שתף קטע נבחר

סיפור מתוק

אחרי שעבדה בכמה מסעדות בינלאומיות מצליחות, ביניהן מסעדת "נומה" הדנית הטובה בעולם, הקונדיטורית ובעלת הבלוג "בצק חמאה ושוקול", ליאור משיח, החליטה לנסות את מזלה ולהוציא ספר בעזרת מימון המונים ברשת. סיפור ושלושה מתכונים מתוקים במיוחד

כמעט לכל אחד יש סיפור מיוחד לספר לעולם, אבל רק למעטים יש גם את האומץ להפוך אותו לספר, בטח כשמדובר בסיפור אוכל שחייב להפוך לספר בישול.

 

זה לא סוד שהפקה והוצאה של ספר כזה מצריכה השקעה של כמאתיים אלף שקלים, כך שמדובר במהלך השמור לבעלי לב חזק - וכיסים עמוקים. אבל בדיוק בשביל זה יש Headstart, אתר לגיוס המונים שמסייע לאנשים יצירתיים להפוך את החלום למציאות ומבוסס על שיטה של מסחר וחסות, בה היוצר שומר על 100 אחוזים מהקניין הרוחני בפרויקט, והמשקיעים מקבלים בונוס או מתנה בהתאם לגובה התרומה.

 

בפרויקטים מסוג זה אין סיכון, מכיוון שהם עובדים בשיטת הכל או כלום. כלומר, הפרויקט חייב להשיג את יעד המימון שלו, ואם זה לא קורה - אף אחד לא ניזוק כלכלית.

 

הכל התחיל בבלוג

ליאור משיח, שהפרויקט שלה ב-Headstart - "בצק חמאה ושוקול" החל לפני מספר ימים, היא קונדיטורית בת 29 מתל אביב שלמדה קונדיטוריה ואפיית לחמים בניו יורק. לאחר סיום הלימודים היא עשתה סטאז' בשלוש מסעדות, ועם חזרתה ארצה השתלבה במסעדת "רפאל" ולאחר מכן עבדה גם כקונדיטורית במסעדת "פרונטו".

התמכרה לכתיבה. משיח (צילום: אוסף פרטי)
התמכרה לכתיבה. משיח(צילום: אוסף פרטי)
 

בניית תפריט הקינוחים של המסעדות המובילות לא סיפק את הקונדיטורית ההרפתקנית, והיא החליטה לנסוע לדנמרק לעשות סטאז' במסעדת "נומה" - המסעדה הטובה בעולם.

 

כשהיא לבדה בארץ קרה וזרה, משיח חשה בצורך לשתף עוד מכורים לקינוחים בחוויה הנורדית שלה. האינטנסיביות הבלתי ניתנת להכלה והקושי שבבדידות, גרמו לה לפתוח בלוג בשם "ליאור איז ברייקינג ברד", באמצעותו הצליחה לעכל את החוויה האישית שלה, ועל הדרך גם לספר לקוראים מה מתרחש מאחורי הקלעים של המסעדה הטובה בעולם, בה בילתה 18 שעות מדי יום.

 

הבלוג הפך להצלחה והכתיבה להתמכרות, ומכאן ועד הרעיון להוציא ספר בישול - הדרך הייתה קצרה למדי. פגישה מקרית אך גורלית עם עופר ורדי, הבעלים של הוצאת "לאנצ׳בוקס" שמתמחה בספרי בישול, הולידה את הרעיון להוציא את הספר בעזרת פרויקט מימון ב-Headstart.

 

את הספר משיח רוצה להוציא לא מתוך כוונות רווח, אלא על מנת לספר את הסיפורים שאספה במשך שש השנים בהן הקדישה מזמנה לקונדיטוריה, וכללו בין היתר נסיעות ברחבי העולם ועבודה במסעדות בעלות שם.

עם החברים במסעדת "נומה" (צילום: אוסף פרטי)
עם החברים במסעדת "נומה"(צילום: אוסף פרטי)
 

אז עד שהספר יצא למדפים, קבלו טעימה קטנה של שלושה מתכונים מתוקים במיוחד, פרי מוחה היצירתי של משיח. שווה לנסות בבית.

 

טארט גבינת סטראצ׳טלה

 

המצרכים:

לבצק-

1/4 כוס אבקת סוכר

80 גר' חמאה בטמפרטות החדר (1/3 כוס)

1 ביצה שלמה

2/3 כוס קמח לעוגות ועוגיות

1/2 כפית אבקת אפייה
למלית-

750 גר' גבינת סטראצ'טלה טחונה (אם אין סטראצ'טלה, אפשר להשתמש בבוראטה או בחצי כמות מוצרלה והחצי השני גבינת שמנת)

