שתף קטע נבחר

מסעדות עדתיות בארץ

בלי אף בדיחה: עזבו אתכם מטיולי אוכל בעולם, יש לנו כאן ממש מתחת לאף מנטו מאזרבייג׳אן, קובה מעיראק, מאפים מכורדיסטן, קבב מרומניה, אינג׳ירה מאתיופיה ופלמיני מרוסיה - יצאנו להכיר מסעדות עדתיות ברחבי הארץ

אוכל עדתי הוא אוכל נשמה, שמזכיר כמעט לכל אחת ואחד מאתנו את הבית או את הילדות. רוב המסעדות העדתיות ותיקות, ומלבד אוכל טעים חלקן מציעות גם חלקים מהתרבות של יהודי התפוצות. 

מסעדת "סמרקנד", יהוד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מסעדת "סמרקנד", יהוד(צילום: ירון ברנר)
 

מסעדת "ויטושה", יפו (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מסעדת "ויטושה", יפו(צילום: ירון ברנר)

אז לפני שמתחילים חשוב לציין שהבחירה לא הייתה קלה וברור שלכל עדה יש יותר משלוש מסעדות שמתמחות באוכל הספציפי שלה, אבל אנחנו בחרנו להציג לפניכם את שלושת המסעדות המובילות של כל עדה, בהן האוכל נאמן למקור והאווירה מגניבה ונעימה.

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

 

 (  )

המטבח הבוכרי מושפע, בדומה לזה הקווקזי, מהמטבחים של התרבויות השכנות: סין, פרס וטורקיה. יש בו המון אורז, כבש ובצק בצורת כיסונים מאודים מטוגנים או אפויים אליהם מצטרפים גם לא מעט ירק ותבלינים ארומטיים. לעומת אחיו הקווקזי, המטבח הבוכרי מציע יותר תבשילי אורז דוגמת באחש ואושפלוב.

 

סמרקנד

סמרקנד היא העיר השניה בגודלה באוזבקיסטן ובשני הסניפים של המסעדה הזו מגישים את כל מנות הדגל של המטבח הבוכרי ביניהם מנטו (35 שקלים ל-5 יח׳), מרק דושפרה (29 שקלים) וגם תבשיל אושפלוב עם בקר במקום כבש (35 שקלים).


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

מדי יום שישי אפשר לקנות בסניף שבאור יהודה אוכל מוכן הביתה כמו אושפלוב (4.90 שקלים ל-100 גרם), בלינצ׳ס עם בשר (12 שקלים), פירוז׳קי (8 שקלים), לחם בוכרי ועוד.

 

יחזקאל קזז 18 אור יהודה, 03-5333448‏, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 16:00-11:00, מוצ"ש-24:00, כשר

בן צבי 34 תל אביב, 03-6811122, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 16:00-11:00, מוצ"ש- 24:00, כשר

 

חנן מרגילן

במסעדה הזאת בדרום תל אביב מגישים מרקים בוכריים כמו דושפרה ולגמן (30 שקלים לכל מרק), מנטו המאודים (6 שקלים ליחידה), גושגוז‘דה האפוי במילוי בשר כבש ושומן כבש (10 שקלים ליחידה) וגם צ׳יבורק מטוגן הממולא גם הוא בבשר (10 שקלים ליחידה). חוץ מזה יש כמובן גם אושפלוב (45 שקלים) וגם חטיף שהוא נקניק בוכרי אותו יש להזמין מראש. אפשר גם ללכת על שיפודים על הגריל.

 

מסירת ישרים 15 תל אביב, 03-6873984‏, ראשון-חמישי 24:00-12:00, כשר

 

פרגנה

פרגנה הוא שמו של מחוז באוזבקיסטן. בשם הזה גם קרויה מסעדה בוכרית ברמלה שלצלילי מוזיקת פופ רוסית הבוקעים מהטלוויזיה שעל הקיר מוגשים בה מנטו שממולא בבשר וציר בשרי אלוהי (8 שקלים ליחידה), צ׳יבורקי (10 שקלים ליחידה), פלוב (30 שקלים), מרק כבש ומרק דושפרה (27-30 שקלים) וגם בשר על האש.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

שד׳ ויצמן 58 רמלה, 08-9223561, ראשון-חמישי 24:00-10:30, כשר

 

 

 (  )
 

למרות עושרו וגיוונו של המטבח העיראקי, המנה הכי מפורסמת של המטבח הזה בארץ היא הקובה - על כל אופני ההכנה שלה: מטוגנת, במרק, מסולת, מבורגול או מתפוחי אדמה.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

במטבח הזה משתמשים הרבה בבהרט,יש בו חמין שנקרא תבית, קציצות בשר שנקראות ערוק וממולאים לרוב.

  

רחמו

המסעדה הזו היא מוזיאון קטן לאוכל ביתי פשוט והמבחר שלו כולל ממולאים (15 שקלים), מרקי קובה (35 שקלים), קציצות בשר וחומוס שגם שמו יצא למרחקים. כבר בכניסה פוגש אתכם ריח בישול על פתיליות שממלא את חלל המסעדה כבר 50 שנה.

 

האשכול 5 שוק מחנה יהודה ירושלים, 02-6234595, ראשון-חמישי 8:00-19:00, כשר

 

אצל נאג׳י

גם המסעדה הזו וותיקה והיא כמעט בת 40. כאן מוגש אוכל עיראקי ביתי שכולל קובה במיה, קובה דלעת, קובה בורגול, שעועית לבנה עם בשר ושעועית ירוקה המוגשים עם אורז. יש גם בשר על האש, בין השאר קבב עיראקי מתובל בפטרוזיליה. בימי חמישי תוכלו לטעום כאן מנה של מעיים מבושלים.

