שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מסנגרייה ועד צ'אי: 5 משקאות חורף
    אנחנו לא זקוקים לאח בוערת כדי שנוכל להתחמם, מספיק לנו משקה חם וטעים: 5 מתכונים למשקאות חורף

    סנגרייה חמה

    רכיבים (ל-6 כוסות): 

    2 כוסות מיץ תפוחים

    1 כוס מיץ תפוזים

    750 מ"ל יין אדום

    1/2 כוס דבש

    1 כף פרוסות ג'ינג'ר טרי 

    2 מקלות קינמון

    4 יחידות ציפורן

    3 כוכבי אניס

    חופן פלחי תפוז לקישוט

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)
    הוראות ההכנה:

    1. ערבבו בסיר גדול מיץ תפוחים, יין אדום, דבש, ג'ינג'ר, מקלות קינמון, מיץ תפוזים, כוכבי אניס וציפורן.
    2. הביאו לרתיחה, וצמצמו את הנוזל על להבה קטנה למשך 15-20 דקות.
    3. מזגו לכוסות, הוסיפו פלחי תפוז, והגישו.

     

    סיידר לימוני

    מצרכים (ל-6 מנות):

    4 מסמרי ציפורן, שבורות

    3 מקלות קינמון, שבורים

    2 כוסות מיץ או סיידר תפוחים

    3 כפות דבש

    2-3 כפות תמצית לימונית ולואיזה

    2 כפיות גרידת קליפות תפוז

    2 כפיות מיץ לימון טבעי

     

    הוראות ההכנה:

    1. מזגו את כל הרכיבים לסיר וחממו על להבה בינונית במשך 20 דקות.
    2. סננו והגישו לכוסות.

     

    צ'אי מייפל

    המצרכים (ל-6 כוסות):

    1/2 1 מקלות קינמון

    5 מסמרי ציפורן

    3 תרמילי הל

    1 כפית ג'ינג'ר טחון

    1/4 כפית פלפל שחור טחון (או 4 גרגירים פלפל שחור שלם)

    4 כוס מים

    3/4 כוס חלב

    1/4 כוס סירופ מייפל טהור

    3 שקיות תה שחור

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)
      

    הוראות ההכנה:

    1. כתשו את התבלינים הטריים יחד (קינמון, ציפורן והל) במכתש ועלי או בכותש תבלינים.
    2. העבירו את התערובת למחבת רחבה, והוסיפו לה מים, ג'ינג'ר ופלפל שחור. הביאו לרתיחה.
    3. הסירו את התערובת מהלהבה, כסו את המחבת, ושימו בצד למשך 5 דקות.
    4. החזירו את המחבת לכיריים, הוסיפו את סירופ המייפל והחלב, והביאו לרתיחה על להבה קטנה.
    5. הסירו את המחבת מהלהבה והוסיפו את שקיות התה.
    6. כסו את המחבת והניחו לצ'אי למשך שלוש דקות.
    7. סננו, מזגו לכוסות לכוסות והגישו.

     

    שוקו תות חם

    המצרכים (ל-4-6 מנות):

    1 צנצנת קונפיטורת תות

    1 כפית תמצית וניל

    1 כוס מים

    4-6 כוסות חלב

    150 גר' אבקת קקאו (המיועדת להכנת שוקו חם)

    1/2 מיכל שמנת מתוקה מוקצף לקצפת

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    הוראות ההכנה:

    1. העבירו את הקונפיטורה למחבת רחבה. חממו על להבה בינונית והוסיפו כוס מים.
    2. חממו במשך דקה, וקפלו פנימה באיטיות את החלב, בהדרגה ותוך כדי ערבוב.
       (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
      (צילום: דודו אזולאי)
    3. הרתיחו את התערובת ולאחר מכן הוסיפו את אבקת הקקאו עד שתקבלו מרקם חלק.
       (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
      (צילום: דודו אזולאי)
    4. מזגו לכוסות. הוסיפו קצפת לכל כוס, והגישו.

     

    תה מתובלן

    המצרכים (ל-6-8 כוסות):

    7 כוסות מים

    3/4 כוס דבש

    1 כפית פרוסות שורש ג'ינג'ר טרי

    3 מסמרי ציפורן

    1 מקל קינמון

    1 כוכב אניס

    4 שקיות תה שחור

    1 כוס מיץ רימון

    1/4 כוס מיץ לימון (או מיץ לימון טבעי מוכן)

    2 מקלות קינמון שבורים להגשה

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

    הוראות ההכנה:

    1. הניחו בסיר ציפורן, קינמון ואניס.
    2. הוסיפו את הדבש בהדרגה אל התערובת והביאו לרתיחה. הוסיפו את הג'ינג'ר, וערבבו היטב תוך כדי. הרתיחו למשך דקה, הסירו מהלהבה וסננו.
    3. החזירו את התערובת אל הסיר.
    4. הוסיפו את שקיות התה והשרו למשך 10 דקות.
    5. ערבבו פנימה את מיץ הרימון ומיץ הלימון.
    6. החזירו את הסיר ללהבה, הביאו לרתיחה.
    7. מזגו לכוסות וקשטו בשברי מקלות קינמון.

     

    המתכונים באדיבות "יד מרדכי"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים