שתף קטע נבחר

אבי לוי מגיש: חמין לשבת

מתכוננים לסוף השבוע: מזג האוויר עורר בכם חשק לסיר של חמין לשבת? השף אבי לוי נותן מתכון מנצח לסיר חמין שלא תוכלו להוריד ממנו את הידיים

אבי לוי יעשה לכם את השבת (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
אבי לוי יעשה לכם את השבת(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

חמין לשבת

המצרכים (ל-6 מנות):

6 כפות שמן קנולה

3 בצלים חצויים

4 תפוחי אדמה שלמים וקלופים

1 כוס שעועית לבנה מושרית לילה במים

1 כוס גרגירי חומוס מושרים לילה שלם

500 גרם בשר מס' 5 או שפונדרה או 2 כרעי עוף

2 כפיות מלח גס

3 כפיות פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל גרוס

3 כפות דבש

1 בטטה שטופה היטב עם קליפתה

1 ראש שום עם קליפתו

2 כוסות ציר עוף או 3 כפות אבקת מרק מהולות ב-2 כוסות מים – חשוב שהמים יגיעו לגובה התכולה של הסיר

5 ביצים

צילום: אפרת ליכטנשטט (צילום: יח"צ) (צילום: יח
צילום: אפרת ליכטנשטט
אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול של חמין מחממים שמן ומטגנים בצל ובשר עד להזהבה.
  2. מוסיפים תפוחי אדמה וקטניות. מכסים ומטגנים על חום בינוני 10 דקות. חורצים מספר חריצים בעצמות הכרעיים בעזרת סכין או חותכים את בשר הבקר לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר ומטגנים 5 דקות.
  3. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים דבש, בטטה, ראש שום שלם, מכסים ומטגנים עוד 7-8 דקות.
  4. פותחים את הסיר ומוסיפים נוזלים. מסדרים את הביצים, מכסים ומרתיחים במשך 40 דקות.
  5. מורידים מהלהבה ומעבירים לפלטה של שבת למשך הלילה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
חמין לשבת גשומה, שף אבי לוי
צילום: יח"צ
מומלצים