ז'בוטינסקי 12 רמלה, אין טלפון, ראשון-חמישי 18:00-8:00, כשר

 

 (  )

אזור הקווקז שוכן על הגבול שבין אירופה לאסיה ומסיבה זו המטבח שלו מושפע הן מהמטבח האיראני שתרם את האורז ועשבי התיבול, הן מהמטבח הטורקי שתרם את הממולאים והן מהמטבח הסיני שהביא לקווקז את כיסוני הבצק במגוון וריאציות.

 

אפשרון

אפשרון הוא חצי האי שנמצא בצד המערבי של הים הכספי ושעל גדותיו ממוקמת העיר באקו - בירת אזרבייג׳אן. במסעדה הקווקזית הזאת מתמקדים בעיקר בבשרים על האש כפי שנהוג במטבח הקווקזי.

 

מלבד מנות בשר על האש יש גם מנות קווקזיות אותנטיות כמו מרק כבש פיתי (45 שקלים), גיז-ביז שהוא סוג של מעורב כבש (40 שקלים), דושפרה (30 שקלים למנה) שהן הכיסונים הקווקזיים וגם קוטבי (30 שקלים ל-3 יחידות) שהן סוג של פיתה עבה וגדולה שלתוכה מגלגלים בשר כבש.

 

עין המפרץ חיפה, 04-8105657, ראשון-שבת 22:00-12:00, לא כשר

 

פנינת באקו

באקו היא בירת אזרבייג׳ן וכנהוג בקווקז, מבטיחים כאן להתייחס לכל אורח כמו לבן בית. גריל הפחמים הוא מרכז המטבח של המסעדה ועליו עולים לא רק הבשרים אלא גם ירקות ודגים, אבל גולת הכותרת כאן הם כמובן השישליק הקבב והצלעות.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מלבד הבשר התפריט מציע מרק דובגה (40 שקלים) עם אורז, לבן, ביצים ותרד, מרק דושפרה עם כופתאות בצק קטנטנות (60 שקלים), מרק (50 שקלים) ומרק בוזבש עם כבש וערמונים (60 שקלים).

 

בן גוריון 61 בת ים, 052-8070370, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

אצל מזל

המסעדה של מזל איליזירוב מחולקת לשני חללים הצמודים זה לזה: "אצל מזל" הוא אולם אירועים ו"המסעדה שלי" הצמודה אליו היא מסעדה קווקזית שבשעות היום מגישה ארוחות עסקית ענקיות שכוללת שבעה סלטים קטנים לפתיחה, מנה עיקרית נדיבה עם תוספת ובקבוק שתייה קלה. התפריט אינו כתוב בשום מקום ומשתנה מדי יום.

 

בדרך כלל יש כאן דושפרה, דולמא וצ'יבורקי אפויים מבצק דק שממולאים בבשר כבש ובצל מטוגן או בתרד ובביצה קשה מגוררת.

 

בלגרד 2 אזור התעשייה שדרות, 052-3956944, ראשון-חמישי 22:00-12:00, כשר

  

 (  )
 

המטבח הגיאורגי הוא מטבח אזורי שמתאפיין בשימוש נרחב באגוזים, ירקות, עשבי תיבול ובשר. לבצק שמור מקום מיוחד במטבח זה עם מגוון מאפים, כיסונים ולחמים שמייצרים בשיטות עתיקות. יש לגיאורגים גם תרבות של משתה במהלכו שותים יין גיאורגי מתוק למשמע ברכות שזורות בהומור. המרכיב הסודי של המטבח הזה הוא תערובת תבלינים הנקראת חמאלי סונלי והיא מורכבת מקרוב ל-20 תבלינים שונים.

 

שותא

מסעדה גיאורגית שמחה שבה מוגש אוכל פיוז׳ן בתוך חלל המעוצב בדומה לבית גיאורגי טיפוסי.

 (צילום: ליהי אביטבול) (צילום: ליהי אביטבול)
(צילום: ליהי אביטבול)

התפריט מציע שצ'אמדי - מרק חמציצים גאורגי על בסיס ירק ואגוזים (32 שקלים), קופאטי - נקניק עגל ביתי מטוגן בשמן זית (80 שקלים) וגם את המנות הקלאסיות של המטבח הגאורגי כמו חינקאלי גבינות שמוגש עם מטבל יוגורט ונענע (10 יח' - 45 שקלים), חאצ’פורי איספאנאחיס - מאפה ענק עם מילוי תרד ו-4 סוגי גבינות (46 שקלים) וקאטלטי שהם קבבונים מבשר עגל טחון (70 שקלים).

 (צילום: ליהי אביטבול) (צילום: ליהי אביטבול)
(צילום: ליהי אביטבול)

קיבוץ שמרת, 04-8219698 , 04-8219208, שני-שלישי 15:00-12:00, רביעי-חמישי 22:00-12:00, שישי-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

Batumi

מסעדה אותנטית שמגישה אוכל גיאורגי כמו צנאחי - תבשיל צלעות כבש עם חצילים, פלפלים ועגבניות (50 שקלים), פחאלי - תבשיל תרד עם אגוזים (30 שקלים), מרק חרצ׳ו (30 שקלים), סציבי - תבשיל עוף ברוטב אגוזים וגם לוביו (מרק שעועית אדומה) ועוד.

 

שער הגיא 7 נתניה, 054-4616051, שני-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

ראצ'ה

המסעדה הגיאורגית הזו שייכת למסעדנית לילי בן חיים, שנפתחה בכלל בירושלים ועברה לפני כשנה למיקום חדש בתל אביב בכניסה לשכונת נווה צדק.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

יש בה חדר פרטי ושולחן אבירים ענק בו ניתן לקיים משתה גיאורגי פרטי צמוד למסעדה פועל גם בר שפתוח מדי יום החל מ-19:00 בו תוכלו לטעום את המשקה הלאומי צ׳אצ׳א שמכינים במקום.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

אחד העם 1 תל אביב, 03-6392229, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

 (  )

המטבח הטריפוליטאי הוא שילוב בין המטבח הערבי, המרוקאי והאיטלקי (מכיוון שלוב הייתה קולוניה איטלקית). מנת הדגל של המטבח הטריפוליטאי הוא הקוסקוס כמובן ומלבדו יש בו גם מרק שארבה, דפינה שהוא החמין הטריפוליטאי ובזין - מאכל שעשוי משעורה קמח ומים.

