שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    איפה נמצאות הפיצות השוות בארץ?
    עושים כבוד לפיצה: לכבוד יום הפיצה שיתקיים מחר יצאנו במסע חיפושים אחר הפיצות השוות באמת - מפיצה "פנמה" בתל אביב ועד פיצה "פלורה" בירושלים

    צילום: מתן טורקיה || עריכה: גל שאול

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    בהתחלה הן נמכרו רק בפיצריות, אחרי זה במסעדות איטלקיות ובשנים האחרונות זוכות הפיצות למקום של כבוד גם במסעדות שף, ולאו דווקא בכאלו שמגישות אוכל איטלקי: ב"טוטו" של השף ירון שלו מגישים פיצה עם דגים כבושים וביצה רכה; ב"סנטה קטרינה" של השף תומר אגאי מכינים פיצה אורפאלית עם בשר טלה וסלט עגבניות חמוץ; ב"הלנה בנמל" בקיסריה השף עמוס שיאון מכין פיצה לבנה עם אינטיאס מעושן, תפוח אדמה, צ'ילי ושום קונפי; וגם במסעדת השוק "הבסטה" בשוק הכרמל אפשר למצוא מדי פעם ספיישל פיצה עם קרם פרש, תפוחי אדמה, גבינת עיזים, אספרגוס, כמהין וחלמונים.

    בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    במסעדות בעלות צביון איטלקי כבר מזמן החליפו את תנורי הפיצה בטאבונים מפוארים ושדרגו את הפיצות עם תוספות של כמהין, פרושוטו ומה לא.
    פיצה משתזפת בטאבון (צילום: אביהו שפירא)
    פיצה משתזפת בטאבון(צילום: אביהו שפירא)
    קחו למשל את פיצת כמהין של מסעדת Quatro, שעל התפריט שלה חתום השף אביב משה, או את הפיצה טרטופו ב״מגזינו״ של האחים ירזין. במסעדות האיטלקיות האופנתיות שנפתחו ב-2017, כמו ״פומו״ ברמת החייל ו-Coco Bambino החדשה של טום אביב, הפיצות מושקעות מתמיד ומציעות פרשנות חדשה למאכל הכי נפוץ (ואהוב) בעולם.
    הפיצה של "מגזינו" (צילום: יח"צ)
    הפיצה של "מגזינו"(צילום: יח"צ)
    גם במסעדות האיטלקיות הוותיקות כמו ״בלה״ שבעמק יזרעאל, ״קנטינה״ שבשדרות רוטשילד בתל אביב ו״נונו״ שבשרון שומרים על הסטנדרטים הגבוהים בייצור הפיצה, וגם אם הן לא ממש מתאמצות לרדוף אחרי החידושים, הפיצות במסעדות הללו הן פאר והוד לעשיית הבצק האיטלקי.

    לכבוד יום הפיצה שמתקיים מחר (9 בפברואר) מציעים לא מעט דילים בפיצריות ובמסעדות ברחבי הארץ. אז אילו פיצות אסור לכם לפספס בשום פנים ואופן, והאם אתם טיפוסים של זיתים ופטריות או שאתם יותר בקטע של אננס וכמהין? יצאנו בעקבות המאכל האיטלקי הכי ישראלי שיש.

    האיטלקי הכי ישראלי שיש (צילום: ירון ברנר)
    האיטלקי הכי ישראלי שיש(צילום: ירון ברנר)

     (  )

    טיטו איטלינו

    במסעדה האיטלקית עם הקונספט המשפחתי (מנות ענקיות, ראו הוזהרתם) מגישים מדי יום שני בערב "פיצה ללא תחתית", כלומר פיצה ללא הגבלה תמורת 69 שקלים. בשאר הימים המקום מציע מבחר פיצות מלבניות בגודל משפחתי, בהן פרימוורה עם רוטב בשמל, פסטו, ברוקולי, אספרגוס, זוקיני, ארטישוק, אפונת גינה, מוצרלה ופורטובלו (76 שקלים).

