שתף קטע נבחר

יהלומים של הים: 4 מתכונים עם מולים

זול, טעים וזה קורה ממש עכשיו: עם קצת רצון ואהבה למטבח גם אתם תוכלו להכין בבית מנות עם מולים, שעכשיו העונה שלהם והם בשיאם

מולים מרינייר על ברוסקטה

מנה קלאסית על ברוסקטה. הלחם הקלוי סופג את הרוטב העשיר שהופך למעדן.

המצרכים:

2 פרוסות עבות של לחם מחמצת, קלויות

2 כפות שמן זית

1 כף שום, פרוס

1 כפית צ'ילי אדום, פרוס

500 גר' מולים נקיים

1/2 כוס יין לבן

1 כף חמאה

1 עגבנייה קטנה, מקולפת וחתוכה לקוביות

10 יחידות אספרגוסים חלוטים, חתוכים לשלוש

1 כף פטרוזיליה, קצוצה

3 עלי בזיליקום

1 כפית מיץ לימון טרי

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים במחבת את שמן הזית, השום והצ'ילי. כשהשום מתחיל להזהיב, מוסיפים את המולים ואת היין ומבשלים במשך כ-3 דקות עד שכמעט כל המולים נפתחים.
  2. מוסיפים חמאה, עגבניות ואספרגוס. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מתאחד כ-2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה, הבזיליקום והלימון. מניחים כמות יפה על הברוסקטות הקלויות, ומגישים מיד.

 

טליאטלה ראגו מולים 

טוויסט על מנת הילדות המועדפת עליי, פסטה בולונז. במנה הזו המולים מקבלים את תפקיד הבשר.

 

המצרכים (ל-4 מנות):

4 כפות שמן זית

2 כפות שום, פרוס

1 כפית צ'ילי, פרוס

1 ק"ג מולים

1/2 כוס יין לבן

2 פחיות קוביות עגבניות במיץ עגבניות

10 עלי בזיליקום

1 כף רוטב וורצ'סטר

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

שף יובל פכלר (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף יובל פכלר(צילום: ירון ברנר)
 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר בינוני כבד על אש בינונית. מוסיפים את השום והצ'ילי. כשהשום מתחיל להזהיב, מוסיפים את המולים ועוטפים בשמן זית. אחרי כדקה מוסיפים את היין ומכסים (כדי שלא יתאדו הנוזלים מהמולים).
  2. כשכל המולים נפתחים, מוציאים אותם מהסיר בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד להתקרר.
  3. מוסיפים לתערובת את העגבניות, רוטב הוורצ'סטר, סוכר ומלח ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-40 דקות, או עד שהרוטב מצטמצם.
  4. לאחר שהמולים מתקררים, מוציאים את הפרי מהקונכייה. מחזירים לרוטב המצומצם יחד עם עלי הבזיליקום, ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  5. את הראגו מולים המוכן מחברים עם פסטה (הצורות המומלצות: טליאטלה, בוקטיני וכדומה) מבושלת על פי ההוראות.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

צ'ופינו

קדירה על בסיס עגבניות עם פירות ים ודגים. מנה אופיינית לאורך חופי קליפורניה.

 

המצרכים (ל-2-3 מנות):

3 כפות שמן זית

2 כפות שום, פרוס

1/2 1 כפיות צ'ילי, פרוס

1/2 1 כפיות ג'ינג'ר טרי, קצוץ

3 כפות בצלי שאלוט, פרוסים

2 כוסות עגבניות קלופות, פרוסות

1/2 כוס יין לבן

2 כפות רכז עגבניות

2 כוסות ציר ירקות או מים

6 עלי בזיליקום

100 גר' קלמרי נקי

200 גר' שרימפס נקיים

250 גר' מולים נקיים

100 גר' חתיכות דג לבן

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מניחים סיר על להבה בינונית-נמוכה מוסיפים שמן זית, שום, צ'ילי וג'ינג'ר. מבשלים כ-3 דקות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את השאלוט, ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד שהבצל מתרכך.
  2. מוסיפים את רכז העגבניות, מערבבים ומבשלים עוד כ-3 דקות נוספות. מגבירים את הלהבה ומוסיפים את היין.
  3. מבשלים עד שהיין מצטמצם. מוסיפים את העגבניות הטריות וציר הירקות ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש, ומבשלים כ-1/2 שעה עד שכל הטעמים מתאחדים.
  5. הגשה - מניחים במחבת חמה את פירות הים עם כף שמן זית, ומטגנים כ-2 דקות. יוצקים פנימה את הרוטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים עלי בזיליקום טריים ומגישים.

  

מרק מולים בבירה וצ'דר

מרק חורפי עשיר ומנחם בטעמים של ים.

 

המצרכים (ל-4-6 מנות):

1 כף שמן זית

100 גר' חזה אווז מעושן, קצוץ

1 בצל לבן, קצוץ

1/2 2 כפות סלרי, קצוץ

2 כפות שום, קצוץ

1 כפית צ'ילי, קצוץ

1 כפית טימין טרי, קצוץ

1/2 כוס קמח לבן

750 מ"ל בירה (ג'יקובסון)

750 מ"ל ציר ירקות או מים

1/2 2 כוסות שמנת מתוקה

200 גר' גבינת צ'דר, חתוכה לקוביות קטנות

1 ק"ג מולים נקיים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר בינוני כבד על אש נמוכה. מוסיפים חזה אווז מעושן, ומטגנים קלות עד שהוא מפריש את כל השומן ומשחים מעט. מוסיפים את הבצל והסלרי, וממשיכים לטגן עד שהירקות מתרככים. מוסיפים טימין, שום וצ'ילי ומבשלים עוד כ-3 דקות.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים כ-3 דקות. מוסיפים חצי מכמות הבירה, תוך כדי ערבוב וגירוד של התחתית של הסיר ממוצקים. מוסיפים ציר ירקות ומבשלים כ-20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  3. מוסיפים את יתרת הבירה ושמנת מתוקה, ומבשלים כ-15 דקות עד שכל האלכוהול מתאדה.
  4. מורידים מהאש, ומערבבים פנימה את גבינת הצ'דר עד שהיא נמסה.
  5. בהגשה מחממים את המרק יחד עם המולים עד שכל המולים נפתחים ומגישים לצד ברוסקטות צלויות.

  

רוצים לטעום עוד מנות של מולים? עד התאריך 24 בדצמבר יקיים השף יובל פכלר במסעדת "סלבה וידה" (הירקון 88 תל אביב 03-7788996) פסטיבל מולים, עם שלל מנות מולים שיככבו בתפריט

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בן יוסטר
מושלמים. מולים
צילום: בן יוסטר
מומלצים