"סופת חול" זכה בפרס אופיר, וייצג את ישראל באוסקר
בצל המהומה סביב נאום מירי רגב, הדרמה "סופת חול" של הבמאית עילית זקצר היא המנצחת הגדולה של טקס פרסי אופיר - עם זכייה בשש קטגוריות, בהן לסרט הטוב ביותר. היעד הבא: האוסקר הזר. בפרס השחקן זכה מוריס כהן על "אבינו", ונעה קולר זכתה בפרס המקביל על "לעבור את הקיר"
והזוכה באוסקר (הישראלי) הוא "סופת חול". בצל המהומה בסיום טקס פרסי אופיר, סביב נאומה של השרה מירי רגב, האקדמיה הישראלית לקולנוע וטלוויזיה, הכריעה כי הדרמה שביימה עילית זקצר תהייה נציגת ישראל לאוסקר. "סופת חול" הוא סרטה הראשון של זקצר, שזכתה גם בפרס הבימוי. בסך הכל זכה הסרט בשישה פרסי אופיר - כמחצית ממספר המועמדויות שהוענקו לו. מלבד קטגוריות הסרט הטוב והבימוי, זכו בפרסים גם שחקנית המשנה רובא בילאל עספור, המלהקת לימור שמילה, המעצב האמנותי ניר אדלר והמאפרת כרמית בוזגלו.
אחרי שעברו את המשוכה הזו, פניהם של חברי צוות "סופת חול" אל היעד הבא: המירוץ לפרס האוסקר לסרט הזר בטקס הנוצץ שיתקיים בלוס אנג'לס ב-26 בפברואר 2017. מדובר במסלול מפרך ותחרותי ביותר מול נציגים מעשרות מדינות מרחבי העולם. הוא יצטרך לעבור את תהליך הסינון הראשוני של חברי האקדמיה האמריקנית בחודש ינואר, ולהצליח להשתרבב לחמשת המועמדים הסופיים. אבל בינתיים יכולים זקצר וצוותה ליהנות מהתהילה המקומית כמנצחים הגדולים של טקס פרסי אופיר, שהתקיים בהיכל התרבות של אשדוד. גורי אלפי הנחה אותו.
המתחרה הגדול של "סופת חול" בבחירות של חברי האקדמיה היו "לעבור את הקיר" של רמה בורשטיין שזכה בשלושה פרסים לתסריט של בורשטיין, למעצבת התלבושות חוה לוי ולשחקנית הראשית נועה קולר. "אבינו" של מני יעיש, שכמו "סופת חול" היה מועמד ל-12 קטגוריות, זכה בשני פרסים לעריכה של שירה ארד ולשחקן הראשי מוריס כהן. "ג'אנקשן 48" זכה בפרס המוזיקה לתאמר נפאר ואיתמר ציגלר, ועיצוב הפסקול של איתי אלוהב וגיל תורן.
על הטקס העיבה ההמולה סביב מירי רגב שנכחה באירוע. מה שהתחיל כמחאה של שרת התרבות מול הופעתם של תאמר נפאר ויוסי צברי עם השיר "אני לא פוליטי", בו משולבים ציטוטים מיצירתו של המשורר מחמוד דרוויש "תרשום, אני ערבי", המשיך במהומה גדולה על הבמה במהלך נאומה של רגב.
למרות שנפאר הסביר בסיום הופעתו כי "לא שרתי בשביל השרה", כמו בכל אירוע תרבותי בו היא נוכחת, גם הפעם רגב משכה אליה את מירב תשומת הלב. כך למשל כשאילנה דיין נשאה דברים לפני שהעניקה את פרס הסרט התיעודי ל"פרינסס שואו" של עידו הר, היא פנתה אישית לרגב ואמרה: "צריך לומר לשרה הכי נחושה - אתם לא מחליטים מה הסיפור שנספר, לא באמצעות הכסף שלכם ולא באמצעות עושי דברכם. כשרוחות רעות מנשבות, נצלם אותן ונספר אותן. כשסכנה מרחפת מעל התקשורת החופשית ובית המשפט העליון, זו לא רק שעת העיתונאי זאת שעת המתעד".
בפרס מפעל חיים זכה הבמאי דן וולמן בעקבות עשרות סרטים שביים כמו "חרדת הבמאי", "ידיין קשורות", "מיכאל שלי", "מדובר באהבה" ועוד רבים. המעצבים האמנותיים איתן לוי ואריאל גלר זכו בפרס על הישגים מקצועיים.
רשימת הזוכים המלאה:
הסרט העלילתי הטוב ביותר: "סופת חול", עילית זקצר
בימוי: עילית זקצר, "סופת חול"
שחקנית ראשית: נועה קולר, "לעבור את הקיר"
שחקן ראשי: מוריס כהן, "אבינו"
שחקנית משנה: רובא בלאל-עספור, "סופת חול"
שחקן משנה: תומר קפון, "שבוע ויום"
תסריט: רמה בורשטיין, "לעבור את הקיר"
צילום: שי גולדמן, "תיקון"
עריכה: שירה ארד, "אבינו"
סרט תיעודי: "פרינסס שואו", עידו הר
סרט קצר: "אנה", אור סיני
סרט תיעודי קצר: "מוות בבאר שבע", טלי שמש ואסף סודרי
ליהוק: לימור שמילה, "סופת חול"
עיצוב אמנותי: ניר אדלר, "סופת חול"
תלבושות: חוה לוי, "לעבור את הקיר"
איפור: כרמית בוזגלו, "סופת חול"
מוזיקה: תאמר נפאר ואיתמר ציגלר, "ג'אנקשן 48"
עיצוב פסקול: איתי אלוהב גיל תורן, "ג'אנקשן 48"