 

לחם בית

במסעדה מגישים אוכל שמבושל על פי מתכונים ייחודיים העוברים מדור לדור במשפחת נחום. בבוקר יש במקום ארוחות בוקר טריפוליטאיות עם כריכים בלחם פראנה. בצהריים יש עסקיות ב-47 שקלים או ב-62 שקלים.

 

אתם יכולים גם לקחת אוכל הביתה מנות כמו מצ'ומה - תבשיל כבדים, לב, ריאה ברוטב חמוץ חריף (5 שקלים ל-100 גרם), ביסטיל - קציצת פירה ממולאת בבשר בקר מאודה, בצל ותבלינים (17 שקלים ליחידה), טבחה בסאלק - תבשיל קדרה על בסיס עלי מנגולד עם בשר בקר ושעועית (5 שקלים ל-100 גרם) ועוד.

 

שדרות מרדכי בן פורת 58, אור יהודה, 03-6097426, ראשון-חמישי 20:00-10:00 שישי 16:00-10:00

 

גואטה

כאן מגישים מרק בכמון (29 שקלים) שהוא מרק שעועית ברוטב עגבניות פיקנטי וטבחה בסאלק (29 שקלים) שהוא מרק שעועית לבנה עם עלי מנגולד בבישול ארוך. 

 (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

יש כמובן גם מפרום וכמה סוגים שונים של קוסקוס וגם קיפתא (22 שקלים ל-2 יחידות) שהיא קציצת עוף מטוגנת, חריימה בורי (52 שקלים), כעבורה (48 שקלים) שהן קציצות דגים ומגוון מנות טריפוליטאיות עסליות נוספות (כולל קינוחים). ל"גואטה" הוותיקה משדרות ירושלים יש גם שלוחה צעירה יותר שנפתחה ברמת החייל.

 

שדרות ירושלים 6 יפו, 03-6813993, ראשון-חמישי 22:00-10:00, שישי 15:00-10:00, כשר

שוק צפון, ראול ולנברג 20 תל אביב, 03-6470040, ראשון-חמישי 18:00-12:00, שישי 15:00-9:00, כשר

  

בכור את שושי

המסעדה הזו התחילה לפני כמעט 50 שנה בתור דוכן קטן פרדס כ"ץ, שם בכור הכין בוריק, קוסקוס ומפרום. לאחר מספר שנים עברו למסעדה מרווחת יותר, וכיום זוהי אימפריה משפחתית שמונה ארבעה סניפים שחלקם ממותגים בתור "הטריפוליטאית של בכור". במסעדות הללו מגישים מפרום, ממרח דלעת צ'רשי, חריימה, קוסקוס, תבשילי בשר וגם מנות ספיישל כמו טבחה בסלק.

 

הרב אבו חצירה 10 בני ברק, 03-5793856, ראשון-חמישי 17:00-9:00, שישי 13:00-9:00, כשר

יד חרוצים 13 תל אביב, 03-6872895, ראשון-חמישי 16:00-10:00 שישי 14:00-10:00, כשר

יהודה הלוי 39 תל אביב, 03-5094599, ראשון-חמישי 16:00-10:00 שישי 14:00-10:00, כשר

  

 (  )

מלבד מרקי הבשר, המטבח התימני עשיר גם בבצקים כמו לחוח, קובנה, ג׳חנון ומלאווח אליהם נהוג לצרף חילבה, סחוג ועגבניות מרוסקות. מוצרי חלב כמעט ואין כלל במטבח הזה ומכיוון שהמטבח התימני הוא גם מאוד אזורי, בכל חבל שבתימן אוכלים מאכלים שונים כמו למשל מרק טמטים בדרום תימן ולאחח שהוא לחוח מבצק מחמצת בחבל חבאן.

 

צארום

אחת המסעדות הוותיקות של שכונת כרם התימנים והיא שייכת כיום לארז צארום, בנו של שמואל שפתח את המקום ב-1936. במקום מגישים את כל הקלאסיקות של המטבח התימני כמו מרק בשר ומרק רגל, מרק זנב ולחוח עם ביצה. בנוסף לאלה תמצאו כאן גם שקשוקות ומרק קובה שאומרים שהוא אחד הטעימים באזור. טווח המחירים 30-40 שקלים למנה.

 

צארום, ישרון 22 תל אביב, 03-5104343, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 15:00-11:00, כשר

 

יאמן Street

מזללה תימנית צעירה ובועטת עם תפריט יומי משתנה שמורכב ממנות הדגל של המטבח התימני. יש כאן גם מרק תימני (48-45 שלקים) וגם מנות תימניות עכשוויות כמו לאחוחייה (38 שקלים בתוך לחוח או 34 שקלים בתוך פיתה), סליידר קובניה (38 שקלים) ובורקס א-שעב אינטרקונטיננטל (42 שקלים).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

 

בילו 60 רחובות 08-9967772‏, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי 16:00-10:00, שבת 23:00-21:00, כשר

 

הבית התימני

נתן כהן הוא גם הבעלים גם הטבח גם המלצר וגם משגיח הכשרות במסעדת הפועלים שלו. מלבד מרק הרגל יש לו גריל פחמים וגם טאבון עגול מיוחד בו הוא אופה פיתות. התפריט מציע ג׳חנון, קובנה, קבב עסיסי וגם ממולאים ותבשילים ביתיים כמו תבשילי מוח וזנב שור (60-20 שקלים למנה).

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

 

הרצל 25 באר שבע, 08-6288858, ראשון-חמישי 17:00-12:00 (או עד שנגמר האוכל), שישי 16:00-12:00, כשר ללא תעודה

 

 (  )

המטבח הפרסי מורכב מהשפעות של המטבח ההודי, הטורקי וגם מהמטבחים של מרכז אסיה כך שיש בו גם השפעות אפגניות. אורז הוא רכיב משמעותי במטבח הזה, אף על פי שהוא יובא לפרס מהודו רק במאה ה-16. במטבח הזה עושים שימוש בתבלינים כמו זעפרן, סומאק, הל, נענע וריחן ויש לפרסים גם משקה אחד מפורסם - הפאלודה החצי קפואה שמוגשת עם מי ורדים ואטריות אורז.

 

שמשירי

במסעדה הזאת מגישים למנת פתיחה צלוחיות של סלט ירקות, פטרוזילים ושום שנרקח לפי מתכון משפחתי. למנה הראשונה כדאי לטעום כאן את גונדי נחודי (20 שקלים). למנה העיקרית כדאי להזמין מנות גריל על שיפודים כמו ג׳יג׳י קבב (25 שקלים) שעשוי מעוף צעיר המטובל בזעפרן או את אחת ממנות הדגל של המטבח הפרסי כמו גורמה סבזי (50 שקלים) או חורשט עלו (50 שקלים) שהיא קדרת בשר עגל בפירות יבשים.

 

נחלת בנימין 99 תל אביב, 03-6821018, ראשון-חמישי 18:00-12:00, כשר

 

גוהר

משמעות המילה "גוהר" בפרסית הוא יהלום. במסעדת גוהר מגישים מנות פרסיות כמו קציצות פסנג'ון עם מיץ רימונים ואגוזי מלך, חורשט אלו שהוא בשר עם חבושים וסלק ברוטב רימונים,‬ שפטה פרסה שהן כופתאות עוף בכרישה וגונדי ברנג'י ומנגולד הממולא בבשר ברוטב ענבי בוסר.

 

התע״ש 26 אזור תעשיה כפר סבא, 09-7664533‏, ראשון-שישי 17:00-11:00, כשר

 

גורמה סבזי

מסעדה פרסית שממוקמת בשוק לוינסקי ובה מגישים תבשילים פרסיים כמו אשרשתה, פרגית במרינדת זעפרן, קבב לצד שלושה סוגי אורז וחורשט אלו עם משמשים רכז רימונים והמון ירק. בימי שלישי יש ספיישל של דג אמנון מטוגן המוגש עם אורז גזר ושעועית, אורז לבן וחציל מטוגן בתוספת טחינה.

 

לוינסקי 47 תל אביב, 03-5080709‏, ראשון-חמישי 18:00-11:00, שישי 15:00-11:00 כשר

 

 (  )

הודות לקשרים ההדוקים שניהל מלך מרוקו עם העולם החיצון ואודת לגיוון האקלימי של המדינה, התפתח בה מטבח רב גוני. לכך גם תרם מיקום המדינה, בין יבשת אפריקה ליבשת אירופה, על נתיבי המסחר, הייבוא והייצוא של המזון. המטבח המרוקאי משלב מסורות ערביות, מזרח תיכוניות ואפריקאיות, ונעשה בו שימוש נרחב בכמון, כורכום, ג`ינג`ר, זעפרן, פטרוזיליה, קינמון ונענע. וכן, כמעט בכל ארוחה אוכלים לחם. מנות הדגל של המטבח הזה הם הקוסקוס והטאג׳ין והמתוקים המרוקאיות שמתבססים על דבש.

 

Ewa Safi

זו לא מסעדה מרוקאית טיפוסית אלא לאונג׳ מרוקאי מודרני השוכן במנה עתיק לשימור בכניסה לשכונת נווה צדק.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

יש למסעדה הזו חצר בר ואזורי ישבה עם ספות בעיצוב אוריינטאלי. התפריט נבנה על בסיס טעמי הילדות של בעלי Ewa Safi האחים מיקו ושמעון ברק. בשעות הצהריים מציעים כאן עסקיות במחיר 88 שקלים וכריכים מרוקאיים בלחמי פרנה (48 שקלים).  

בתחילת הארוחה מוגשת פלטת סלטים ולחם פרנה אחריה כדאי לנסות את מנת הדגל של המסעדה, הטאג׳ין שמגיע בכמה וריאציות ולצד קוסקוס (98 שקלים). בימי שישי 16:00-12:00 מתקיימת במקום קבלת שבת מרוקאית.

השחר 8 תל אביב, 054-2533348, ראשון-חמישי 16:00-12:00, 18:30-24:00, שישי 16:00-12:00, מוצ״ש- 24:00, כשר

 

אצל מרסל

מרסל נוימן עסקה באוכל כל החיים ולפני שנתיים, פתחה מסעדה ביתית קטנה במרכז מסחרי ישן. במסעדה הזו יש ארבעה שולחנות בלבד ואוכל שמבושל בידי הזהב של מרסל. היא מכינה כל יום מבחר סלטים מרוקאיים ושלושה תבשילים משתנים, ואם תבקשו יפה היא גם תאפשר להציץ בסירים שלה וגם תשיר לכם בזמן שאתם אוכלים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מנה בשרית או צמחונית חמה עם תוספת, סלטים ולחם תעלה לכם כאן 50 שקלים ובין התבשילים שמתחבאים מתחת למכסי הסירים יכולים להיות קציצות ברוטב עגבניות, ממלואים, חריימה ומיני תבשילים מרוקאיים נוספים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הראשונים 26 אשדוד, 052-5971958, ראשון-חמישי 16:00-12:00, כשר

 

ג׳מילה

ג׳מילה היא מסעדה מרוקאית שהצליחה לשמור על השכונתיות שלה גם במעבר החד ממרכז תל אביב לרמת גן. במסעדה מגישים את האוכל הכי נאמן למקור: השף הוא יליד מרוקו שעלה לישראל לפני לא הרבה שנים.

 (צילום: אורי שדה)
(צילום: אורי שדה)

בתפריט תמצאו מרק חרירה (41 שקלים), שלושה סוגים של קוסקוס (44- 48 שקלים), דג בסגנון מוחמדייה (49 שקלים), טאג׳ין עוף (49 שקלים) ועוד. בשעות העסקיות כל המנות הללו מוגשות יחד עם מבחר סלטים, אורז ולחם, הכול כלול במחיר המנה העיקרית. בימי שישי יש הרבה מה לקחת הביתה במשקל עם סלטים קציצות מרקים, אורז וממולאים.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

ז׳בוטינסקי 41 רמת גן (צמוד למגדל התאומים), 03-5166123, ראשון-חמישי 17:00-11:30, שישי 15:00-11:30, כשר

  

 (  )

המטבח הטורקי הוא מטבח אזורי ובכל חלק של טורקיה תמצאו מאכלים אחרים. מכיוון שהמטבח הטורקי המודרני התפתח מהמטבח העות'מאני, יש בו השפעות מכל הארצות שהיו תחת השליטה של האימפריה. במילים אחרות: מדובר על מטבח שמקיף את מרכז אסייה, את מזרח התיכון, את כורדיסטן, את ארמניה, את יוון, את פרס ואת ארצות הבלקן.

 

אצל הטורקי

הטורקי זה מקום שהתחיל בתור דוכן קטן ב-1952 והפך למסעדה ב-1978 הוא כיום היכל של אוכל מזרחי עם קבב טורקי אמיתי הנעשה על פי מתכון סודי שיובאו על ידי מקימי המקום מחבל איזמיר שבטורקיה. מלבד הקבב המקום נודע גם הודות לשווארמה שמוגשת בו (45 שקלים), שמורכבת מבשר הודו ושומן כבש.

 

הראשונים 2 אור יהודה, 03-5331352, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 15:00-11:00, מוצ״ש- 24:00, כשר

 

Yildiz

דוכן אוכל טורקי שפתח השנה השף אביב משה. כאן מוגשים מאכלים טורקיים כמו לחמאג'ון וקבב לצד מנות חדשניות עם טוויסט של המטבח הישראלי בשלוש קטגוריות: מגולגלים בלאפה, "סכין ומזלג" וסלטים. בין המנות שבתפריט: בורקס קבב (39 שקלים), חומוס ג'ון (42 שקלים) חומוס, גרגירים עם קבב מפורק, מלפפון כבוש וביצת עין ומנת שיש טאבוק (52 שקלים) המורכבת מנתחים של פרגית בתבלין שווארמה, טחינה לבנה, עגבניות מדורה, ירוקים וסמוק עם בצל ולימון.

 (צילום: אדם שרז) (צילום: אדם שרז)
(צילום: אדם שרז)

 

קלמן מגן 3 שרונה מרקט, תל-אביב, 03-6524447, ראשון-חמישי 22:00-9:00, שישי 16:00-8:00, שבת 23:00-9:00, לא כשר

 

אונזה

הבר היפואי אומנם אינו מסעדה טורקית טיפוסית, מצד שני יש לו הרבה יותר מה להציע מלבד שווארמה וקבב, מכיוון שלפני קצת פחות משנה הושק במקום תפריט עותמאני. בתחילת החורף, התווסף לתפריט הזה גם תפריט "דולמה" שבו מגוון ממולאים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

תוכלו למצוא שם מאכלים טורקיים כמו פצ'אנגה בוריק - סיגרים טורקיים במילוי פסוטרמה (38 שקלים), לחמא בעג'ון (64 שקלים), סוטלאץ' פודינג אורז טורקי (38 שקלים), כרוב ממולא בבורגול ורימונים המבושל (32 שקלים), בצל ממולא בפריקי, שמיר ולימון כבוש (32 שקלים), חציל ממולא בבשר טלה (38 שקלים) ועוד.

 

רבי חנינא 3 יפו, 03-6486060, ראשון-שבת 24:00-18:00 לא כשר

 

 (  )

בארוחה אתיופית מסורתית מגיע למרכז השולחן מגש ענקי ועליו אינג'רה, שהוא הלחם האתיופי המסורתי העשוי מקמח טף נטול גלוטן ועשיר בסידן חלבון וברזל. לצד הלחם הזה (ולפעמים על) מגישים על אותו מגש מקבץ תבשילים צבעוניים המבוססים על קטניות וירקות.

 

המטבח האתיופי הוא צמחוני ומאופיין בחריפות הודות לתבלין ברברה שנוכח כמעט בכל התבשילים שתפגשו (והוא מכיל מפלפל אדום, פלפל שחור, פלפל אנגלי, הל, ציפורן, כמון, אגוז מוסקט, כוסברה, זנגוויל, כורכום, מלח, פפריקה וקינמון).

 

אדיס עלם

במסעדה הזו מוגש אוכל אתיופי עדין בטעמיו, הודות לכישורי הבישול של בעלת המקום.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

האינג׳ירה מלווה בתבשילים ביניהן מסר וואט - תבשיל עדשים כתומות, דינצ' - תבשיל תפוחי אדמה וגזר, דובה וואט - תבשיל דלעת או דלורית, שורו וואט - תבשיל חומוס טחון מבושל, בתיבול חריף או לא חריף ועוד.

 

הבנאים 5 אשדוד, 08-9212326, ראשון-חמישי 24:00-11:00, כשר

 

גוג'ו

גם כאן בדומה למסעדות אתיופיות אחרות, מגישים ארוחות אינג׳ירה צבעוניות שאפשר להזמין במסגרת עסקית טעימות ליחיד במחיר 42 שקלים הכוללת 2 אינג׳ירות ו-5 תבשילים או במסגרת עסקית טעימות זוגית שמחירה 73 שקלים והיא כוללת מנה כפולה של אינג׳ירות ו-9 תבשילים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

טלר 32 רחובות, 08-9964644, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 15:30-10:00, שבת 20:00-23:00, כשר

 

בלינג׳ירה

במסעדה מגישים גם מנות נוספות מהמטבח האתיופי המשלבות באותה הצלחת את ישראלי ואת אתיופיה כמו חציל קלוי עם טחינה אתיופית ובשעות הצהריים מוגשת כאן עסקית הכוללת מנת פתיחה, שתיה ואינג׳ירה עם תבשילים (החל מ-52 שקלים). להבדיל מהרבה מסעדות אתיופיות, תמצאו כאן גם תבשילי בשר (62 שקלים לעסקית).