     (צילום: שרית גופן)
    (צילום: שרית גופן)
     

    לכבוד יום הפיצה יימכר במקום מחר (יום שישי) משולש פיצה ענקי. צפו בסרטון בראש הכתבה.

     

    דרך יצחק רבין 53 (גב קניון גבעתיים) גבעתיים (הכניסה דרך הפארק שצמוד לקניון גבעתיים), 03-6317080, ראשון-חמישי 23:00-12:00, לא כשר

     

    Pizzeria by Reviva & Celia

    התוספת האחרונה לאימפריה הוותיקה של הקונדיטורית רביבה אפל, שאותה פתח בנה, עמוס. בוויטרינה של המקום ממתינות פיצות משתנות בגודל בינוני שנפרסות לרבעים (20 שקלים לסלייס), ואם רוכשים כאן מגש - אפשר לשלב בו תוספות כמו זוקיני, ארטישוק, אננס, בייקון וסלמי איכותי שמכינים במעדנייה הסמוכה.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    אבל עם כל הכבוד לתוספות, גולת הכותרת כאן היא הבצק המושלם: הוא לא דק ולא עבה מדי, לא דחוס אך גם לא חסר נוכחות, טיפה מלוח ולא יותר מדי שמנוני, גמיש ופריך בדיוק במידה הנכונה.

     

    ניסים אלוני 10 (קניון G צמרת) תל אביב, 03-5466090, ראשון-חמישי 23:30-11:30, שישי 17:00-11:30, לא כשר

      

    Rosticceria

    בפיצרייה של מתחם גרינברג בתל אביב מציעים פיצות עם תוספות לא שגרתיות, כמו פיצה Angeline עם נקניק מורטדלה, כמהין, פסטו, פיסטוק ובזיליקום (78 שקלים), פיצה עם סלק, גורגונזולה ושקדים (66 שקלים), פיצה עם תבשיל מנגולד וביצה (68 שקלים) ופיצה עם ארטישוק ירושלמי, מסקרפונה, ערמונים ובייקון (76 שקלים).

     (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)

    אורי צבי גרינברג 25 תל אביב, 03-7444022‏, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

     

    הפיצה

    הפיצרייה התל אביבית הזו הצליחה לשגע את התל אביביים בעיקר בזכות הבצק הדקיק והגמיש בעל הקצוות הפריכים, העשוי ללא שמרים וללא סוכר. מומלץ לנסות את הפיצות המיוחדות שמגיעות בגודל "צלחת", כמו פיצה טרטופו עם מחית כמהין, פורטבלו, שמפיניון, כרישה, סטרקינו, שמנת, מוצרלה ופרמזן (60 שקלים).

     

    בוגרשוב 51, תל אביב, 03-5281077, ראשון-חמישי 24:00-11:30, שישי 17:00-11:00 שבת 24:00-18:00, לא כשר

     

    גוסטו

    באיטלקייה הוותיקה מכינים פיצות דקיקות כמעט כמו דף נייר בשני גדלים - 24 ס"מ ו-32 ס"מ. מעליהן נערמות תוספות מעניינות כמו בצל מקורמל וגבינת בווארין בלו (62 שקלים) או שינקן, אספרגוס, זיתי טאטוס, חלמון ביצה ופרמזן (62 שקלים).

     

    שדרות חן 59 תל אביב, 053-9367725‏, ראשן-שבת 23:30-12:00, לא כשר

     

    פיצה פנמה

    בפיצרייה הזו מציעים פיצה קלאסית מעולה מבצק קראנצ'י, שעליו אפשר לערום תוספות כמו שינקן, פפרוני, בייקון, קבנוס, בטטה, ביצה ועוד. מחירה של פיצה מרגריטה הוא 59 שקלים, וכל תוספת תעלה לכם כאן 11 שקלים.

     

    אבן גבירול 185 תל אביב 03-6200006, ראשון-חמישי, שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    פיצה פיליפ

    כאן מייצרים פיצות בעובי בינוני מבצק קריספי ועם תוספות בסגנון צרפתי. מומלץ לטעום פיצה עם אווז (57 שקלים), פיצה עם רולדת שפק (54 שקלים) או את הפיצה עם הקלמרי, מולים ושרימפס (65 שקלים).

     

    קרליבך 20 תל אביב, 03-5100904, ראשון-חמישי 1:00-17:00, שישי 2:00-12:00, שבת 1:00-12:00, לא כשר

    ירמיהו 52 תל אביב, 073-7598529, ראשון-חמישי 1:00-17:00, שישי 2:00-12:00, שבת 1:00-12:00, לא כשר

     

    החתול הירוק

    פיצרייה טבעונית שבה מכינים פיצה עם גבינות קשיו המיוצרות במקום. מעל הפיצה אפשר להוסיף "פפרוני" (טבעוני, כמובן), אננס, פטריות או בצל. משפחתית עם שתי תוספות תעלה לכם 79 שקלים, ואילו על משפחתית עם שני סוגי גבינות תשלמו 88 שקלים.

    לבונטין 7 תל אביב, 073-7327361‏, ראשון-רביעי 24:00-18:00, חמישי, שבת 1:00-18:00, לא כשר

     

    ויה רוסטיקו

    ב"ויה רוסטיקו" הפיצות נאפות בתבניות מרובעות ונמכרות כמו ברומא, לפי משקל ובמחיר אחיד של עשרה שקלים ל-100 גרם.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    הבצק כאן הוא בעובי בינוני ובעל קראסט כיפי, ומבחר התוספות כולל קלאסיקות כמו פטריות וזיתים וגם תוספות מעניינות יותר כמו חצילים, בטטה, תפוח אדמה ונקניק סלמי.

    שרונה מרקט, 03-5588654, ראשון-חמישי, שבת 22:00-11:00, שישי 16:00-11:00, לא כשר

     

     (  )

    גוסטינו

    השף לאון אלקלעי יצר כאן תפריט פיצות הנאפות בטאבון עצים ענק, בהן פיצה "פוטנסקה" (62 שקלים), "קרצ'ופי ביאנקה" עם ארטישוק, זיתי קלמטה ובצל סגול (58 שקלים) ופיצת קינוח עם בננות מקורמלות וגלידה.

     (צילום: יפית בשבקין)
    (צילום: יפית בשבקין)

    הצפצפה 4 רמת ישי, 04-9883300, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    טאנטי באצ'י

    באיטלקייה המשפחתית פותחים את בצק הפיצה בעמדת הפיציולו שבמטבח הפתוח לנגד עיני הסועדים. מכינים כאן פיצה קלאסית, דקה וקריספית, והמבחר כולל פיצה "קרבונרה" עם נתחי אסאדו, פפרוני וראגו בקר (78 שקלים).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    השקדים 35 קריית טבעון, 04-9536779, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

     

    פיצה אלכסנדר

    פיצריית הבוטיק של תומר גולדפרב, שבה השף ירון וידר מגיש פיצות מבצק מחמצת שאור שמעליו נערמות תוספות לא שגרתיות. בין היתר תמצאו שם "פיצת בורגר כפול" (130 שקלים), "סלופי ג'ו" (77 שקלים), ופיצה עם שמנת ובייקון מעושן (69 שקלים).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    שדרות ירושלים 3 קריית מוצקין, 04-8404062, ראשון-שני 22:00-12:00, שלישי-רביעי 23:00-12:00, חמישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    פרסקה

    בפיצרייה של יוני ונועם אברהם מכינים את הפיצות בטאבון הראשון מסוגו בארץ - "סטפאנו פררה" שעלה ארצה היישר מנאפולי שבאיטליה. 

     (צילום: עדן רפפורט)
    (צילום: עדן רפפורט)

    התוצאה שמתקבלת היא של פיצות נפוליטניות אמיתיות מבצק מחמצת שאור בקוטר של 30 ס"מ. בין היתר תמצאו שם "פיצת תום ופפדיו" עם פלפל פפדיו, גבינת תום עיזים, שום טרי ובזיליקום (58 שקלים).

     (צילום: עדן רפפורט)
    (צילום: עדן רפפורט)

    קיבוץ מסדה, 04-6657266, ראשון-חמישי ושבת 23:00-17:00, לא כשר

     

    Cheese

    הפיצרייה הזאת התחילה לפעול לפני שמונה שנים במטבח הקטן שבדירת הסטודנטים של רועי ואורטל גרבר, שלמדו באותם ימים במכללת תל חי. היום, בשיתוף פעולה עם אחיו של רועי, לירון, בני הזוג מנהלים אימפריה קטנה שכוללת שני סניפים שונים לחלוטין באופיים, אבל עם מכנה משותף אחד -הפיצה, שנחשבת לאחת טובות באזור הצפון.

     

    בסניף שבבית הלל כדאי לנסות את "פיצה קרפצ'יו" (68 שקלים) או את "פיצה סינטה" (72 שקלים). בסניף החיפאי אפשר למצוא מדי פעם ספיישלים מיוחדים כמו פיצה נורווגית, למשל.

     

    הכביש הראשי בית הלל, 04-6904699‏, ראשון-חמישי 23:00-9:30, שישי-שבת 23:00-9:00, לא כשר

    הנמל 21 חיפה, 04-9887880, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

     

    קוקייה

    בפיצה טראק שחונה בקביעות צמוד לבית הקפה "קוקייה" שבקיבוץ דפנה אופים פיצות בעלות שוליים תפוחים וטעם משגע. המבחר כאן כולל, בין היתר, "פיצה קאריבית" עם תפוח אדמה מעושן, אנשובי, אננס וצ'ילי חריף (56 שקלים), פיצה עם סלמון מעושן (56 שקלים) ופיצה עם פטריות כמהין (54 שקלים).

     (צילום: פייס)
    (צילום: פייס)

    קיבוץ דפנה, 04-6945800, ראשון-שבת 23:00-8:30, לא כשר

     

    ללה פיצה

    בפיצריה של מסעדת "ללה" מכינים פיצות אובאליות מופלאות בגודל אחיד (51- 55 שקלים). המבחר כולל "פיצת פונגי" עם תרד ושמפיניון; פיצה ירוקה עם רוטב שמנת, תרד ושמפיניון; פיצת בוקר עם ביצה רכה ופיצת רוקפור עם בצל מתוק.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    צומת כפר ברוך, 04-6444030‏, ראשון-שישי 23:00-8:00, שבת 23:00-8:30, לא כשר

     

    רינו מילאנו

    מסעדת הפיצות של ליאור בר, יליד עפולה שעסק כל החיים בתחום הנדל"ן עד שהשיגעון לאוכל איטלקי שלח אותו למילאנו ללמוד אצל השף האיטלקי פיציולו רינו גליאנו איך מכינים פיצה. ב"רינו מילאנו" הוא מכין פיצה אובאלית שהבצק שלה מורכב מתערובת של שלושה קמחים שונים והוא עובר תהליך התפחה של 72 שעות בקירור, מה שמעניק לו טעם ייחודי והופך את הפיצה לקלה לעיכול.

     

    מומלץ לטעום כאן את הפיצה עם הבצל המקורמל והאנשובי קורטיז, כמו גם את ה"פיצה פרסקה" (52 שקלים) עם עיגולי המוצרלה פרסקה, עגבניות השרי הצבעוניות והמון עלים ירוקים. כל הפיצות מגיעות בגודל אחיד, מוגשות על מגשי נירוסטה מלבניים ואת תהליך ההכנה שלהן אפשר לראות מכל מקום במסעדה.

     

    שדרות רובע יזרעאל 24 עפולה 1-700-505-504‏, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 16:00-9:00, שבת 24:00-21:00 כשר

     

    קרוסטה

    במרכז המסחרי החדש שבשכונת דניה, נמצאת אחת הפיצות הטובות בחיפה. "קרוסטה" היא בר של פיצות וקוקטיילים, ואפשר למצוא בו פיצות דקיקות וקריספיות במיוחד. בין היתר, תוכלו לבחור שם בין פיצה דקה לבין פיצה "דקה דקה", ויש גם פיצה ללא גלוטן שעשויה מקמח תירס, קמח סויה וקמח חומוס.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    בגזרת הפיצות המיוחדות שכדאי לטעום כאן: "פיצת בולונז" (82 שקלים) שמעליה רוטב בולונז בבישול ארוך עם בשר עגל, ירקות שורש וחצילים קלויים (82 שקלים).

     

    אוסקר שינדלר 7 חיפה, 077-4200741‏, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

    השריג 2 בנימינה, 077-2011535‏, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    רוברטה וינצ'י

    ברחוב הכי פסטורלי של פרדס חנה, בתוך בית עתיק מוקף בחצר ירוקה, מגישים פיצות שנאפות בטאבון איטלקי במקצועיות רבה. התפריט מציע מגוון מצומצם של פיצות מבצק דק ואלסטי, ביניהן פיצה עם תפוח אדמה מדורה, מוצרלה, פיקורינו וביצת עין (58 שקלים).

     (צילום: ענת פייזר)
    (צילום: ענת פייזר)

    אחוזה 43 פרדס חנה-כרכור, 04-6037377, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

     

    כך תכינו פיצה בקלי קלות    (בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי)

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     (  )
     

    פיצה זזה

    בפיצרייה בהוד השרון מייצרים פיצה רומאית מקמח איטלקי מיוחד, עם אחוזי חלבון נמוכים ופחות מאחוז אחד של שומן. ואם כל זה לא מספיק, הבצק כאן הוא נטול שמרים והגבינות האיכותיות מגיעות ממחלבת "עיברי". 

     (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
    (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

    בנוסף, טבעונים יוכלו ליהנות כאן מפיצה טבעונית עם ממרח קשיו וטחינה שמיוצר במקום, וללא תחליפי גבינה. מחיר הפיצות המיוחדות הוא 88 שקלים לקילו ומחיר המרגריטה הוא 64 שקלים לקילו.

     

    הבנים 14 הוד השרון, 09-7424245, ראשון-רביעי 23:00-12:30 חמישי 24:00-11:30, שישי 23:00-11:30, שבת 24:00-18:00, לא כשר

     

    לה סלסטה

    פיצרייה דרום אמריקאית שנפתחה לפני עשור על ידי פנצ'ו, אוהד שרוף של כדורגל. את הפיצה שלו הוא מוכר לפי מטרים (רבע מטר-29 שקלים, חצי מטר-58 שקלים ומטר-116 שקלים) והן קרויות על שמן של קבוצות כדורגל או על שמם של שחקנים בינלאומיים.

     

    כך, למשל, תוכלו למצוא שם את "פיצת מסי" עם בטטה, טונה ופלפל שיפקה או את "פיצה סוארז" עם מיקס פירות ים, עגבניות מיובשות וזיתים שחורים.

     

    סוקולוב 57 הרצליה, 09-9557016, ראשון-חמישי 12:00- 23:30, שישי 11:00- 18:00, שבת 17:00- 23:30, לא כשר

     

    גלירומא

    בפיצרייה הבוטיקית הזו שבבעלות גלי, אשת נדל"ן ובעלה אבי, איש ביטחון לשעבר, מכינים פיצה אל טאליו שהיא פיצה רומאית הנאפית במגשי ברזל מלבניים. כשהיא מוכנה, היא נחתכת לפרוסות מלבניות המתומחרות לפי משקל. הבצק שממנו עשויה הפיצה הוא בצק קרוקנטה, שאת המתכון שלו תרם לבני הזוג הפיציולו האיטלקי, ממנו למדו במשך כמה חודשים את רזי הכנת המאכל האהוב.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    בצק הפיצה עובר כאן התפחה ארוכה, ולכן מתקבלת פיצה אוורירית, קראנצ'ית וקלה לעיכול. מעל הבצק נערמות תוספות שונות, שמשדרגות את הבצק המיוחד. יש במקום 40 סוגי פיצה (שכ-20 מתוכן יחכו לכם מדי ערב על הוויטרינה), ביניהן פיצה סלק, פיצה עם טונה וארטישוק, פיצה עם סלמון ועגבניות מיובשות, פיצה עם מוצרלה די באפלו ופיצה עם זוקיני, מוצרלה, ריקוטה וסלמון מעושן. מחיר הפיצות נע בין 16-11 שקלים ל-100 גרם.

     

    אוסישקין 49 רמת השרון, 9652111 -03, ראשון-חמישי 22:00-13:00, שישי 15:00-11:00, לא כשר ללא תעודה

     

    Pazzo

    פיצה בר שמציע חוויה קולינרית תוססת במיוחד, ומציעה תפריט פיצות צבעוני וטעים שכולל פיצות כמו "פיצה דיאבלו", "פיצה אש" עם שישה סוגי פלפלים סופר חריפים, "פיצה קצ'יטורי" עם חזה אווז מעושן, פפרוני, ביצה וברוקולי ו"פיצה קרצ'ופי וורדה" עם קרם שמנת, תרד, ברוקולי ואספרגוס.

     

    היצירה 5 רעננה, 09-7418833, ראשן-שישי 2:00-18:00, שבת 2:00-17:00, לא כשר

      

     (  )

    פי בריבוע (p2)

    הפיצרייה שמזוהה אולי יותר מכל עם הירושלמים. מתמחים בה בהכנת פיצה מבצק דק מאוד עם רוטב עגבניות חמצמץ, וכמובן שיש אפשרות גם לתוספות. פיצה רגילה תעלה לכם כאן 49 שקלים ועל כל תוספת תשלמו בין 8-4 שקלים.

     

    קרן היסוד 36 ירושלים, 02-5635555, ראשון-חמישי, שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    פלורה

    הפיצרייה הכי צעירה ומדליקה בירושלים, שממוקמת ליד שוק מחנה יהודה ואהובה במיוחד על הירושלמים. המקום שייך לבן לילמנסטונס (הבעלים של בר "הטיפה") וללירם אמיר, שעבד במסעדת "מונא" במשך שלוש שנים. השניים מכינים כאן פיצות גורמה נטולות יומרה, עם בצק דק וקריספי בעל קצוות תפוחים. מגש בגודל 35 ס"מ ללא תוספות, יעלה לכם כאן 44 שקלים (או 49 שקלים בתוספת רוקט ופרמזן), ועל כל תוספת תשלמו בין 8-3 שקלים נוספים.

     

    הדקל 2 ירושלים 02-6222216, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 14:30-12:00, מוצ״ש- 24:00, כשר

     

    צ'ילי

    פיצרייה ירושלמית שכונתית וותיקה, למעלה מ-15 שנה מכינים בה פיצות עבות עם תוספות יצירתיות וטעימות במיוחד. בין היתר תמצאו שם את "פיצת ברקפסט" עם בייקון וביצה קשה, פיצה מקסיקנית עם בשר טחון, פלפל קלוי ותירס. מגש אישי יעלה לכם כאן 30 שקלים, מגש בינוני - 65 שקלים ועל מגש משפחתי תשלמו 75 שקלים.

     (צילום: עוז שכטר)
    (צילום: עוז שכטר)

    הלל 28 ירושלים, 02-6254040, ראשון-שבת 5:00-11:00, לא כשר

     

    קפה חממת הסחלבים

    בית קפה חדש שבו דוד אסלן (אחיו של יהודה אסלן ז"ל, שהיה הבעלים של מסעדת "לינק" הירושלמית) המתמחה בהכנת פיצות, מציע פיצות מרובעות שמיוצרות על פי המסורת האיטלקית. בין היתר, אפשר למצוא כאן "פיצה ביאנקה פורטובלו" (58 שקלים) ו"פיצה בלאגן" עם שלל תוספות צבעוניות. בנוסף, מציעים כאן פיצות ללא גלוטן ופיצות מקמח כוסמין.

