שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    שלושה מרקים שתוכלו להכין בבית

    הכנתם את המטריות? עכשיו הזמן גם להכין מרק: מרק מינסטרונה נפוליטני, מרק בצל בסגנון פריזאי וגם מרק בטטה חורפי עם שמנת מתוקה - שלושה מתכוני מרק שתוכלו להתחיל איתם את החורף

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    כשמגיע החורף - אני מאושר. סדר היום שלי משתנה בדרמטיות, ואת החודשים הגשומים אני מקדיש לשלושה תחביבים מענגים במיוחד - להתכרבל מתחת לפוך, לצפות בסדרות טלוויזיה שלא נגמרות ולזלול כמה שיותר מרקים.

     

    עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:

     

    בשבילי מרק זה הרבה יותר מאוכל. מעבר לחום, לטעמים ולניחומים, יש בקערת חרס עם מרק סמיך וטעים, את היכולת למחוק את התודעה, להשכיח את הצרות ולגרום לי להבין שהחיים, על אף כל התלונות, ממש ממש יפים.

    כך יודעים שהגיע החורף. מרק בטטה עם שמנת (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    כך יודעים שהגיע החורף. מרק בטטה עם שמנת(צילום: ירון ברנר)
      

    מגוון המרקים בעולם הוא אינסופי. לכל עם, עדה ושבט יש את המרק המנצח שלהם, את קערת הקסם המיתולוגית, זו שמחממת את הגוף והנפש ונותנת כוח להמשיך ולתפקד. לכל מי שרוצה לעבור את החורף בשלום, מומלץ לפחות מרק אחד ביום. אפשר לגוון ולהפתיע. לחם וחמאה בצד תמיד מומלצים.

     

    וטיפ קטן לסיום הארוחה: אין צורך במשהו מתוק, גם קפה לא ממש מתאים. תפוח גרנד סמית גדול וחמצמץ תמיד עושה את העבודה. הוא ינקה את חלל הפה ביעילות, הנשימה תחזור להיות קלילה ורעננה, ואפשר יהיה להתחיל להכין את המרק הבא.

     

    מרק מינסטרונה

    למרק המינסטרונה הנפוליטני יש את כל המרכיבים הנכונים כדי לעורר בנו ריגוש, ולחסן את גופנו מפני כל התקררות או שפעת. שפע של ירקות ים-תיכוניים, גזר, עגבניות, שעועית, תרד, כרישה, והעיקר - המרק קל להכנה, וחומרי הגלם כמעט תמיד נחים להם בתחתית המקרר.

     

    המצרכים (ל-6-4 מנות):

    למרק -

    1 גבעול כרישה גדול, קצוץ גס

    3 גבעולי סלרי, קצוצים גס

    3 גזרים, קצוצים גס

    1 בצל לבן, קצוץ גס

    3 זוקיני (אפשר בצבעים), קצוצים גס

    3 שיני שום קלופות, קצוצות גס

    בוקה גרנייה - צרור עשבי תיבול קשור בחוט, שמוציאים מהמרק לאחר שהוא מוכן (רוזמרין, טימין, פטרוזיליה, עלי דפנה)

    מעט שמן זית

    2 ליטר ציר ירקות או ציר עוף

    1 קופסה עגבניות מרוסקות (עדיף מסוג איטלקי בלבד)

    1 כף סוכר

    מלח, פלפל

    להגשה -

    1 כוס פסטה מסוג פנה או פוזילי מוכנה (אפשר גם משאריות ארוחת הערב)

    1 כוס שעועית מוכנה ורכה, בכל צורה ובכל גודל (משרים את השעועית לילה מראש, שוטפים וממלאים סיר במים יחד עם השעועית ומבשלים עד לרמת הריכוך הרצויה - בין שעתיים לשלוש)

    1 כוס קוביות תפוחי אדמה, קלופים, חתוכים לקוביות של 2 סמ"ר ומבשלים במים עם מעט מלח עד לריכוך

    1 כוס עלי תרד טריים ונקיים

    גבינת פרמזן, מגוררת גס

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר מחממים מעט שמן, מוסיפים את השום ואת הבוקה גרנייה בהדרגה ומטגנים תוך כדי ערבוב. 
    2. מוסיפים את הבצל, הכרישה, הסלרי, והגזר ומערבבים במשך דקה. מוסיפים את הציר העגבניות המרוסקות והסוכר ומבשלים עד לרתיחה. 
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    3. מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל את המרק על אש נמוכה במשך כשעה. מוסיפים את הקישואים, ממשיכים לבשל כחצי שעה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.  
    4. הגשה - שמים בקערית כף או שתיים מהשעועית, הפסטה, תפוחי האדמה ועלי התרד, יוצקים מעל את המרק הלוהט ומערבבים מעט. מגישים עם שבבי פרמזן בצד.