הכובשים 39 תל אביב פינת מל״ן 4, 03-5252527, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 15:00-12:00, מוצ״ש-24:00, כשר ללא תעודה

 

 (  )

ריחן, נענע ופפריקה אדומה הם התבלינים הפופולאריים במטבח הבולגרי שעושה שימוש נרחב בבשר, ביוגורט, בגבינות ובאגוזים. התבלינים המסורתיים במטבח זה נקראים שובריצה וג'וגאן. זהו מטבח סלאבי בעל השפעות עותמאניות יווניות והונגריות ויש בו הרבה מרקים קרים וחמים, סלטים וקבב אהוב במיוחד. מקבץ רחב של מסעדות בולגריות אותנטיות תמצאו ביפו.

 

שישקו

חמארה בולגרית מודרנית שנמצאת מאחורי בית הכנסת הגדול ברחוב אלנבי ובה המטבח הבלקני משתלב עם חיי הלילה התל אביביים.

 (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)
 

מאחורי שישקו עומדים שלושה שותפים ממובילי תרבות האלכוהול והיין בארץ, אלעד דור, טל חוטינר ויוסי בוזנח ובמקום מגישים מזטים בולגריים כמו יוּטֶנִיצָה - סלט פלפלים קלויים פיקנטי (26 שקלים), מנות בשריות כמו נקניקית ציידים מבשר לבן המוגשת עם כרוב ובצל ירוק (54 שקלים)ומנות דגים כמו פילה מקרל כבוש במלח גס (44 שקלים). אבל האוכל כאן מהווה בעיקר בן לוויה לשפע האלכוהול ורק תוספת קטנה לאווירת החמארה השמחה.

 

הר סיני 2, תל אביב טלפון 03-5606406, ראשון-חמישי 1:00-18:00, שישי-שבת 1:00-12:00, לא כשר

 

ויטושה

מדובר במסעדה שמגישה מטבח בולגרי מסורתי עם קבב, מוסקה חצילים, לוטיניצה, 8 סוגים שונים של מרקים ובהם שקמבה (25 שקלים).

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

יש כאן גם מאכלים אותנטיים ממש כמו לשון בציפוי ביצה (20 שקלים) גיבץ' (40 שקלים), דרובסרמה שהוא כבד כבש עם אורז (40 שקלים), ביוראק ומנת עוף המבושל בחצילים שנקראת מרינג'אנה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

יהודה הימית 3 יפו, 03-5181974, ראשון-שבת 23:00-11:00, לא כשר

 

מונקה

את המקום פתח סולומון מונקה בשנת ובו מוגשים מאכלים בולגריים מסורתיים כמו קבב בולגרי, מוסקה, מומיצה, מרק גולש ומרק שקמבה, קציצות פראסה, פשטידת תרד וביוראק – פלפל שושקה ממולא בגבינה בולגרית.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

בתפריט המסעדה תמצאו גם מבחר ממולאים (20-17 שקלים), תבשילים כמו תבשיל ריאות במיץ (28 שקלים) ומעיים ברוטב (30 שקלים) וגם בשר על האש.

יהודה הימית 15 יפו, 03-6820723, ראשון-חמישי 20:00-9:00, שישי 16:00-9:00, לא כשר

 

 (  )

המטבח הרומני הושפע מהמטבח העותמאני והבלקני, ונעשה בו שימוש נרחב בפלפל ובשום. ממליגה, מרק צ׳ורבה וקבב - הן מנות הדגל של המטבח הרומני.

 

מאמאמיה

מסעדת גריל רומני שפועלת ברחוב בן יהודה בתל אביב מאז 1970. כאן מגישים את כל ההיילייטים של המטבח הרומני ביניהם סלט חצילים, איקרה (24 שקלים), כבד קצוץ (24 שקלים), מרק צ'ורבה (25 שקלים), ממליגה (60 שקלים) וכמובן שגם קבב רומנים, מוח, נקניקיה רומנית פטריאצ'יאן, מומיצה ולקינוח פאפאנש.

 

בן יהודה 192 תל אביב, 03-5237784‏, ראשון-חמישי 24:00-12:00, לא כשר

 

יונק קפה גלידה

אחת המוסדות המיתולוגיים של חיפה, שמוגשים בו סטייקים, קבבים ומבחר בשרים על האש.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

הקבב הרומני והמיקס גריל הרומני הן מנות הדגל של המסעדה הזו וכך גם החמוצים תוצרת בית והסלטים הרומניים שמכינים כאן לפי מיתב המסורת עם המון שום. על מנת להרטיב את הלשון, מומלץ לנסות כאן את ה"שפריץ" - יין לבן עם מים מוגזים.

 

קיבוץ גלויות 23, חיפה 04-8667929, שני-חמישי 22:00-11:00, שישי 17:00-11:00, שבת 19:00-11:00, לא כשר

 

טרנסילבניה

מסעדה רומנית הפועלת בתרשיחא מזה 12 שנה. כאן כדאי להזמין קוסטיצה (75 שקלים) שנזיל מעשן במעשנה או את הצוואר הלבן (75 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מלבד הקבב הרומני המפורסם (50 שקלים) שעשוי ללא רבב מגישים כאן גם איקרה רומנית (20 שקלים), מרק צ׳ורבה (20 שקלים), ממליגה גבינה (40 שקלים) ולקינוח פאפאנש (25 שקלים)

מעלה המסגד 1 מעלות תרשיחא, 04-9973958, שני-שבת 21:00-12:00 לא כשר

 

 (  )

ההיסטוריה של המטבח הרוסי מתחילה מהקולינריה המעודנת של האצולה הרוסית במאה ה-19 וממשיכה עם המטבח הסובייטי המודרני. יש בו המון תפוחי אדמה, בשר לבן וכן, גם מיונז, כמובן. מכיוון שרוסיה הייתה אימפריה עוד בתקופת הצארים וברה״מ השתרעה על פני אלפי קילומטרים ממדינות הבלטיות ועד סין, למטבח הרוסי פנים רבות ויש בו הרבה יותר ממרק בורשט וורניקי.

