שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    12 מסעדות סיניות שכדאי להכיר
    אגרול ברוטב אדום זרחני, קישוטים אדומים שזולגים מהתקרה ומנות בנוסח סצ'ואן - הצצה אל 12 מסעדות סיניות ברחבי הארץ

    בשקט בשקט, מתחת לרדאר וללא יחסי ציבור משומנים, פועלות בארץ לא מעט מסעדות סיניות אותנטיות. לא אסיתיות, לא תאילנדיות - סיניות. הן לא מתכתבות עם שום אופנה או טרנד, אלא מציעות את הדבר האמיתי - אוכל סיני.  

    לרוב תמצאו שם את האוכל הפשוט שמוגש במנות גדושות, ורובן יספקו לכם חוויה של מנהרת הזמן, עם אגרולים קריספיים, מרק תירס, מנות ברווז נהדרות והמון רוטב חמוץ מתוק בצבע אדום זרחני. ובסוף הארוחה יחד עם התה - אל תשכחו את עוגיית המזל, מי יודע איזה מסר חבוי בתוכה.  

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    אולי יעניין אותך גם:

     

     

    יאן יאן

    מסעדה ותיקה בנוף הישראלי עם אווירה ביתית וחמה, שנפתחה בשנת 1984 על ידי משפחת וונג שעלתה לישראל מסין בשנות ה-70. התפריט כאן כולל מנות ראשונות ומרקים ביניהם מרק ברווז, דים סאם, אגרול וון טון מטוגן ומנות מיוחדות כמו חסה עם פטריות שחורות ברוטב צדפות.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    אפשר למצוא כאן גם מבחר מנות עם בקר, בשר לבן, עוף או ברווז, מאכלי ים, מנות אורז מוקפצות ומנות נודלס. באמצע השבוע, בין השעות 12:00-15:00, מציעים במקום עסקיות ב-49 שקלים ובערב יש ארוחת ערב מובנית שמחירה 75 שקלים.

     

    דרך יפו 26 חיפה, 04-8660022, ראשון-שבת 12:00-22:00, לא כשר

     

    פסיפיק

    המסעדה הסינית של נהריה שבה מגישים את כל הקלאסיקות של המטבח הסיני, החל ממרק נטיפי ביצים חמוץ חריף ומרק וון טון, דרך אגרולים ודאמפלינגס מטוגנים ועד מנות מוקפצות של ברווז, פירות ים, דגים ובקר שמוגשות לצד אורז.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    הגעתון 52 נהריה, 04-9510877, ראשון-חמישי 12:00-15:00, 18:30-23:00, שישי 18:00-23:30, שבת 12:00-16:00, 18:00-23:00, לא כשר

     

     (  )
     

    Chung Shing

    מסעדה עם ותק של 30 שנה שמתמחה בבישול קנטונזי וסצ'ואני ומציעה מבחר דגים, מאכלי ים, בשרים וירקות. האווירה במקום אקזוטית למדי הודות לקישוטים הסיניים שתלויים שם, ויש סיכוי שתתבלבלו ותחשבו לרגע שאתם בכפר קטן בסין ולא בנתניה.

     

    בין השעות 12:30-16:00 מוגשת במקום עסקית בעלות של 53 שקלים, ובשאר היום אפשר לקבל ארוחה ב-69 שקלים או ב-79 שקלים. בנוסף, מציעים במסעדה שירות משלוחים שכוללים 10 אחוזים הנחה. ויש וגם חדר פרטי ל-16 איש.

     

    הרצל 10 נתניה 09-8332304‏, ראשון-שישי 12:00-15:00, 18:30-24:00, שבת 12:00-24:00, לא כשר

      

     

    סאן פלור

    המסעדה נפתחה בשנת 1983 על ידי קבוצה שהגיעה מהונג קונג, ומאז ועד היום היא נשארה בדיוק כפי שהייתה: האווירה, העיצוב והאוכל יחזירו אתכם בזמן לשנות ה-80, בהן שלט הגל הסיני עם מוקפץ חמוץ-מתוק.

