שתף קטע נבחר

4 מתכונים עם כנפיים של עוף

עם רוטב חריף, מצופות ומטוגנות בשמן עמוק, עם צ'ילי מתוק וגם בסגנון אסייתי - ארבעה מתכונים עם כנפיים של עוף, חומר גלם זול וזמין, שתוכלו להכין במהירות ויסדרו לכם יופי של ארוחת צהריים או נשנוש

 

 

כנפיים חריפות

המצרכים: 

1 ק"ג כנפיים, חצויות ל-2 חלקים

לרוטב -

90 גר' דבש

75 גר' מחית צ'יפוטלה (צ'יפוטלה אנדובו טחון)

100 גר' חמאה (מי ששומר כשרות יכול להשתמש במקום בשמן קוקוס)

1 כף צ'ילי גרוס

1 כפית פלפל לבן

1 ליטר שמן לטיגון 

לציפוי -

1 כוס קורנפלור

1 כוס קמח תפוחי אדמה

לספייסי מיונז - 

5 כפות מיונז

3 כפות רוטב צ'ילי חריף

לקישוט -

בצל ירוק קצוץ

צ'ילי אדום, פרוס דק

כמה עלי כוסברה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. שמים את הכנפיים בסיר, וממלאים במים קרים עד לכיסוי. מבשלים עד לרתיחה, וממשיכים לבשל במשך 10 דקות נוספות. מסננים את המים ומקררים לטמפרטורת החדר.
  2. מכינים את הרוטב - בסיר קטן שמים את הדבש, מחית צ'יפוטלה, פלפל לבן וצ'ילי גרוס ומבשלים עד לביעבוע קל. מוסיפים בהדרגה את החמאה עד לקבלת מרקם חלק (במקרה ולא קיבלתם מרקם חלק, אפשר לתקן בעזרת קצת מים קרים).
  3. בסיר קטן ועמוק ממלאים שמן לטיגון עמוק, ומחממים לטמפרטורה של 170 מעלות. בזמן שהשמן מתחמם, מערבבים את הקורנפלור ואת קמח תפוחי האדמה, מכניסים את הכנפיים לתערובת ומסננים את עודפי הקמח. בכל פעם מטגנים כמות קטנה של כנפיים כדי לא לקרר את השמן.
  4. מכינים את הספייסי מיונז - מערבבים את המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. 
  5. הגשה - מעבירים את הכנפיים המטוגנות לקערה גדולה, יוצקים את הרוטב, כך שיצפה את כל הכנפיים. מגישים לצד ספייסי מיונז.

 

כנפיים EX קריספיות 

המצרכים:

1 ק"ג כנפיים, חצויות ל-2 חלקים

1/2 ליטר ריוויון

1 כפית פפריקה

1כפית סוכר חום

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אורגנו יבש

1 כפית פלפל לבן

1 ליטר שמן לטיגון

לציפוי -

2 כוסות קמח

2 כפות קורנפלור

1 כף אבקת אפייה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. בקערה עמוקה שמים את הכנפים ואת התבלינים, ומערבבים היטב. מוסיפים את הריוויון, מערבבים היטב ומעבירים למקרר ל-1/2 שעה מינימום (מומלץ לשעתיים).
  2. בסיר קטן ועמוק ממלאים שמן לטיגון עמוק, ומחממים לטמפרטורה של 170 מעלות.
  3. בזמן שהשמן מתחמם, מערבבים את הקמח, הקרונפלור ואבקת האפייה.
  4. מצפים את הכנפיים בקמח, ומחזירים למרינדה. מצפים שוב, ומסננים את עודפי הקמח. כל פעם מטגנים כמות קטנה של כנפיים כדי לא לקרר את השמן.
  5. מסדרים את הכנפיים המטוגנות על רשת, ונותנים לעודפי השמן לטפטף.
  6. מומלץ להגיש לצד רוטב ברבקיו ובירה קרה.

 

כנפיים באפאלו סטייל

המצרכים:

1 ק"ג כנפיים, חצויות ל-2 חלקים

180 גר' צ'ילי מתוק

1 כף סויה

1/2 כף שום כתוש

1/2 כף ג'ינג'ר מגורד

1 כף שמן קוקוס

1 כפית קורנפלור, מדולל במעט מים

1 ליטר שמן לטיגון 

לציפוי -

1 כוס קורנפלור

1 כוס קמח תפוח אדמה 

לקישוט-

חופן בצל ירוק קצוץ

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הכנפיים בסיר, ממלאים במים קרים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות. מסננים את המים, ומקררים לטמפרטורת החדר.
  2. בסיר גדול שמים את כל המרכיבים, ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות תוך כדי ערבוב.
  3. טוחנים בעזרת בלנדר מוט את התערובת, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים במשך 5 דקות נוספות עד שהקורנפלור מתבשל לגמרי. מסננים.
  4. בסיר קטן ועמוק ממלאים שמן לטיגון עמוק, ומחממים לטמפרטורה של 170 מעלות.
  5. בזמן שהשמן מתחמם, מערבבים את הקורנפלור ואת קמח תפוחי האדמה, מעבירים את הכנפיים לתערובת ומסננים את עודפי הקמח. מטגנים כמות קטנה של כנפיים בכל פעם, כדי לא לקרר את השמן.
  6. הגשה - שמים את הכנפיים המטוגנות בקערה גדולה, יוצקים מעל רוטב בכמות שתצפה את כל הכנפיים (אפשר להגיש עוד רוטב בצד). מפזרים בצל ירוק מעל, ומגישים.

 

כנפיים נאק צ'אם

המצרכים:

1 ק"ג כנפיים, חצויות ל-2 חלקים

1/2 ליטר ריוויון

1 כפית פפריקה

1 כפית סוכר חום

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אורגנו יבש

1 כפית פלפל לבן

1 ליטר שמן לטיגון

לרוטב -

4 כפות רוטב דגים

1 כוס רוטב צ'ילי חריף

1 כפית סוכר

1 כפית ג'ינג'ר גרוס (אפשר להשתמש בקפוא)

מיץ מ-1/2 לימון

1 כף רוטב סויה כהה

לסלט כרוב - 

1/2 כרוב לבן

צרור כוסברה

צרור נענע

צרור עלי סלרי

1 צ'ילי אדום קצוץ - לפי הטעם

לציפוי -

2 כוסות קמח

2 כפות קורנפלור

1 כף אבקת אפייה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. בקערה עמוקה שמים את הכנפים ואת התבלינים, ומערבבים היטב. מוסיפים את הריוויון, מערבבים היטב ומעבירים למקרר ל-1/2 שעה מינימום (מומלץ שעתיים).
  2. בקערה קטנה שמים את כל המרכיבים של הרוטב, מערבבים ומתקנים טעמים במקרה הצורך.
  3. מכינים את הסלט - קוצצים את הכרוב לרצועות דקות, שמים בקערה ומוסיפים את יתר מרכיבי הסלט.
  4. בסיר קטן ועמוק ממלאים שמן לטיגון עמוק, ומחממים לטמפרטורה של 170 מעלות. בזמן שהשמן מתחמם, מערבבים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה. מצפים את הכנפיים בקמח, ומסננים את עודפי הקמח. בכל פעם מטגנים כמות קטנה של כנפיים, כדי לא לקרר את השמן.
  5. מעבירים את הכנפיים לקערה, ויוצקים מעל חצי מכמות הרוטב (החצי השני - לסלט)ומערבבים. 
  6. הגשה - מסדרים את הסלט על הצלחת הגשה, שמים מעל את הכנפיים ומגישים.

 

המתכונים באדיבות מסעדת הבשר "טראק דה לוקס"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
קריספיות. כנפיים EX
צילום: ירון ברנר
מומלצים