שתף קטע נבחר

מתכון לקוסקוס אורגינלי

מהמטבח המרוקאי: כלי רשת לניפוי, סיר אידוי, קילוגרם סולת, ותיאבון בריא - זה כמעט כל מה שאתם צריכים בשביל להתארגן על מנה של קוסקוס אמיתי. ומי שלא בעניין של קוסקוס? יש גם מתכון לקציצות בשר עם קישואים וחצילים

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)

קוסקוס

המצרכים (כ-7 מנות):

1 ק"ג סולת

מים

1/4 כוס שמן

1/2 כף מלח

כלי מטבח -

כוס חד פעמית לשתיה קרה

כְּבַרה (כלי רשת המשמש לניפוי הקוסקוס)

סיר אידוי לקוסקוס

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)
 

אופן ההכנה:

  1. שופכים את הסולת לקערה גדולה מאד.
  2. שופכים בהדרגה לקערה 1.5 כוסות מים. בכל פעם שופכים קצת, ומערבבים עם כף יד פתוחה בתנועות סיבוביות. הרעיון הוא שגרגירי הסולת יספגו את המים בצורה אחידה ויקבלו נפח. מוסיפים חצי כף מלח ומערבבים.
  3. מעבירים את כל הסולת דרך הכברה, מוסיפים כרבע כוס שמן, מערבבים, ומניחים מעל סיר אידוי מלא מים. מבשלים כחצי שעה, עד שהאדים עולים ויוצאים דרך המכסה של הסיר (אם האדים בורחים מהצדדים יש לקשור מגבת גדולה בכדי לאטום את האזורים הפתוחים).
  4. הופכים את סיר האידוי לתוך קערה גדולה ומעבירים לתוכה את הקוסקוס. מוסיפים כ- 2.5-3 כוסות מים, מערבבים בעזרת מזלג ומניחים להתקרר. הקוסקוס אמור להיות לח, אך לא רטוב.
  5. פותחים את הקוסקוס בידיים עד שכל הגרגירים אחידים וזהים ואין גושים. אם הוספתם יותר מדי מים והקוסקוס נהייה גושי, אפשר לתת לו זמן להתייבש בחדר.
     (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
    (צילום: נועם פריסמן)
  6. מחזירים את הקוסקוס לסיר האידוי, לאידוי נוסף. הקוסקוס מוכן כשהאדים עולים דרך המכסה. "פותחים" את הקוסקוס בתנועות סיבוביות ומגישים יחד עם המרק.

 

מרק תוניסאי אדום

המצרכים:

1 בצל גדול, קצוץ

2 גזרים, חתוכים גס מאוד

1 עגבנייה, חתוכה לפלחים

2 תפוחי אדמה, חתוכים לרבעים

1 חתיכה של דלעת, חתוכה לקוביות גדולות

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים

צרור פטרוזילה, קצוצה

1/2 צרור כוסברה, קצוצה

מעט שמיר קצוץ 

מלח

פלפל

פפריקה

1/4 כוס שמן

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)

אופן ההכנה:

  1. לסיר מרק מוזגים את השמן, ומוסיפים את הבצל. סוגרים את הסיר ומאדים על אש נמוכה כעשר דקות.
  2. מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה, העגבנייה, החומוס והירק, ומערבבים.

     (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
    (צילום: נועם פריסמן)
     

  3. מוסיפים תבילינים ומים עד לכיסוי, ומבשלים כשעה, בלי לערבב.
  4. מוסיפים את הדלעת מלמעלה ומבשלים עד לריכוך.

 

קציצות וקישואים

המצרכים:

לקציצות -

500 גרם בשר טחון

מעט פטרוזיליה, קצוצה

מעט כוסברה, קצוצה

1/2 כפית סודה לשתייה

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל

תבלין ראש אל חנות

מעט קינמון

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)

לירקות-

1 בצל, קצוץ

5 קישואים קטנים, חתוכים לאורך

1 חציל, פרוס ומטוגן

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)
 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות ומניחים בצד.
  2. במחבת רחבה מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הקישואים ומערבבים.
  3. מגלגלים קציצות מהבשר ומסדרים בסיר.
  4. מוסיפים 1 כוס מים, ואחר כך מלח ופלפל מלמעלה.
  5. מבשלים עד שהקציצות מוכנות.
  6. כשהקציצות מוכנות מפוררים את פרוסות החציל ומסדרים מלמעלה.

 

רוצים להכין עוד מנה מהמטבח המרוקאי? כך מגלגלים סיגרים:

 

רוצים לשמוע עוד על תרבות מדינות המגרב? במשך ארבעה ימים (27-30 במרץ) יתארחו בבית "אבי חי" בירושלים יוצרים ואנשי רוח שתרמו לפריחה התרבותית של מדינות צפון אפריקה. בין האורחים: חיים אוליאל ולהקת שפתיים, שלומי אלקבץ ויעל אבוקסיס ועוד. ביום שני תתקיים סדנת אוכל בשם "סודות הקוסקוס היהודי", בהנחיית חן ואלון קורן (משתתפי "בייק אוף"). 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם פריסמן
מתכון לקוסקוס אמיתי
צילום: נועם פריסמן
מומלצים