. חורצים עם הסכין ריבועים, יוצרים חריצים קטנים בכל הריבועים ומפרידים את הריבועים זה מזה.
    3. אופים בתנור בטמפרטורה שחומם מראש ל-130 מעלות במשך 5-7 דקות. הקרקרים צריכים להשחים מעט בקצוות. (במהלך האפייה ניתן לסובב את התבנית כך שכל העוגיות ייאפו בצורה אחידה, אם לא אופים מספיק זמן - הגראהם קרקרס לא יהיו פריכים). בסיום האפייה מניחים לעוגיות להתקרר בתבנית.
    4. מכינים את המנגו פלוט - חותכים את המנגו לקוביות קטנות, ומערבבים אותו בקערה יחד עם השמנת והחלב הממותק. בתבנית מסדרים שכבה של גרהאם קרקרס שתכסה את התחתית (ניתן לטבול מעט את הקרקרס בקערת חלב, אך לא הכרחי). יוצקים מעל שכבת הקרקרס את הבלילה, ומפזרים שוב שכבה של קרקרס.
       
    5. מניחים במקפיא למשך 24 שעות (ניתן להוסיף שכבות נוספות ולהגדיל את כמויות המרכיבים בהתאם. לחילופין, ניתן להשתמש בתבנית קטנה יותר ולהוסיף שכבות).
       (צילום: שני הרפז) (צילום: שני הרפז)
      (צילום: שני הרפז)

    לחם מנגו

    לאלו מכם שאוהבים עוגות בחושות ועסיסיות ולא מתוקות מדי, זהו המתכון המושלם. כאשר המנגו איננו בשל מדי, ניתן להשתמש בו לאפייה.

     

    המצרכים (לתבנית אינגליש קייק בגודל 22*12):

    2 מנגו גדולים

    1/2 1 כוס קמח

    3/4 כפית סודה לשתייה

    1 כפית קינמון

    3/4 כפית אגוז מוסקט

    1/2 כפית מלח

    1 כוס סוכר לבן

    2 ביצים גדולות

    1 חלמון מביצה גדולה

    1/2 כפית תמצית וניל

    1/3 כוס שמן קוקוס

    1/2 כוס אגוזי מקדמיה, טחונים

    1/2 כוס קוקוס, מגורר

     (צילום: שני הרפז) (צילום: שני הרפז)
    (צילום: שני הרפז)

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. משמנים ומקמחים את תבנית האינגליש קייק. חותכים מנגו אחד לקוביות, שמים במעבד מזון ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק וסמיך.
    2. בקערה גדולה מערבבים קמח, סודה לשתייה, קינמון, אגוז מוסקט ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת (בינונית) מערבבים סוכר, ביצים, חלמון, תמצית וניל, שמן קוקוס וחצי כוס מהמנגו המעובד (את היתרה ניתן לנצל למתכון אחר). יוצקים את הקערה עם הנוזלים לקערה עם החומרים היבשים, ומערבבים בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד.
       (צילום: שני הרפז) (צילום: שני הרפז)
      (צילום: שני הרפז)

       (צילום: שני הרפז) (צילום: שני הרפז)
      (צילום: שני הרפז)

       (צילום: שני הרפז) (צילום: שני הרפז)
      (צילום: שני הרפז)
    3. חותכים את המנגו השני לקוביות קטנות, שמים בקערה יחד עם הקוקוס הטחון ואגוזי המקדמיה ומקפלים בהדרגה למרקם חלק (מומלץ לקפל את התערובת באמצעות לקקן, או לחילופין עם כף שטוחה ככל הניתן. הקיפול הטוב ביותר נעשה על ידי הרמת הבלילה מתחתית הקערה כלפי מעלה, בעזרת יד אחת, תוך כדי סיבוב הקערה עם היד השנייה נגד כיוון השעון).
    4. יוצקים את התערובת לתוך התבנית, ומשטחים. אופים במשך 45 דקות או עד שנועצים קיסם במרכז הלחם והוא יוצא נקי (חשוב לשים לב שבמהלך האפייה הלחם לא משחים מהר מדי). לקישוט ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או אגוזי פקאן.

     

    פרישייק מנגו פסיפלורה

    מתכון בריא ומרענן.

     (צילום: שני הרפז) (צילום: שני הרפז)
    (צילום: שני הרפז)

    המצרכים (ל-2 כוסות):

    2 מנגו קטנים או בינוניים

    2 פסיפלורה

    גביע יוגורט ביו 1.5% (אפשר גם 3%)

     

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את המנגו לקוביות, ושמים את תוכן הפסיפלורה במיקסר, יחד עם היוגורט.
    2. מעבדים עד לקבלת מרקם סמיך ושותים לרוויה (כדי להעצים את החוויה, מומלץ לחתוך את הפירות ולשים במקרר למספר שעות).

     

    הכותבת היא קונדיטורית בוגרת "אסטלה"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    כבר מתגעגעים אליו. מנגו
    צילום: shutterstock
    מומלצים