שגב משה מלמד להכין סטייק כמו במסעדה
רוצים ללמוד להכין אנטרקוט עסיסי? השף שגב משה מכין אנטרקוט על עגבניות אפויות וסלסה של עשבי תיבול
שף שגב משה(צילום: נועם פריסמן)

שף שגב משה(צילום: נועם פריסמן)
אנטרקוט על עגבניות אפויות וסלסה עשבי תיבול
המצרכים (לתבנית משפחתית):
לאנטרקוט -
250-300 גר' סטייק אנטרקוט לכל סועד
2 כפות שמן זית
1 קורט מלח גס
1/2 קורט פלפל גרוס
לתבנית משפחתית -8 עגבניות יפות וטריות, חתוכות לרבעים
10 כפות שמן זית
10 שיני שום טריות
1 כף מלח גס
3 פלפלים חריפים, חתוכים לאורכם
לסלסה עשבי תיבול -1 צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
1/4 צרור שמיר, קצוץ דק
1/4 צרור רוקט, קצוץ דק
1/4 כוס שמן זית
1 גמבה צהובה, חתוכה לקוביות קטנות ויפות
1 גמבה אדומה, חתוכה לקוביות קטנות ויפות
קליפות מגוררות מ-2 לימונים
אופן ההכנה:
- מכניסים את העגבניות והפלפלים לקערת ערבוב ומתבלים בשמן זית, מלח גס, פלפל גרוס, שום ופלפלים חריפים. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות טורבו למשך 25 דקות.
- בסיום, מעבירים לפעולת גריל עליון למשך 10-15 דקות. כשהעגבניות מקבלות גוון שרוף בצדדים, מוציאים מהתנור.
- במקביל לאפייה מכינים את הסלסה הירוקה - מערבבים בקערה קטנה את כל צמחי התבלין הקצוצים עם שמן זית, קליפות לימון מגורדות ופלפלים. מערבבים ומתבלים במעט מלח שולחן.
- מושחים את הבשר בשמן זית, מתבלים במעט מלח גס ופלפל גרוס וצולים במחבת גריל לוהטת עד למידת העשייה הרצויה.
- הגשה - מסדרים את פלחי העגבנייה הלוהטת על צלחת הגשה, ומניחים מעל את הסטייק. יוצקים מעל כף מהסלסה ומגישים.
העונה החדשה של התכנית "מסעדת הפועלים של שגב" משודרת ברשת, ערוץ 2

שף שגב משה מכין אנטריקוט
צילום: נועם פריסמן
מומלצים