שתף קטע נבחר

אוכלים מעציצים: מתכונים לט"ו בשבט

אם כבר אז עד הסוף: רוצים לחגוג את ט"ו בשבט ואתם לא חוששים להעז? כך תגישו מנות לחג בתוך עציצים

עציץ ירוקים וחסות בקרם לימונים צלויים

המצרכים:

לסלט -

1 חסה ערבית

1 חסה סלנובה

חופן עלי חמציץ

חופן עלי עלת' (עולש בר)

חופן ג'רג'יר (גרגר נחלים)

חופן בצל ירוק, קצוץ לטבעות

חופן עלים של נענע

לקרם לימונים צלויים -

3 לימונים טריים

1 כף דבש איכותי

מעט שמן זית כתית

מלח ופלפל

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

אופן ההכנה:

  1. לקרם - מקלפים את קליפת הלימונים בסכין, ומשתמשים רק ב"בשר" הלימון ללא הקליפה.
  2. מניחים בתבנית אפייה את הלימונים בשלמותם וצולים כחצי שעה בטמפרטורה של 250 מעלות.
  3. לאחר מכן מניחים את התוכן שנצלה במסננת, ומסננים. את התוכן שנשאר במסננת (כמו גרעינים), זורקים. מניחים לנוזל להצטנן.
  4. מוסיפים לנוזל דבש, וטורפים במטרפה יחד עם שמן הזית, עד להסמכה וחיבור של הנוזל והשמן. מתבלים במלח ופלפל.
  5. לעציץ - שוטפים את עלי החסה ועלי עשבי התבלין. מניחים במי קרח כשעתיים.
  6. לפני ההגשה מסננים ומייבשים, ומסדרים את העלים על כל סוגיהם בתוך העציץ, ומזלפים מעל את הקרם.

*אופצית הגשה: על צלחת מניחים נייר עיתון חום, מזלפים שמן זית ומפזרים סומק. את העציץ מניחים על הצלחת, ושופכים את תוכן העציץ על הצלחת עם השמן זית והסומק, ומתבלים בקרם לימונים צלויים.

*אפשר לשלב גבינה מלוחה מפוררת, המלצה שלי ג'יבנה ערבית (הגבינה של הכנאפה).

 

קינוח "עציץ" טירמיסו קלאסי

העציץ בנוי משכבות של קרם מסקרפונה ובישקוטי באספרסו ואמרטו, ומעל שכבה של קרמבל. לצד זה אפשר להגיש דובדבני אמרנה.

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

המצרכים:

לקרם מסקרפונה -

100 גר' קרם מסקרפונה

3 כפות סוכר

1 מקל ווניל

200 מ"ל שמנת

גרידה מפרי הדר (תפוז, אשכולית, קלמנטינה)

לבישקוטי -

4 עוגיות בישקוטי

1 כוס נוזל אספרסו

1/4 כוס סוכר

1 שוט אמרטו

לקרמבל "אדמה" -

200 גר' אבקת קקאו

100 גר' חמאה

1/2 כוס סוכר

200 גר' קמח

 

אופן ההכנה:

  1. לקרם מסקרפונה - מקציפים שמנת עם סוכר ווניל וגרידת הדרים עד למצב יציב. מקפלים לתוכו גבינת מסקרפונה. מכניסים למקרר להתייצבות.
  2. לבישקוטי - מערבבים נוזל אספרסו חם ומסונן עם סוכר ואמרטו ומצננים. לאחר מכן טובלים את העוגיות בישקוטי בנוזל ומסדרים שכבות בעציץ.
  3. לאחר שכבה של עוגיות מזלפים שכבה של מסקרפונה, וחוזר חלילה עד למילוי ה"עציץ".
  4. לקרמבל - מערבבים את כל מרכיבי הקרמבל למעין בצק שטרוייזל. מקררים ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ל-10 דקות. מצננים ומפוררים את העיסה יחד עם קצת אבקת קקאו נוספת מעל העציץ.
  5. מגישים עם דובדבני אמרנה.

 

"עציץ" לחם זיתים וחוביזה אפוי בענפי עץ זית

המצרכים (ל-6 יחידות לחם אישי):

1 ק"ג קמח

25 גר' שמרים

1 כף סוכר

1 כף מלח

600 מ"ל מים

25 מ"ל שמן זית כתית 

חופן זיתים מגולענים וקצוצים גס

חופן עלי חוביזה, קרועים גס

6 ענפי עץ זית

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
  

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, מים, שמרים וסוכר, ולשים כרבע שעה.
  2. מוסיפים את שמן הזית, הזיתים ועלי חוביזה, וממשיכים ללוש כחצי שעה, עד לקבלת מסה אחידה.
  3. לאחר סיום הלישה מניחים לתפיחה כשעתיים וחצי. אחרי התפיחה לשים מעט בידיים ומוציאים אוויר מהבצק.
  4. מכדררים לכדורי בצק, ומניחים לבצק לתפוח שוב כשעה.
  5. מחממים תנור אפייה לטמפרטורה של 250 מעלות. לאחר שכדורי הבצק תפחו מניחים אותם בתוך העציץ (רצוי לשמן מעט את הכלי לפני), ומחדירים לתוכו ענפי עץ זית בגודל הרצוי, שהושרו במים כשעתיים לפחות (בשביל לקצר את תהליך שריפתם), ומתפיחים שוב כחצי שעה.
  6. אופים בתנור 30-40 דקות.
*אופציית הגשה: מומלץ לקרוע את הלחם בעודו חם ולהגיש עם תבשיל עגבניות.

 

המתכונים באדיבות שלומי נחום, שף מסעדת מלון Nea בשבי ציון

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
מנות בעציצים לכבוד ט"ו בשבט
צילום: אביהו שפירא
מומלצים