שתף קטע נבחר

כל אחד יכול: שניצל בלי טיגון

מי אמר ששניצל חייב להיות מטוגן ומלא בשמן? רותי קינן מלמדת להכין שניצל פרגית בתנור, עם חמישה מרכיבים בלבד וחמש דקות הכנה: טור חדש על מתכונים מהירים וקלים לביצוע

המאכל הלאומי אבל עם טוויסט. שניצל (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
המאכל הלאומי אבל עם טוויסט. שניצל(צילום: ירון ברנר)

זה לא סוד שהשניצל, בגרסתו הכשרה המבוססת על חזה עוף, דחק כבר מזמן את מקומו של הפלאפל כמאכל הלאומי של ישראל. תשאלו כל פעוט שהגיע לגיל הנגיסה מהו המאכל החביב עליו, וזו תהיה ללא ספק התשובה הראשונה.

 

גם הצירוף הפיוז'ני בעליל של הכתיתה המצופה בשכבה נדיבה של פירורי לחם, שמוצאה מרכז אירופאי לגמרי, עם חומוס מזרחי אסלי ופיתה ערבית - לא מעורר שום תמיהה אצלנו. כי הרי מובן שמזרח ומערב, צפון ודרום חיים בהרמוניה מושלמת במטבח הישראלי, וכמה חבל ששם זה נעצר.

 

עם כל הכבוד לשניצל עוף הידוע והמוכר, ואנחנו נמנים בהחלט על מעריציו, יש לנו גם כמה השגות. כי על אף שהוא נחשב למתכון קל לביצוע, שלא מערים קשיים ומכשולים גם בדרכו של בשלן מתחיל, אין ספק שהכנתו דורשת זמן, התעסקות והשגחה ליד הכיריים. ערימת שניצלים שנופקה אפילו מכמות צנועה של 500 גרם חזה עוף (ומספיקה בקושי לארוחה משפחתית אחת), תדרוש לפחות חצי שעה של הכנה.

 

ויש גם את עניין הטיגון. לא די בכך שהוא דורש זמן (גם אם מתחכמים ומטגנים במקביל בשתי מחבתות), הוא גם לא מומלץ לבריאות בכלל ולגזרה בפרט. וזוהי גם השיטה הכי פחות נקייה וידידותית לסביבת הכיריים ובכלל, ואף מותירה אחריה מחבת שצריך לקרצף.

 

לאחרונה עליתי על חלופה הוגנת, נקייה וידידותית, שמנפקת שניצלים לתפארת ב-5 דקות של התעסקות וללא טיגון בכלל. לכבודה אני זונחת את בשר החזה, ועוברת למה שנקרא אצלנו סטייק פרגיות (הירך הצמודה לפולקה, ללא עצמות ועור). הבשר הזה נוטה פחות להתייבש ושורד טוב יותר אפייה בתנור, שיטה מועדפת על ידי כל חסידי הכיריים הנקיות.

 

במקום טבילה בקמח, ביצה ופירורי לחם, אני מורחת את הנתח משני צידיו בתערובת חרדל וסויה ומצפה בפנקו, מכניסה לתנור שחומם מראש ומפנה את עצמי לעיסוקים אחרים לחצי שעה. תבנית של תנור מכילה בנדיבות כמות משפחתית, לא צריך להשגיח או להפוך, ובתום 30 הדקות מגיח שניצל טעים להפליא, עסיסי ורך מהמקובל. תנסו את זה בבית.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

שניצל פרגיות בתנור

החלק המכונה סטייק עוף או פרגיות, עסיסי בהרבה מחזה העוף ולכן מתאים יותר לאפייה. כדי לשטח אותו, רצוי לחרוץ חריצים בסכין חדה במקומות העבים יותר (אם תבקשו יפה מהקצב, הוא יעשה זאת בשבילכם, ואפילו יחבוט בנתח כדי להפוך אותו לשניצל כהלכתו).

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

4 נתחי סטייק עוף (פרגיות) שלמים

2 כפות חרדל

1 כף רוטב סויה

100 גר' פנקו או פירורי לחם

1 כפית עשבי תיבול מיובשים מעורבים

 

אופן ההכנה:

  1. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
  2. מניחים את הסטייקים בין 2 יריעות נייר אפייה או ניילון נצמד, וחובטים בפטיש שניצלים כדי לשטח אותם מעט.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מערבבים את החרדל עם הסויה, ומורחים על כל סטייק משני הצדדים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מניחים את הפנקו או את פירורי הלחם בצלחת, וטובלים את הסטייקים משני הצדדים. מניחים על תבנית שטוחה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (190 מעלות) במשך 30 דקות. מגישים חם.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

אפשר להוסיף גם:

  • לתערובת הפנקו - מעט שומשום עם עשבי התיבול או במקומם.
  • לתערובת החרדל - פפריקה, מתוקה וחריפה, במקום הסויה או כתוספת לה.
  • לתבנית שבה נאפים השניצלים – תפוחי אדמה קטנים או ירקות אחרים, שייצלו בזמן שהשניצלים נאפים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
יותר בריא, ובטעם נהדר. שניצל פרגיות אפוי
צילום: ירון ברנר
מומלצים