     

    מרק בצל פריזאי

    למרק בצל יש תמיד טעם של געגוע, אהבה ראשונה, מטרייה שבורה בגשם, מעיל עור ישן עם ריח של הרפתקאות. למטבח הצרפתי יש מקום של כבוד למרק הבצל, ובצדק. אני מכנה אותו "מרק של שתיקה", מכיוון שעם השנים שמתי לב שבשולחנות בהן מוגש מרק בצל, כמעט תמיד השקט שולט, וכולם עסוקים בלגימה איטית כשמבטים מרוצים נחים על פניהם.

     

    המצרכים (ל-6-4 מנות):

    למרק -

    4-3 בצלים לבנים, קצוצים גס

    מעט דבש

    1 כוס יין לבן יבש

    מעט שמן קנולה או סויה

    2 ליטר ציר ירקות או ציר בקר (עדיף ציר בקר)

    מלח, פלפל

    לרביכה (להסמכת המרק) -

    100 גר' חמאה

    4 כפות קמח

    להגשה -

    קרוטונים

    גבינת מוצרלה מעושנת או פרמזן מעולה, מגורדת גס

    בצל ירוק או עירית

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הרביכה - ממיסים את החמאה במחבת עד לקבלת גוון אגוזי מעט. מוסיפים את הקמח ו-2 כוסות ציר תוך כדי ערבוב, ומניחים בצד.
    2. מכינים את המרק - מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים מעט דבש, מערבבים ומוסיפים יין לבן ואת הציר. מבשלים את התערובת עד לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך 20 דקות נוספות. מוסיפים את הרביכה דרך מסננת, ומבשלים מספר דקות נוספות.
    3. הגשה - יוצקים את המרק הלוהט לקערות, ומפזרים מעל הרבה קרוטונים וגבינה. 
    4. מניחים את הקערות על תבנית אפייה, ומכניסים לתנור על מצב גריל למשך 3 דקות. מוציאים בזהירות, מפזרים מעל מעט עירית ומגישים.

     

    מרק בטטה

    מרק בטטה בשבילי זה תל אביב. נכון שלא המצאנו אותו והוא נאכל על ידי מיליוני אנשים הרבה לפני שתל אביב הייתה בכלל קיימת, ולמרות זאת, בעניין הזה, אין לי בעיה להיות פטריוט - המרק בטטה כאן הוא הכי טעים בעולם. עוד יתרון למרק הזה, מלבד הטעם האלוהי שלו, שהוא כל כך קל להכנה וגם מאותגרי המטבח יצליחו להכין אותו בקלות.

     

    המצרכים (ל-6-4 מנות):

    למרק -

    3-2 בטטות, קלופות וקצוצות גס מאוד

    3 גזרים, קצוצים גס

    1 בצל לבן, קצוץ גס

    1 תפוח אדמה, קלוף וקצוץ גס

    3 שיני שום, קלופות וקצוצות גס

    בוקה גרנייה - צרור עשבי תיבול קשור בחוט שמוציאים מהמרק, לאחר שהוא מוכן (רוזמרין, טימין, פטרוזיליה, עלי דפנה)

    מעט שמן זית

    2 ליטר ציר ירקות או ציר עוף

    מלח, פלפל

    להגשה -

    שמנת מתוקה

    גבינת פרמזן מעולה, מגורדת גס

    בצל ירוק או עירית

    מעט שמן זית

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים את השום והבוקה גרנייה ומערבבים. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, את הבצל, הבטטה, תפוחי האדמה והגזר ומערבבים במשך דקה. מוסיפים את הציר ומבשלים עד לרתיחה.
    2. מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל את התערובת על אש נמוכה במשך כשעה. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת תערובת חלקה.
    3. הגשה - יוצקים את המרק הלוהט לקערות, מפזרים מעל עירית או בצל ירוק, מזלפים מעט נקודות שמן זית ומגישים עם שמנת ושבבי פרמזן בצד.

     

    לשדרוג המרק:

    אם מתחשק לכם להפתיע בניחוח אניסי משכר, אחרי שסיימתם לטחון את התערובת, אתם יכולים להוסיף צ'ייסר ערק למרק ולערבב היטב.

     

    המתכונים באדיבות ביסטרו "לילוש" בתל אביב

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    מרק בטטה חורפי עם שמנת מתוקה
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים