שתף קטע נבחר

עסקת בזק: חלון ההזדמנויות שאיפשר לסגור ביומיים הסכם עם אלוביץ'

אחרי הניסיונות שלא הבשילו במגעים לרכישת כלכלית ירושלים ואפריקה ישראל, נכנס איש העסקים הממולח נתי סיידוף, שנולד בירושלים ולמד בארה"ב, לחלון הזדמנויות נוח במו"מ על רכישת בזק, כשאלוביץ' ניצב עם הגב לקיר. אם הבנקים יסכימו למחוק מאות מיליוני שקלים, סיידוף ישלם לא יותר מ-350-400 מיליון שקל, אבל יקח על עצמו חובות של כמיליארד שקל

אחרי שניסו לרכוש שתי חברות חדלות פרעון, ונכשלו, מתקרבים האחים נתי ועופר סיידוף לרכישה של חברה שלישית, גדולה משתי האחרות גם יחד, בהסדר חוב. רק שבמקרה של בזק המו"מ מתנהל לא מול מחזיקי אג"ח אלא מול בנקים, בעוד שבכלכלית ירושלים הוא נוהל מול בעלי מניות של החברה בהצעת רכש שהגישו, ובאפריקה ישראל הוא נוהל מול נציגות עיקשת של מחזיקי אג"ח.

 

סיידוף סיכם עם אלוביץ' על רכישת יורוקום

הפועלים, דיסקונט והבינלאומי הגישו בקשה לפירוק יורוקום

השליטה בבזק עשויה להתבצע תמורת 400 מיליון שקל בלבד

 

ההצעה בכלכלית ירושלים שנתי סיידוף ביקש לרכוש רבע ממניותיה הוגשה בתחילת השנה והיתה נמוכה לטעמם בצורה קיצונית של בעלי המניות של החברה שהעדיפו הצעות של זוהר לוי מסאמיט ודוד פורר מניאופארם. סיידוף לא הגיע במשך כל ההתנהלות אפילו פעם אחת לארץ. במקומו ניהל את המו"מ תמיר כהן מנהל העסקים שלו.

 

מול אפריקה ישראל מתנהל מו"מ מזה שנה וסיידוף הגיע לבקר שלוש פעמים וגם נפגש עם חלק מהמוסדיים בארץ. כמו לב לבייב הוא ממוצא בוכרי ובינו לבין לבייב יש בחצי השנה האחרונה קשר שבו הם מדברים על החברה שלבייב החליט שלא להתמודד עליה.

שאול אלוביץ', נתי סיידוף (צילום: יובל חן, מתוך אתר IAC) (צילום: יובל חן, מתוך אתר IAC)
שאול אלוביץ', נתי סיידוף(צילום: יובל חן, מתוך אתר IAC)
 

במו"מ מול נציגות האג"ח של אפריקה התנהל סיידוף בעקשות ועורר כעס בקרב הנציגות אחרי שסגר עימם הסכם וביקש הנחה קטנה. המו"מ מולו היה סיזיפי אולם בסופו של דבר נאלץ להעלות את הצעתו שלוש פעמים לאחר שמוטי בן משה חזר למאבק על החברה והציג נחישות רבה יותר ונכונות גבוהה יותר לשלם מחיר גבוה בהרבה מזה שדובר בתחילה. בסופו של דבר החליט סיידוף לפרוש, כנראה בד בבד עם הבנה ש"שולחן ליד" מסתתרת עסקה הרבה יותר קורצת.

 

סיידוף התעניין בבזק לראשונה לפני חצי שנה אולם אלוביץ' לא היה בשל אז למכור. הפעם הבין סיידוף, שהוא איש עסקים ממולח, שאלוביץ' נמצא עם הגב אל הקיר ושהבנקים העמידו אותו במצב של אין ברירה, ונכנס בחלון הזדמנויות רגיל שאיפשר לו לסגור תוך יומיים עסקה מהירה עם אלוביץ'. עתה ממתינים השניים לאישור של הבנקים למתווה שבו יצטרכו למחוק מאות מיליוני שקלים. סיידוף אמור לשלם לא יותר מ-350-400 מיליון שקל אבל יקח על עצמו חובות של כמיליארד שקל.

 

על פי ההסכמות העקרוניות שהושגו אמש, ירכוש סיידוף את מלוא הבעלות על יורוקום, החברה שמחזיקה בשליטה בבזק. הבנקים הממנים של יורוקום הם הפועלים, דיסקונט והבינלאומי. בנק הפועלים אישר את מתווה העיסקה, ואילו דיסקונט, המלווה הגדול של יורוקום, טרם השיב, אבל ההערכות הן שגם הוא יאשרה. אם האישור יתקבל, ניתן יהיה לדחות את הדיון המשפטי שנקבע הבוקר לשעה 11.30 בתביעת הפירוק של הבנקים נגד יורוקום תקשורת.

 

רווחים של מאות מיליונים בעקבות משבר 2008 

נתי (63) ועופר (58) סיידוף נולדו בירושלים וגדלו בה ובהרצליה, שבין לבין היה נתי שנה אחת נער חוץ בקיבוץ. נתי הוא איש העסקים הדומיננטי בין השניים ואת הונו צבר במשבר 2008, עת רכש מהבנקים נכסים במחירי חיסול.

 

בתחילת שנות העשרים לחייו נסע נתי ללמוד כלכלה ב-UCLA בלוס אנג'לס, ולאחר לימודיו באוניברסיטה החל לעסוק בסחר יהלומים, יחד עם אחיו. במהלך שנות ה-80 החלו האחים להשקיע גם בנדל"ן מניב שכלל מתחמים להשכרה, משרדים וקרקעות. וכיום הוא מחזיק עפ"י הערכות בקרקעות בהיקף 3 מיליארד דולר.

 

בתקופת המשבר של 2008 נכנסו האחים גם לתחום הפיננסים כשרכשו מהבנקים האמריקאים הלוואות מגובות נדל"ן. ערכן של הלוואות אלה זינק לאחר המשבר, והניב רווחים של מאות מיליוני דולרים לשניים.

 

בשנים האחרונות נכנסה החברה של האחים - קפיטל פורסייט - להשקעות גדולות במרכז לוס אנג'לס; ב-2013 לבדה רכשה החברה כ-10 בניינים מרכזיים בלב העיר. סיידוף שומר על עמימות ומקפיד להתרחק מכלי התקשורת. הנזילות שלו מאפשרת לו לפעול במהירות בעסקאות שהן הזדמנות וזוהי בדיוק הסיטואציה בבזק.

 

מה עומד מאחורי החקירה בפרשת בזק? צפו 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן, מתוך אתר IAC
שאול אלוביץ' ונתי סיידוף
צילום: יובל חן, מתוך אתר IAC
מומלצים