1/4 1 כוס סוכר

3 כפות קמח תפוחי אדמה

3 ביצים שלמות

200 מ"ל שמנת מתוקה

קורט מלח

 (צילום: ארז בקר)
(צילום: ארז בקר)
 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק - במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה, עד שמתקבלת משחה אחידה ובהירה. מוסיפים את הביצה, ומעבדים עד שהיא נטמעת לחלוטין. בקערה נפרדת, שוקלים את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את החומרים היבשים אל המיקסר, ומעבדים רק עד שנוצר בצק. יש להימנע מלישת יתר.
  2. כשהבצק מוכן, מעבירים למשטח העבודה ויוצרים כדור, את הכדור משטחים לפיתה ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה לפחות. אפשר לעשות קיצור דרך ולהניח במקפיא לכ-15 דקות, אבל לא לשכוח את הבצק במקפיא, אחרת לא תוכלו לעבוד איתו.
  3. לאחר שהבצק התקרר, מרדדים אותו בעזרת מערוך בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-1/2 ס"מ. מרפדים עם הבצק את תבניות המיני טארט/טארט, ומניחים במקפיא עד שהמלית מוכנה.
  4. מכינים את המלית - רצוי שכל החומרים למלית יהיו בטמפרטורת החדר. במעבד מזון טוחנים את הגבינה עד שהיא מקבלת מרקם של מחית. מוסיפים את הסוכר, קמח תפוחי האדמה והביצים ומעבדים. מוסיפים את השמנת והמלח ומעבדים. מוציאים את תבניות הטארט/תבנית מהמקפיא, ומניחים על מגש לתנור מרופד בנייר אפייה.
  5. יוצקים את מלית הטארט לתוך התבניות, עד לקו העליון של הבצק. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כשעה (רצוי לבדוק בכל רבע שעה מה מצב הטארט, הוא ישחים מלמעלה בדומה לקיש, וזה בסדר). תדעו שהטארט מוכן כשהוא לא נוזלי באמצע. מוציאים ונותנים להצטנן בטמפרטורת החדר. רצוי להגיש בטמפרטורץת החדר או מעט לחמם.
  6. הצעת הגשה - נחמד להגיש את הטארט מעט חמים עם כף קרם פרש ליד, או גלידת וניל.

 

בראוניז סופר פאדג'ים

מתכון שקיבלתי מהשף קונדיטורית של מסעדת נומה

 

המצרכים:

250 גר' חמאה בקוביות

300 גר' שוקולד מריר

100 גר' שוקולד חלב

2 כוסות סוכר

4 ביצים שלמות

1/3 1 כוס קמח לבן

10 גר' אבקת אפייה

למי שאוהב-

שוקולד צ'יפס בשלושה צבעים (מריר, חלב, לבן. אפשר גם לקצוץ טבלה שוקולד)

8 כפיות חמאת בוטנים

 (צילום: ליאור משיח) (צילום: ליאור משיח)
(צילום: ליאור משיח)
 

אופן ההכנה:

  1. בבן מארי ממיסים את החמאה, השוקולד המריר והשוקולד חלב. במקביל, מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר והביצים, עד שמתקבלת מסה תפוחה ובהירה. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. לאחר שהשוקולד והחמאה נמסו, מוסיפים את התערובת לקערת המיקסר עם הביצים ומעבדים עד שמקבלים תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה (במידה ורוצים - זה הזמן להוסיף את השוקולד צ'יפס או השוקולד הקצוץ ולערבב, אפילו בעזרת מרית או לקקן).
  3. בתבנית בראוניז או תבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה, מוזגים את תערובת הבראוניז המוכנה ומשטחים באופן אחיד (מי שרוצה, יכול להוסיף חמאת בוטנים, כפית אחת בכל כמה ס"מ מעל התערובת).
  4. לאחר שפיזרתם את חמאת הבוטנים עם רווחים, אפשר לעבור עם סכין או עם קיסם וליצור דוגמא של שיש על פני העוגה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז הבראוניז יוצא נקי.
  6. מצננים בטמפרטורת החדר ופורסים לריבועים.

 

מיני סופגניות בתבלינים

 

המצרכים:

לבצק-

1 כוס ו-2 כפות קמח לחם

1/4 כוס מים

2 כפות חלב

1 ביצה שלמה

10 גר׳ שמרים טריים

2 כפות סוכר

1/2 כפית שטוחה מלח

80 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

לתערובת הסוכר והתבלינים-

1 כוס סוכר

1 כף קינמון

1 כפית ג'ינג'ר מיובש טחון

1 כפית ציפורן טחון

1 כפית פלפל אנגלי טחון

 (צילום: ליאור משיח) (צילום: ליאור משיח)
(צילום: ליאור משיח)
 

אופן ההכנה (יש להכין ערב לפני הטיגון):

  1. מכינים את הבצק - במיקסר עם וו לישה מעבדים את הקמח, המים, החלב, הביצה והשמרים. לאחר שהחומרים התאחדו לבצק אחיד, מוסיפים את הסוכר והמלח. מעבדים עד שאפשר לפתוח חלון גלוטן, כ-10 דקות.
  2. מוסיפים את החמאה, ומעבדים על מהירות איטית-בינונית עד שהחמאה נטמעת לחלוטין בבצק והוא מקבל ברק ונפרד מדפנות הקערה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומעבירים מיד למקרר ללילה.
  3. בבוקר או בצהריים שלאחר מכן מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לחתיכות קטנות, מי ששוקל - 50 גרם כל חתיכה. מכדררים ונותנים מנוחה של 15 דקות. מכדררים שוב.
  4. מחממים שמן עמוק בסיר ל-180 מעלות (חשוב לשמור על השמן בטמפרטורה של 160-190 מעלות במשך כל זמן הטיגון).
  5. מכינים את תערובת התבלינים - בקערה או כלי שטוח מערבבים את כל התבלינים. 
  6. מטגנים את הסופגניות - עושים ניסיון ומטגנים כדור אחד. אחרי כמה דקות, בעזרת כף הופכים אותו כדי שישחים בשני הצדדים.
  7. מעבירים את הכדור המטוגן למסננת, וישר לתערובת הסוכר והתבלינים. מצפים מכל הצדדים בסוכר ותבלינים, ומעבירים לצלחת או קערה נפרדת. כך ממשיכים עם כל הכדורים (3-6 בו זמנית) עד שמסיימים לטגן את כולם.

    הציצו בפרויקט של ליאור ב-Headstart:

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
לא למטרות רווח. משיח
צילום: דודו אזולאי
מומלצים