שתף קטע נבחר

"חזרנו הביתה": צאצאי השבט האבוד עלו ארצה

לאורך דורות חיים אלפים משבט "בני המנשה" בצפון-מזרח הודו, ושומרים על מסורת יהודית, כשהם מייחסים עצמם לאחד מעשרת השבטים האבודים. לאחר הפסקה ארוכה הגשימו מאה מתוכם חלום, ועלו ארצה בסוף השבוע, במטרה להשלים את הליך הגיור: "אנחנו מכנים את זה 'מבצע מנשה 2017'"

 

בעיניים דומעות מהתרגשות אימצו כמאה עולים חדשים משבט "בני המנשה" את תעודות הזהות הכחולות אל ליבם, ודיברו על חלום בן אלפיים שנה. שלומית חיבקה בדמעות את אחותה שלא פגשה למעלה מעשרים שנה, ושרה אמרה כי "ניסיתי להגיע לכאן כל כך הרבה זמן... עכשיו אנחנו סוף-סוף פה. זה כל כך נהדר".

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. תעשו לנו לייק  >>  

 

קשה היה שלא לדבוק בהתרגשות שלהם: במהלך סוף השבוע הגיעו שתי קבוצות עולים ממזירום שבצפון-מזרח הודו. הם נכנסו לנתב"ג בשירה וריקודים, וזכו לקבלת פנים מרגשת מבני משפחה שלא ראו שנים רבות.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

לאחר הפסקה ארוכה חידשה מדינת ישראל את העלאת "בני המנשה" - הקהילה המשתייכת למה שמכונה "עשרת השבטים האבודים". מיד עם נחיתם בנתב"ג הם מיהרו לברך "שהחיינו", וזכו לקבל תעודת זהות שהונפקה להם במבצע מהיר ויעיל, של ארגון "שבי ישראל" ובשיתוף משרד הקליטה.

 

 (צילום: גבי ניומן) (צילום: גבי ניומן)
(צילום: גבי ניומן)

 

"זו מצווה לכל יהודי לגור בישראל, אז אני ממלא את חובתי", אמר ל-ynet ליאון, אחד העולים. וישי פרוינד, מהמתנדבים שליוו את המבצע, אמר כי "אוהבים לדבר על החלום האמריקאי, והנה אנחנו רואים אל מול עינינו את החלום הישראלי המבוסס על מסורת; על דברים רוחניים ופחות על דברים גשמיים".

 

"זאת הקבוצה הראשונה"

בישראל חיים למעלה מאלפיים מבני השבט, ואליהם יצטרפו השנה עוד כ-700. "אנחנו מכנים את זה 'מבצע מנשה 2017'", אמר הרב מיכאל פרוינד, מנכ"ל ארגון "שבי ישראל". "זו הנגלה הראשונה מתוך ה-700 שבעזרת ה' אנחנו מתכוונים להביא במשך שנת 2017".

 

 (צילום: גבי ניומן) (צילום: גבי ניומן)
(צילום: גבי ניומן)

 

לדבריו, "יש עוד 7,000 בני המנשה שנותרו מאחור, בהודו, וכולם רוצים להגיע לכאן ולהתאחד עם בני משפחותיהם. בשנים הקרובות נביא לכאן את כולם, כי כאן מקומם". מנמל התעופה יצאו העולים לביתם החדש (והזמני) במרכז הקליטה שבכפר חסידים, שם ישלימו את הליך הגיור - ואז יעבור להתגורר בנצרת עילית.

 

"בני מנשה" מזהים עצמם כצאצאי העם היהודי. הם חלק מבני השבטים קוקי-צ'ין-מיזו ממדינות מיזוראם, אסאם ומניפור שבצפון-מזרח הודו, על גבול מיאנמר בורמה. על פי המסורת המועברת בין הדורות, מדובר בצאצאי שבט מנשה - מעשרת השבטים שגלו מארץ ישראל בסוף תקופת הבית הראשון. מספרם באזורים אלה נאמד כיום בכ-7,000 נפש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי ניומן
מפגשים מרגשים לאחר שנים ארוכות של פרידה
צילום: גבי ניומן
מומלצים