 

נטליה

זוהי מסעדה אירופאית עם נשמה רוסית שבה מגישים ברווז ממולא תפוחים, ורניקי ממולאים בדובדבנים, בליני עם קוויאר אדום, סלט תפוחי אדמה שנקרא "אוליבייה", פירוז׳קי במילוי כרוב, עוגת מדובניק, רגל קרושה וסלט שובה עם דגים מלוחים תפוח אדמה ביצים קשים ומיונז. המנות הללו זוכות כאן להגשה וירטואוזית שלא הייתה מביישת מטבח צרפתי עילי וזה מעניק למטבח הרוסי הרבה יותר סטייל.

 

המייסדים 1, נתניה, 09-8822522, רביעי-שבת 2:00-19:00, לא כשר

 

גמברינוס

למרות שהכי צפוי הוא כי דווקא באשדוד יהיה שפע מסעדות רוסיות, דווקא בעיר הזו המסעדות הרוסיות מציעות בעיקר אווירה רוסית אודות הקהל הרוסי שפוקד אותן. בתפריטים של המסעדות הללו לא תמצאו הרבה מנות רוסיות אלא רק ניחוח קל של הסובייטיות. 

 

המקום הוא מוסד אשדודי המהווה פאב שיפתיע בעיקר את מי שמחפש Value for money. המקום בנוי ממספר חללים ובו האווירה שזורקת אתכם לפאב של שנות ה-90. בתפריט פירות, ים מעט דגים וסטייקים, הכול מתומחר מאוד ידידותי. מחבת שרימפס בחמאה ושום למשל תעלה לכם כאן רק 60 שקלים, סטייק אנטרקוט במשקל 650 גרם 120 שקלים, סלט ירקות 35 שקלים וצ'יפס גמברינוס 22 שקלים.

 

הציונות 45 אשדוד, 08-8655719, לא כשר

 

ויקינג

כבר למעלה מעשור המסעדה הזו פועלת בתחילת רחוב בן יהודה ובה הבעלים ויקי וניקולאי משמשים הן בתור המארחים הן בתור המלצרים והן בתור הברמנים והטבחים.

 (צילום: גיל גוטקין) (צילום: גיל גוטקין)
(צילום: גיל גוטקין)

תפריט המסעדה מציג פלמני וורניקי (38 שקלים), לשון (49 שקלים), רגל קרושה (25 שקלים) וגם גולאש ורצועות בשר לבן (77 שקלים).

 

ויקינג, בן יהודה 6, תל אביב, 03-6206502, ראשון-שישי 24:00-12:00 שבת 24:00-18:00, לא כשר

  

 (  )

עד כמה שגודלה של הודו הוא בלתי נתפס, עושרו וגיוונו הקולינרי של המטבח ההודי גדול אפילו עוד יותר. זהו מטבח אזורי, לכן בכל מקום בהודו תמצאו את המאכלים שלו ואת התבלינים הייחודיים לו. המטבח ההודי חריף ומתובל מאוד ומנת הדגל בו הוא הטאלי כמובן. ברובו זהו מטבח צמחוני, בקרב יהודי הודו נפוץ דווקא המטבח הבשרי שכמעט ולא תפגשו בתת היבשת. יש הבדלים משמעותיים בין האוכל המקובל בדרום לבין האוכל המקובל בצפון, הודו וגם הבדלים עצומים בין האוכל שאוכלים בעלי הממון לבין זה שאוכלים דלי האמצעים.

 

מה פאו

זוהי מסעדה הודית חדשה, השואבת את השראתה מהמטבח של מומבאי. לאחרונה הושק בה תפריט חורף עם מנות חדשות כמו בטטה וואד׳ה (30 שקלים); סמוסה עוף או ירקות (30 שקלים), מקבץ סוגים של מאכל דרום הודי, דוסה (52-40 שקלים), טהאלי (52-44 שקלים) וגם תבשילי קארי וטנדורי.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

נחלת בנימין 59 תל אביב, 03-7739797, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי 11:00-17:00, לא כשר

החשמונאים 105 תל אביב, 03-7739797, ראשון-שישי 11:00-23:00, שבת 12:00-22:00, לא כשר

 

נמסטה

מסעדה הודית משפחתית שפועלת כבר 25 שנים באשדוד. בכניסה למקום, תחושו כאילו נחתם בהודו אבל שלא תטעו, לא מדובר על דאבא וגם לא על מסעדה הודית צמחונית, אלא על מסעדה שההתמחות שלה היא דווקא במנת צ׳יקן טיקה מסלה (65 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מדובר על נתחים נימוחים של עוף עטופים ברוטב צהוב ומתובלים בנדיבות בכל התבלינים שמאפיינים את המטבח ההודי. במטבח ניצב לו טאבון מיוחד להכנת לחם הנאן (שלא תמצאו בכל מסעדה הודית) לידו סירים ענקיים עם תבשילי הקארי שמכינים במקום מאפס.

 

הטיילת 20 אשדוד, 08-8562437, ראשון-חמישי 16:00-12:00, 24:00-18:00, שישי 16:30-12:00, מוצ״ש-24:00, כשר

 

סאלם בומביי

דאבה הודית אמיתית שבה תוכלו לקבל מילוי חוזר על כל מה שהזמנתם. המטבח במקום הוא הודי ביתי מאזור מומבאי, ובו עובדים עם המתכונים המקוריים של סבא וסבתא. את הטאלי שמגישים במקום ניתן להרכיב מ-12 תבשילים שונים שמכיינם במקום מדי יום וביניהן צ׳יקן טיקה מסלה, צ׳יקן טיקה צ׳אנה וביריאני עוף ויש גם מגוון אפשרויות צמחוניות וטבעוניות. לקינוח יש צ׳אי טבעוני ולאסי בננה או מנגו (תלוי בעונה). בימי שישי ניתן לקחת אוכל במשקל הביתה.