     

    מעבר לתפריט הרגיל עם 103 (!) מנות, יש שם גם ארוחות מובנות: ארוחת A עולה 250 שקלים לזוג והיא כוללת מרק אגרול, בקר סצ'ואן, עוף באגוזים, אורז מטוגן, קינוח ותה סיני. ארוחת B מתאימה לשלושה סועדים ומחירה 450 שקלים, והיא כוללת את אותן המנות הראשונות והאחרונות ולעיקריות עוף סצ'ואן, בקר ברוטב בצל ופטריות, ברווז ברוטב לימון ואטריות עם ירקות.

     

    ז'בוטינסקי 44 ראשון לציון, 03-9692026, 03-9666871, שני-שישי 12:00-15:00, 19:00-23:00, שבת 12:00-21:00, לא כשר

     

    פת קואה

    המסעדה הסינית שהייתה בעבר שייכת לשף ישראל אהרוני, שחשף את הישראלים למטבח המזרח הרחוק הצבעוני והמרתק. "פת קואה" נפתחה ב-1992, ומאז היא שומרת על צביונה המסורתי ומנוהלת על ידי צוות סיני שמלווה את השף מאז הקים את מסעדת "ין ינג" המיתולוגית בשדרות רוטשילד בתל אביב.‏

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    מדובר על מסעדה אותנטית ונגישה, ויש כאלה שמוכנים להישבע שהיא הסינית הטובה בארץ. לא תמצאו שם תמונות של דרקונים על הקיר, נברשות אדומות או מפות בצבע בורדו, אלא אוכל סיני שמפאר את המטבח העתיק עם מנות כמו ספריפס צלוי ברוטב שום ודבש (119 שקלים), מבחר מנות נוסח סצ'ואן, מבחר ענק של מנות שרימפס (99 שקלים), מנות דגים (119 שקלים) חזה עוף (79 שקלים), אווז (99 שקלים), מנות בשר לבן (85 שקלים) וכמובן דים סאם, שמגיעים בשלל וריאציות ועם שלל מילויים (32-35 שקלים למנה).

     

    גם בגזרת הקינוחים תמצאו מבחר לא מבוטל של אפשרויות שלא פוגשים בהרבה מסעדות (26-38 שקלים). בנוסף, בין השעות 12:00-17:00 מגישים במקום עסקיות בטווח מחירים 79-119 שקלים. 

     

    גלגלי הפלדה 6 הרצליה פיתוח, 09-9547478, שני-שבת 12:00-23:00, לא כשר

     

    לונג סאנג

    את המסעדה המשפחתית הזו פתח לפני 35 שנים קונג צ'ו שעלה מהונג קונג, ועד היום היא מנוהלת על ידי בני משפחתו.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    למסעדה שני תפריטים - התפריט הראשון מציע מנות סיניות שעברו התאמה לחיך הישראלי, והתפריט השני כתוב באנגלית ובסינית ומוצעות בו מנות סיניות אמיתיות, מהסוג שלא תפגשו במסעדות סיניות אחרות. כך למשל, ברווז ביג'ין היא אחת ממנות הדגל של המסעדה הזו, ומחירה 118 שקלים.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    אלנבי 44, תל אביב, 03-5163769, לא כשר

     

    הונג קונג דים סאם

    מסעדה צנועה מאוד, שמציעה מגוון של דים סאם מסוגים שונים של בצק, שמפורטים על גבי תפריט מואר מעל דלפק ההזמנה. הדים סאם יכולים להיות מאודים או מטוגנים, והם מוגשים בכלי אידוי (28 שקלים למנה), כשלצידם ניתן להזמין מבחר מנות סיניות ביניהן סלטים ומנות ראשונות כמו טופו בתבלינים סיניים וספרינג רול במילוי ירקות, מרקים כמו וון טון ומרק אטריות ביצים בעבודת יד שיכול להגיע עם תוספת עוף, בקר, בשר לבן או כדורי דגים (28-35 שקלים).

