שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    זה לא בר, זו חמארה
    החללים האלה אולי נראים כמו בר אבל למעשה הם מאורות שתייה אפלוליות, שגם כשאור יום בחוץ יארחו אתכם שם כאילו עכשיו אשמורת שנייה של הלילה: הכירו את החמארות השוות בארץ

    חמארות הן מאורות שתייה אליהן מגיעים כדי לשתות, לשחק שש-בש, לשכוח מהצרות ובעיקר לשמוח. בפועל, אלו ברים קטנים, חשוכים ואפופי מסתורין עם אווירה בלתי רשמית, שלרוב פתוחים החל משעות הבוקר. עם רדת החשכה, אחרי שהקהל מדושן וטוב לב, הן משחררות את הרסן, מגבירות את הווליום והשמחה ממשיכה אל תוך השעות הקטנות של הלילה.

    "מתי המקלל", החמארה של שוק לוינסקי בתל אביב (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    "מתי המקלל", החמארה של שוק לוינסקי בתל אביב(צילום: ירון ברנר)
     

     

    עוד כתבות שיכולת לעניין אתכם:

     

    האוכל לעיתים שולי כאן, והוא נועד בעיקר לספוג את האלכוהול. עם זאת, בחמארות המודרניות ישנה מחשבה יצירתית והקפדה על התפריט, שכולל לרוב מנות מזרח תיכוניות. 

     

    לאחרונה נדמה שהחמארות חוזרות - ובגדול, והן סוחפות אחריהן לא מעט בליינים חובבי אלכוהול. לפניכם חמארות חדשות ואופנתיות (אל דאגה, נתנו מקום גם לוותיקות יותר) שיעניקו לכם את הבילוי האולטימטיבי גם אם אתם לא חיות לילה. 

    אלכוהול, אוכל ואווירה שמחה. "הצוענייה" (צילום: בן יוסטר ) (צילום: בן יוסטר )
    אלכוהול, אוכל ואווירה שמחה. "הצוענייה"(צילום: בן יוסטר )
     

    לילה

    חמארה חדשה שפתחו ארבעת הבעלים של ביסטרו "הכובשים" בתל אביב (מאיה חורב-ונטורה, מני ונטורה, גיל מלמד והשף שי טנא). במקום אווירה אינטימית, בוגרת וסקסית והתפריט כאן מתבסס על גריל גחלים המוסק בפחמי עץ טבעי.

     (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    חובבי האלכוהול יוכלו לשתות כאן עד בלי די, ותוך כדי לנשנש מנות פתיחה כמו חציל שרוף; פלפלים ושום; טבולה דוחן; משאוושה וצ'ירשי (36 שקלים) או לשלב משקה עם צלחת דגים כבושים או צלחת נקניקים עם ברווז כבוש במלח וחילבה, ונתח משתנה מהמעשנת (44 שקלים).

     (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    לרעבים יותר מציעים במקום מנות כמו עראייס סלוף וסלט צנונית (41 שקלים); מעורב חלקי פנים "לאמיצים" (41 שקלים); סוכריות פילה טלה עם דבש (56 שקלים) וקבבורגר של כבש ובקר (57 שקלים). ומה שותים עם כל הטוב הזה? קוקטיילים (52-46 שקלים) או משקאות מהאוסף הפרטי במקום שכולל בקבוקי אלכוהול פרימיום ויינות בוטיק מיקבים ישראלים בלבד.

     (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    הכובשים 55 תל אביב, 03-6561636, ראשון-חמישי, ושבת 1:00-19:00, לא כשר

     

    אדוארד בר

    חמארה מחוספסת שממוקמת בכרמלית, בחצר האחורית של שוק הכרמל. במהלך השבוע מגישים במקום תפריט שכולל מנות מהמטבח הפלשתינאי-טורקי-מצרי-לבנוני עם מנות כמו נקניקייה פלשתינאית עם שקדים, אורז ויוגורט (58 שקלים); שישברק (52 שקלים); קציצות הלחם של "זיזה" עם שמנת חמוצה וסלסת עגבניות (26 שקלים); ו"מהלביה" - קראנץ' אגוזים וקפה שחור על מלבי (26 שקלים).

     (צילום: אבי ולדמן) (צילום: אבי ולדמן)
    (צילום: אבי ולדמן)

    בשישי בצהריים התפריט מתחלף, וזה הזמן לנשנש כאן דגים ופירות ים טריים שמגיעים הישר מהשוק הסמוך. פעמיים בחודש בימי שישי, החל מהשעה 14:00 בצהריים, מתקיימות בבר הופעות של אמנים צעירים וגם "החאפלה של אדי"- סוג של קבלת שבת במסגרתה מוקמת עמדת די ג'יי על הרחוב, ממנה בוקעים מוזיקה יוונית וערבית ושירים ישראליים של פעם.

     (צילום: אבי ולדמן) (צילום: אבי ולדמן)
    (צילום: אבי ולדמן)

    באמצע השבוע, בין השעות 20:00-17:00, מתקיים בבר Happy Hour במסגרתו תוכלו ליהנות מ-1+1 על כל הבירות והקוקטיילים.

     

    הכרמל 12 תל אביב, 03-5101695, ראשון-חמישי 2:00-17:00 שישי 3:00-12:00 שבת 3:00-19:00, לא כשר

     

    איסטנבול

    חמארה טורקית חדשה ששייכת לבן שלוין ("בוגי בן"), הפתוחה בימי שישי בלבד. אפשר למצוא כאן עלי גפן, חומוס עם פול, גבינות מטורקיה וקציצות דגים שמגיעים במנות קטנות עד בינוניות (39-20 שקלים). לצד הנשנושים הללו נמזגת שליש בירה מכבי מהחבית וצ'ייסרים בעשרה שקלים.

     

    רבי מאיר 40 תל אביב, ראשון-שלישי 01:00-21:00; רביעי-חמישי 03:00-21:00; שישי - 12:00 עד כניסת השבת; מוצ"ש - עד 01:00, כשר

     

    הצוענייה

    חמארה יפואית עם נשמה בלקנית שממוקמת בלב השוק היווני ביפו. כאן, מצליחים לשלב בהצלחה בין המטבחים הבולגריים והיווניים, לבין כל מה שמאפיין את המושג חמארה ואת העיר המעורבת.

    השף החדש של המקום - אלון ברנע, רקח תפריט חורף עם מנות כמו "סגאנקי" עם טוויסט - גבינה עטופה בבצק פילו פריך על גספצ'יו (44 שקלים); "בואיקוס" - לחמניות גבינה בולגריות עם סלט ארטישוק, ביצים ויוגורט (44 שקלים); "קלפטיקו" - כתף טלה וירקות עם שומר צלוי וציר כבש (92 שקלים); "צ'וואפ" - מנת רחוב סרבית של פרוסות פילה טרי צרובות עם מיונז צ'ילי וריבת שרי לצד צ'יפס וסלט של עשבי תיבול (94 שקלים); ו"פסטיצ'יו" - תבשיל בקר עם פטוצ'יני, שמנת, פטריות ותרד (76 שקלים).

    שמעון הצדיק 18 יפו, 03-5521333, ראשון סגור, שני-חמישי 24:00-18:00, שישי 24:00-10:00, שבת 24:00-11:00, לא כשר

      

    מתי המקלל

    צילום: ירון שרון, עריכה: אסף אושי

    צילום: ירון שרון, עריכה: אסף אושי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    האמא והאבא של כל החמארות שפועלות בארץ שמתי הבעלים, שנמצא כבר בעשור התשיעי לחייו, עדיין מרים צ'ייסרים כאילו אין מחר. כאן נפגשים צעירים, צעירים ברוחם וכל חובבי האלכוהול הנשנושים והאווירה התל אביבית של פעם.

    מתי המקלל. מרים צ'יסרים כאילו אין מחר (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    מתי המקלל. מרים צ'יסרים כאילו אין מחר(צילום: ירון ברנר)

    לצד הבירה הקרה (חצי ליטר בירה מהחבית - 19 שקלים, שליש - 17 שקלים, וודשקה - 18 שקלים) מוגשים כאן דגים מלוחים וכבושים (16 שקלים) לשון, רגל קרושה, סלט אבוקדו עם ביצה (20 שקלים) ועוד מיני אלתורים. זה גם המקום הכי נכון להיות בו בצהרי שישי, וליהנות מקבלת שבת בסגנון תל אביבי שתרים לכם את מצב הרוח.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אגב, בעבר זכה מתי בפרס מפעל חיים בתחרות Beers, על כך שיש לו את החמארה הקטנה, הדחוסה והרעשנית ביותר בשוק לוינסקי שבה יודעים למזוג בירה "לפי הספר".

     

    מטלון 41 תל אביב, אין טלפון, ראשון-שישי 18:00-7:00, לא כשר

     

    לוינסקי 50

    חמארה חדשה שנפתחה בשוק לוינסקי במקום שבו פעל בעבר "בוטיק נקניק". מציעים כאן  אלכוהול ומנות קטנות של דגים כבושים, עלי גפן עם ציזיקי, רוסטביף שמכינים במקום, קציצות לוקוס, סלט חצילים קלויים עם לבנה, שעועית לימה ועוד.

     

    הרעבים שבינכם יוכלו לזלול כאן מנות גדולות יותר כמו צלחת גבינות, פלמידה לבנה, תרד עגבניות וזיתים, קציצות בקר עם גרגירי חומוס ולימונים כבושים וקציצות כבש (כל המנות מתומחרות עד 39 שקלים). בנוסף, תוכלו ללגום כאן בירה צ'כית בשם "זלטופרמה" שנמכרת ב-16 שקלים לשליש וב-21 שקלים לחצי ליטר.

     

    בשעות הצהריים מוגשות במקום עסקיות שכוללות מנת בשר ולימונדה תוצרת בית ב-39 שקלים, ובימי שישי, כמיטב המסורת בחמארות, עורכים במקום קבלת שבת חגיגית שנמשכת עד השעה 17:00 אחר הצהריים וכוללת המון אלכוהול ואווירה שמחה.

     

    לוינסקי 50 תל אביב, 050-4429816 ראשון-שני 17:30-8:00, שלישי-חמישי 24:00-8:00, שישי 17:30-8:00, לא כשר

     

    דלידה ודלידה בר

    החמארה האירופאית הצעירה של שוק לוינסקי שבה מוגש אוכל בסגנון ים-תיכוני פריסטייל לצד משקאות המאפיינים את מדינות הים-התיכון.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
    בסגנון ים-תיכוני (צילום: שרית גופן) (צילום: שרית גופן)
    בסגנון ים-תיכוני(צילום: שרית גופן)

    בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 19:00-17:00 מוצע במקום happy hour במסגרתו מקבלים 50% הנחה על כל התפריט (האוכל והאלכוהול). המבצע ממשיך ב"דלידה בר" שנמצא ממש מול ה"דלידה", בין השעות 21:00-19:00.

     (צילום: אורי טאוב) (צילום: אורי טאוב)
    (צילום: אורי טאוב)

    זבולון 7 תל אביב, 03-5369627, ראשון-חמישי 2:00-17:00, שישי-שבת 2:00-12:00, לא כשר

     

    שישקו

    החמארה הבולגרית האותנטית והאולטימטיבית, שהייתה מקום הבילוי הראשון שנפתח במתחם בית הכנסת הגדול ברחוב אלנבי בתל אביב.

    מבולגריה באהבה (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
    מבולגריה באהבה(צילום: חיים יוסף)

    הכי כיף לשבת כאן על דרינק (ואז על עוד אחד ועוד אחד) ולנשנש מנות קטנות מהמטבח הבולגרי. מומלץ גם לשלב כאן בין הצ'ייסרים הבולגריים שכוללים את ה"ראקי" וה"בוחא" לצד כבד קצוץ (28 שקלים); קבב בולגרי אמיתי (31 שקלים), מזטים בולגריים כמו "יוּטֶנִיצָה" - סלט פלפלים קלויים פיקנטי (26 שקלים), או עם מנות בשר כמו נקניקיית ציידים מבשר לבן המוגשת עם כרוב כבוש ובצל ירוק (54 שקלים).

     (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
    (צילום: חיים יוסף)

    הר סיני 2, תל אביב טלפון 03-5606406, ראשון-חמישי 1:00-18:00, שישי-שבת 1:00-12:00, לא כשר

      

    אוזריה

    חמארה יוונית שמביאה לתל אביב את הווייב המיוחד של בתי המשקה (או בשמם היווני: אוזריות) של איי יוון. בשעות הצהריים מציעים כאן עסקיות ב-55 שקלים שכוללות מנות כמו מוסקה, סופלקי, סרדינים ממולאים וסינייה קבב טלה.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    בערב אפשר לשתות כאן מגוון עצום של משקאות אוזו לצד נשנושים כמו ברוסקטה, ציזיקי (15 שקלים), איקרה (15 שקלים) וקלמרי מטוגן עם איולי (18 שקלים), וכל זה באווירה חגיגית עם מוזיקה יוונית סוחפת.

     

    מטלון 44 תל אביב 03-5330899, ראשון-שישי 24:00-12:00, לא כשר

        

    מאליכּ - Malik

    חמארה רחובותית שמביאה לעיר המדע את המזרח התיכון החדש: במקום תמצאו אווירה אתנית, והתפריט כולל מנות בלאדיות בסגנון בלקני, טורקי וערבי וגם אלכוהול במחירים נגישים. 

     

    אחת לשבוע מתקיימים במקום "ערבי עולם" כמו ערב תוניסאי, ערב מקסיקני, ערב הודי וערב אמריקאי. בשאר השבוע, "מאליכ" מציע חווית שרינג אופנתית עם מנות כמו פלפל שושקה קלוי עם גבינת פטה, פלפל שאטה ושמן זית (16 שקלים); חציל קלוי עם טחינה שחורה ושמנת חמוצה ועשבים (24 שקלים) והמבורגרים מושחתים במיוחד.

     

    הרצל 213 רחובות, 072-3922135‏, ראשון-חמישי 1:00-17:00, שישי-שבת 2:00-11:00, לא כשר

     

     

    עיוני

    חמארה צפונית שנבנתה כל כולה מאפס על ידי בעליה, ניר הראל. מדובר במקום פשוט עם אוכל טוב, שבו אפשר לשתות בירה זולה ולעשן נרגילה.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    הישיבה כאן היא על הבר או בפינות זולה שמשרות אווירה נינוחה ולא מחייבת, והתפריט מציע פיצות נהדרות (39 שקלים לפיצה ללא תוספות), כריכים כמו כריך פיצ'טה טלה (48 שקלים), לחמעג'ון (56 שקלים), פטריות ממולאות והמבורגרים שכיף ללות עם בירת הבית שמתחלפת מדי כמה זמן, ונמזגת במחיר של 15 שקלים לשליש ו-21 שקלים לחצי ליטר.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    הראשונים 21 מטולה, 072-3923794, ראשון-שבת 1:00-14:00, לא כשר

     

    תלפיות

    חמארת השוק הלוהטת של חיפה ששייכת לאילן פרון, שמעיר עם המקום שלו את כל האזור. האווירה במקום שמחה ונינוחה, והתפריט מבוסס על דגים ופירות ים ומושפע ישירות מחומרי הגלם הנמכרים בשוק.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    בין היתר תמצאו שם מנות כמו סביצ'ה אינטיאס על קרם פיטאיה (58 שקלים); סרדינים כבושים (45 שקלים); פטוצ'יני עם חלמונים כבושים וכמהין (82 שקלים); ושרימפס עם סוג'וק טורקי (98 שקלים). מומלץ להגיע לכאן בימי חמישי בערב או בשישי בבוקר, אז המקום הומה אדם ויש בו אווירת שוק מחשמלת ואותנטית.

     

    סירקין 28 חיפה, 04-6992296‏, ראשון-חמישי 22:00-9:30, שישי 16:00-7:30, לא כשר

     

    קלמנס

    הפאב האנגלי שפעל בעיר התחתית במשך 30 שנה, נולד לפני שנה מחדש בתור חמארה ים-תיכונית שבה קלמן, בעל המקום, מבשל מנות בר קלילות המתבססות על פירות ים, דגים טריים וירקות.

    קלמן. משנה את התפריט בהתאם למצב רוחו (צילום: יח"צ)
    קלמן. משנה את התפריט בהתאם למצב רוחו(צילום: יח"צ)

    התפריט כאן משתנה מדי יום על פי מצב הרוח של קלמן, ולמרות זאת הוא תמיד יכלול מנות צבעוניות וייחודיות. בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 19:00-17:00, מציעים במקום דיל משתלם במיוחד שכולל משקה אלכוהולי ב-25 שקלים, וארבע מנות קטנות ב-100 שקלים.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    הנמל 3 חיפה, 04-8620525, שני-חמישי 24:00-16:00, שישי 24:00-19:00, לא כשר

     

    מעיין הבירה

    החמארה הכי מפורסמת בעיר התחתית, שמאז 1962 מגישה בה בירה קפואה ותפריט מזרח- אירופאי הכולל קוסטיצה (צלעות חזיר מעושנות), שמתחילים להגיש כבר בשעות הבוקר. אל תפספסו גם את הקרפלך במילוי בשר, שמיוצרים כאן בעבודת יד.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    אל תפספסו את הקרפלך (צילום: יח"צ)
    אל תפספסו את הקרפלך(צילום: יח"צ)

    המקום ענק וכולל שתי קומות ושורה ארוכה של ברזי בירה. את הקירות מכסים תמונות היסטוריות וגזרי עיתונים ישנים בהם כתבו על המקום, והוא מלא עד אפס מקום לאורך רוב שעות היום.

     (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
    (צילום: אלעד גרשגורן)
    בירה על הבוקר ב"מעיין הבירה" (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
    בירה על הבוקר ב"מעיין הבירה"(צילום: אלעד גרשגורן)

    נתנזון 4 חיפה, 04-8623193, ראשון, שני, רביעי ושישי 17:00-10:00, שלישי וחמישי 23:00-10:00, לא כשר

      

     

    המקום של מוריס

    המקום הזה נודע בעיקר הודות לשיפודים הנהדרים שמגיש בו כיום בנו של מוריס, הבעלים המקורי של המקום. החל מרדת החשיכה המקום הופך משיפודייה לחמארה שבה הערק נשפך כמו מים ומוגשות מנות כמו טחול ממולא (שתי פרוסות ב-60 שקלים), שיפודי בקר אנטרקוט (שני שיפודים ב-70 שקלים), ביצי שור (שני שיפודים ב-70 שקלים), שיפוד כבד אווז ב-80 שקלים ושני שיפודי שקדים ב-70 שקלים. כל המנות מוגשות בתוספת עשרה סוגי סלטים הכוללים עמבה, סחוג ביתי, טחינה סמיכה, עגבניות עם עמבה ועוד.

     

    התות 11 (שוק מחנה יהודה) ירושלים, ראשון-חמישי 24:00-17:00, כשר

     

    חתול הבר

    חמארה ירושלמית עם ווייב צעיר ותפריט שמציע לצד מגוון אינסופי של אלכוהול גם מבחר נאה של פיצות (59-32 שקלים). מלבד הפיצות יש כאן גם אוכל ברים סטייל טבעות בצל ופרעצל, ובימי שישי יש במקום אווירה שמחה במיוחד שבה הרחוב הירושלמי חודר אל הבר והבר פולש אל הרחוב הירושלמי.

     

    יוסף ריבלין 3 ירושלים, 052-4726888‏, ראשון-שבת 4:00-20:00, כשר ללא תעודה

     

    אצל עמרם

    מקום עתיק יומין שפועל ברובע ב' המכונה גם "רחוב שומשום". המקום פתוח בימי שישי בלבד, ויש בו את כל המאפיינים שצריכה חמארה טובה. בין היתר תוכלו למצוא כאן תבשילים חמים וביתיים, לצד משקאות אניס ומזטים חריפים. בנוסף, תוכלו לטעום כאן תבשיל מוח, חריימה, סלט גזר וסלט חם של זיתים, והכול באווירה שמחה וחגיגית.

     

    הרב הרצוג 7 אשדוד, שישי 17:00-10:00, כשר

     

    השוק

    מזללת הפיתות האשדודית של רני אלבז, הופכת בימי שישי לחמארה עליזה שבה מקבלים את השבת כמיטב המסורת - עם הרבה אלכוהול שכולל ערק ובירות קרות, מנות פיתות ענקיות, תבשיל מוח וחריימה חריף.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    אלבז מכניס לתוך הפיתה את "תל אביב" (46 שקלים) - אנטרקוט עם רוקט ובצל סגול; את העיר המרוקאית "אגאדיר" (36 שקלים) - קציצות מבושלות עם מטבוחה וחציל מטוגן; ואת המבורג (36 שקלים) - המבורגר עם עגבנייה וחסה. יש לו גם מנות בפיתה עם עוף ומנות טבעוניות, ובגזרת התוספות תמצאו פוטייטוס (13 שקלים), צ'יפס בטטה או בטטה אפויה (18 שקלים).

     

    נורדאו 24 אשדוד, ראשון-חמישי 24:00-11:30, שישי 16:00-10:00, מוצ"ש-1:00, כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אלעד גרשגורן
    החמארות השוות שכדאי להכיר בארץ
    צילום: אלעד גרשגורן
    מומלצים