 

אלנבי 124 תל אביב, 052-4846786, ראשון-חמישי 16:00-12:00, שישי 15:30-12:00, לא כשר

 

 (  )

המטבח הכורדי הוא גרסה דומה אך שונה של המטבח העיראקי, ולמרות שחלק מהיהודים ממוצא כורדי עלו מעיראק, יש למאכלים שלהם מאפיינים שונים. כך למשל יש במטבח הזה מנות ייחודיות  כמו הלחם המתוק נאסקאנן, עלי הגפן והבצל הממולאים שנקראים יאפרח שאינן מגולגלים כנהוג במטבחים אחרים אלא מקופלים לצורה עגולה. 

 

הפתיליה של סבתא

מסעדת פתיליות חדשה שנפתחה לפני כמה חודשים במושב שדה תרומות, מושב שהוקם על ידי יהודים כורדים. מדי יום מכינים כאן 8-9 סירים (לתוכם תוכלו להציץ, אם תרצו), אחד עם מנת עוף משתנה, אחד עם מנת בקר וכמובן שגם 4 סוגים שונים של קובה ועוד. יש במקום עסקית (60 שקלים) ומילוי חופשי כיד המלך.

 

הפרסה 5 עפולה, 055-9534591‏, ראשון-חמישי 17:00-11:00, כשר

 

אישטבח

במקום הזה מגישים את המאפה הכורדי-סורי שמבורק שנאפה בטאבון כשהוא ממולא במילויים בשריים כמו תבשיל צלעות, תבשיל מוח, לחי וריאות, תבשיל לשון ותבשיל אסאדו. ליד המאפים הללו מוגשות תוספות הודיות כמו צ'אטני בצל, תבשיל קארי מנגו, תבשיל קארי גזר או סלט קארי פפאיה. מחיר המאפה נע בין 29- 54 שקלים.

 

השקמה 1 ירושלים 02-6232997, ראשון-חמישי 24:00-12:00, מוצ״ש-24:00, כשר

 

ג׳מילה קובה ועוד

מסעדת ביתית שהיא בעצם חנות שמציע מדי יום מבחר מרקי קובה כמו קובה חמו (הירושלמית), קובה סלק, קובה חמוסתה, קובה אורז ועוד. כמו כן, מציעים כאן למכירה גם קובה קפואה לקחת הביתה ולשמור במקפיא עד שפתאום יתעורר בכם החשק לקובה. מלבד הקובה יש גם תבשילים כורדיים וממולאים ובימי שישי יש חגיגה של מכירת אוכל מוכן לשבת.

 

מצפה הבירה 46 מבשרת ציון, 052-6753330‏, כשר

 

 (  )

נכון שדרום אמריקה היא יבשת ענקית ונכון שאי אפשר להכליל את כל התרבויות החיות בה, אך מרבית הנציגות של המטבח הדרום אמריקאי שכולל את המטבח הברזילאי, את המטבח הארגנטינאי, את המטבח הפרואני ואת המטבח הצ`יליאני, מתמקדות בכמה אבני יסוד: אסאדו, צ׳וריסו, אמפנדה, צ׳ימיצ׳ורי וצ׳ורוס לקינוח.

 

מידס

מסעדה ברזילאית שמגישה אסאדו וגם תבשיל ברזילאי שנקרא פז׳ואדה ( Feijoada) העשוי משעועית שחורה עם המון נתחי בשר, נקניקים ואורז לבן (75 שקלים), לחמניות גבינה בשם פאו דה קז׳ו (Pao de queijo) המוגשות עם ממרח פלפלים וחמאה (46 שקלים), תבשיל מוקקה (67 שקלים) מדג ופירות ים עם אננס ברוטב קוקוס וקינוח ברזילאי שנקרא בריגדרו (36 שקלים) שמורכב משלושה "שוטים" של קרם בטעמים שוקולד, אגוזים וקוקוס.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

 

ברור חיל, 08-6803441, שלישי-שישי 22:30-18:00, שבת 22:30-12:00, לא כשר

 

דוניה רוסה

מסעדה ארגנטינאית משפחתית השוכנת במבנה אבן ערבי עתיק בעין הוד ובה פועל גריל פחמים ארגנטינאי אימתני.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

במקום מציעים שתי ארוחות שחיתות המוגשות לאורך כל שעות היום בימים שני-חמישי ובמסגרתן תמורת 110 שקלים תקבלו אמפנדס עבודת יד, מנה עיקרית קינוח, שתיה קלה ותמורת 150 שקלים תיהנו מארוחה הכוללת נקניקיית צ'וריסו, נתח של אנטרקוט או סינטה (300 גרם), קינוח, שתייה קלה או סנגרייה ושתייה חמה.

 

כפר האומנים עין הוד, ‏04-9543777‏, שני-שישי 23:00-12:00, שבת 21:00-12:00, לא כשר

 

Arepa`s

אחרי שמסעדת "טוטומה" של דליה אלחנדף נסגרה, הדוכן הזה הוא הנציג היחיד של המטבח הונצואלי בארץ ובו מגישים ארפה. מדובר על פנקייק מקמח תירס שממוצא בירקות, גבינה, גוואקמולי, שעועית שחורה ואפשר גם עוף או בקר ולאחר מכן נצלה הפלנצ׳ה עם תוספת נדיבה של גבינה. מחיר המנה נע בין 35-25 שקלים, תלוי במה בחרתם למלא את הארפה.

 

הכרמל 38 שוק הכרמל, 054-4686723‏, ראשון-חמישי 18:00-9:30, שישי 16:00-9:00, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תיקי גולן
מסעדות עדתיות ברחבי הארץ
צילום: תיקי גולן
מומלצים