     

    בן יהודה 9 תל אביב, ראשון-שבת 12:30־22:00, לא כשר

     

    פק הי

    מסעדה קטנטנה שפועלת בתוך בניין מגורים לא רחוק מטיילת בת ים, ומציעה אוכל סיני אותנטי. תמצאו כאן אגרול, מנות בקר, עוף, ברווז, פירות ים ומנות צמחוניות ומוקפצות, ולצידן גם מנות קצת יותר מיוחדות כמו מרק לימון (15 שקלים), מנת קלמרי ענקית עם פלפלים אסייתיים מיובשים (58 שקלים) שמומלץ לאכול לצד מנת אורז (12 שקלים).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    בנוסף, יש בתפריט ארוחות מובנות לשני אנשים, לשלושה ולארבעה (200/300/420 שקלים) שכוללות אגרול, מרק, אורז או אטריות ומנות עיקריות כמספר הסועדים.

     

    העצמאות 7 בת ים, 03-5063202, שני-שבת 12:00-23:00, לא כשר

     

    Nam king

    המסעדה הסינית המיתולוגית של רחובות. הכל כאן עובד לפי הכללים - ציור של דרקון על הקיר, מפות בד ומפיות תואמות. לצד העיצוב המסורתי, התפריט  עצמו כולל מרקים כמו וון טון, תירס וחמוץ חריף (14 שקלים), אגרולים (14 שקלים), מנות אטריות עם בקר/חזיר/עוף ושרימפס (49.5-79.5 שקלים), מנות עוף (49.5 שקלים), מנות בקר (53.50 שקלים), מנות עם בשר חזיר (53.5 שקלים) וגם מבחר מנות עם דגים ופירות ים (61.5-75.5 שקלים).

     

    יעקב 14 רחובות, 08-9493207‏, שני-שבת 12:00-16:00, 17:00-22:00, לא כשר

     

    פוראמה

    מסעדה סינית ותיקה השייכת למשפחה של סינים, שנפתחה אי שם בשנת 1985. למסעדה סניף נוסף ברחוב בן יהודה בתל אביב, ששמו עלה לכותרות לפני כשנה, כשמכונית התנגשה בסועדים, וגרמה לאבידות בנפש. במקום שני תפריטים: אחד רגיל, והשני מוקדש כולו לדים סאם. בתפריט הרגיל תמצאו ארוחות מובנות המסומנות באותיות a-c שמחירן נע בין 36-50 שקלים, ארוחות זוגיות שמחירן 90 שקלים וגם ארוחה לשלושה סועדים (105 שקלים) ולארבעה (120 שקלים).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    בנוסף, התפריט האינסופי מציע שלל אפשרויות של פירות ים, בשר לבן, ברווז, דגים ואטריות המתומחרים במחירים מצחיקים למדי.

     

    אורט 26 אשקלון, 08-6738497, ראשון-שישי 12:00-15:00, 18:30-24:00, שבת 12:00-24:00, לא כשר

     

    מיסטר שי

    מסעדה סינית מיתולוגית שנמצאת בערד, שמציעה בתפריט אותנטי במיוחד שכולל מרקים זולים (15-16 שקלים), מנות ראשונות כמו אגרולים ומנות עיקריות כמו עוף בלימון (43 שקלים), עוף חמוץ מתוק ועוף בשומשום, מנות מוקפצות עם עוף או עם בקר ומגוון אפשרויות של ברווז (60 שקלים). לאחרונה, החלו להגיש שם גם סושי, שהוא אמנם לא מאכל סיני, אבל לגמרי משתלב בחגיגה.

     (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
    (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

    הפלמ"ח 32 ערד, 08-9955506, ראשון-חמישי 12:00-22:00, שישי 12:00-15:00, מוצ"ש-22:00, כשר

     

    מנדרין

    המסעדה הסינית הוותיקה בארץ הפועלת מאז שנת 1958. בתפריט תמצאו מנות עם בשר לבן, שרימפס, בשר עגל ודגים שמבוססות על המתכונים הסיניים המסורתיים. במקום מוגשות גם מנות לצמחוניים, ומבחר גדול של אטריות בשלל אופני הכנה.

     

    שלומציון המלכה 2 ירושלים, 02-6252890, ראשון-שבת 12:00-23:00, לא כשר


    פורסם לראשונה 23/03/2017 22:51

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים