שתף קטע נבחר

שבועות בלי גבינות: מתכונים טבעוניים לחג

גם טבעונים יכולים ליהנות ממאכלים לשבועות: שלושה מתכונים טבעוניים שיכניסו אתכם לאווירת החג גם בלי מוצרי חלב

 

פנקוטה קוקוס עם פטל, נקטרינות מקורמלות ושטרוייזל

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

המרכיבים:

לפנקוטה קוקוס -

1 פחית קרם קוקוס

15 גר' אגר אגר

1 כפית קורנפלור

1/2 1 כפית סוכר

5 גר' וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

20 מ"ל מים

לנקטרינות מקורמלות -

50 גר' סוכר

4 נקטרינות, חתוכות לקוביות

1 כוכב אניס

קורט קינמון

קורט ג'ינג'ר

וניל

לשטרויזל קוקוס -

300 גר' קמח

100 גר' שמן

100 גר' סוכר

100 גר' קוקוס קלוי

לקולי פטל -

200 גר' מחית פטל

50 גר' סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפנקוטה קוקוס - בקלחת מערבבים קרם קוקוס, אגר, קורנפלור, סוכר, וניל וקליפת לימון לבלילה אחידה, מניחים על אש נמוכה ומערבבים עד להסמכה. מניחים בצד לקירור ומוסיפים מים לפי הצורך.
  2. מכינים את הנקטרינות המקורמלות - מקרמלים את הסוכר במחבת רחבה, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים 3/4 מכמות הנקטרינות ומבשלים עד לריכוך קל .
  3. מצננים ומוסיפים את שאר קוביות הנקטרינות.
  4. מכינים את השטרויזל קוקוס - מערבבים את הקמח, הסוכר והשמן בוו גיטרה עד לקבלת בצק פירורים. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות עד להזהבה.
  5. מוסיפים את הקוקוס הקלוי ומצננים.
  6. מכינים את הקולי פטל - מערבבים את הפטל והסוכר יחד ומבשלים על אש נמוכה עד לצמצום עדין.
  7. מרכיבים את המנה בכוס - מזלפים קולי פטל בתחתית הכוס, מעל מניחים שטרויזל בכמות נדיבה, מזלפים פנקוטה ומניחים מעל מהנקטרינות עם הקרמל. מקשטים לפי הדמיון.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

עוגת גבינה על תחתית תאנים, חמוציות ופקאנים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

המרכיבים:

לתחתית העוגה (לרינג בקוטר 20) -

160 גר' חמוציות

160 גר' פקאן מסוכר קצוץ

280 גר' תאנים, חתוכות לקוביות

4 כפות חלב קוקוס

למלית גבינה טבעונית -

350 גר' (1 גביע) גבינת סויה טופוטי 

80 גר' (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל 

קליפה מגוררת מלימון אחד

4 כפות אבקת סוכר

200 גר' קרם קוקוס

200 גר' שמנת צמחית מוקצפת

1 כפית תמצית וניל 

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את תחתית העוגה: מערבבים את כל המרכיבים יחד, ומשטחים ברינג מרופד בשקף.
  2. מכינים את מלית הגבינה הטבעונית: מערבבים את כל החומרים, פרט לשמנת הצמחית, בקערת המיקסר. מקפלים את השמנת הצמחית המוקצפת לתערובת העוגה.
  3. מרכיבים את המנה - שופכים את מלית הגבינה על תחתית התאנים ומקפיאים. מקשטים בפירות העונה ומגישים קר.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

קיש פטריות ו-3 בצלים

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

המרכיבים:

למלית-

1 בצל סגול

1 בצל לבן

1 כרשה

צרור תימין טרי

1 קופסת פטריות שמפניון, חתוכות גס

מלח, פלפל

לבצק פריך -

6 רינגים אישיים בקוטר 10 ס"מ

250 גר' קמח

125 גר' מרגרינה, חתוכה לקוביות

1/4 כפית מלח

1/2 כפית סוכר

40 מ"ל מים

1/4 כוס שמן זית  

לרויאל -

350 גר' קרם קוקוס

1 כפית קורנפלור

1/2 1 כפית קמח

1 שן שום, כתושה

קורט מלח

פלפל שחור

קורט מוסקט

חופן שקדים פרוסים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המלית - מטגנים במעט שמן זית את הבצלים, מוסיפים את הפטריות והתימין ומתבלים במלח ופלפל. מצננים.
  2. מכינים את הבצק הפריך - מערבבים את כל מרכיבי הבצק פרט לנוזלים, בוו גיטרה עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הנוזלים, ומערבבים רק עד לאחידות הבצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומקררים שעה במקרר. פותחים את הבצק על משטח מקומח, מרפדים את הרינג ים ומחוררים עם מזלג. ממלאים כל רינג במלית הפטריות.
  3. מכינים את הרויאל - מערבבים את כל מרכיבי הרויאל פרט לשקדים, עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. שופכים על המלית, מפזרים את השקדים ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות עד להזהבה, מחלצים את הקישים רק לאחר קירור.
     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

המתכונים באדיבות שף קונדיטור הודיה קליף ושף קונדיטור עדי סיברובר ממסעדת מסה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עוגת גבינה ללא גבינה
צילום: ירון ברנר
מומלצים