     (צילום: עמית שרעבי)
    (צילום: עמית שרעבי)

    קיבוץ מעלה החמישה, 02-5347500, ראשון-חמישי 22:00-7:00, שישי 15:00-7:00, כשר ללא תעודה

     

     (  )

    פיצה גלעד

    בפיצרייה שבנה במו ידיו גלעד רוזנבלט לפני 11 שנה, הוא מכין יחד עם אשתו את אחת הפיצות הטעימות ביותר בדרום. המטבח ממקום בתוך מכולה שמאובזרת עד ליסוד עם תנור פיצה וכל הציוד הדרוש, על מנת להבטיח שזו תהיה הפיצה הטובה ביותר ברדיוס של 200 קילומטרים לפחות.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    הפיצה של גלעד עשויה מבצק דק אך אוורירי, ובעלת קצוות עם קראסט כיפי. וקבלו המלצה חמה מאיתנו: אל תפספסו את "הפיצה הלבנה" עם אגסים, גבינת עזים ובזיליקום טרי (40 שקלים לאישית, 60 שקלים למשפחתית ו-81 שקלים לענקית), היא ללא ספק מהטובות שייצא לכם לטעום.

     

    מושב שקף, 054-2207753, ראשון-חמישי 23:00-17:00, שישי 16:00-10:00, כשר ללא תעודה

     

    פיצה בלה

    את הפיצרייה האשדודית הזו פתחו זוג עולים מצרפת, שמכינים כאם פיצה בשלושה גדולים: אישית, בינונית וגדולה. הפיצות נאפות בטאבון ונחשבות בין הפיצות הטובות בעיר. מומלץ במיוחד לטעום כאן את הפיצה עם הסלמון, מוצרלה ופסטו (35 לאישית, 50 לבינונית ו-80 למשפחתית).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    חיים משה שפירא 22 אזור ד׳ אשדוד, 08-6858800‏, ראשון-חמישי 23:00-11:00, מוצ״ש- 23:00, כשר

     

    Barbarini

    פיצרייה וגלידריה שנפתחה לפני מספר חודשים על ידי שי עמר (שניהל את הפאב האשדודי הוותיק "נאפופו") וגון רווה (הבעלים של חברת "הנדימן"). במקום פועל טאבון ענק שמפיק פיצות עגולות בגודל אישי כמו "פיצה כוחה" עם ארטישוק, ביצת עין ושמן כמהין (52 שקלים) ו"פיצה וואי וואי" (48 שקלים) עם אננס, פלפל חריף וגבינת פטה.

     

    רוגוזין 74 אשדוד, 08-8554545‏, ראשון-שבת 24:00-8:00, כשר חלבי ללא תעודה

     

    גומבה

    כאן מגישים את הפיצה הכי טובה בבאר שבע, ולמעשה, גם את האוכל האיטלקי הטוב ביותר בבירת הדרום. אחת הפיצות המעניינות כאן ששווה לא לפספס היא פיצה "בופולינה" עם מוצרלה ושום קונפי.

     

    ברוך קטינקא 2 מתחם יס פלנט באר שבע, 08-6638858‏, ראשון-שישי 24:00-12:00, שבת 1:00-12:00, לא כשר

     

    פסטורי

    האיטלקית הכי טובה באילת, שבה במשך 18 שנה מציעים פיצות נהדרות כמו "פיצה די מארה" עם פירות ים (68 שקלים) ו"פיצה ספינאצ'י" (64 שקלים) עם תרד, גבינת עזים, ריבת בצל וצנוברים.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    תרשיש 7 אילת, 08-6345111‏, ראשון-חמישי ושבת 13:00-23:00, שישי 13:00-17:00, 18:00-23:00, לא כשר

      

     (  )

    שבתאי פיצה ובירה

    ממלכת הפיצות של השרון בעלת שלושה סניפים, המציעים אווירה המשלבת בין פיצרייה ובר. הפיצות עשויות כאן מבצק דק וקריספי (36 שקלים לפיצה קטנה, 56 שקלים לפיצה בינונית ו-76 שקלים לפיצה גדולה). בין הפיצות המעניינות שמומלץ לנסות - פיצה גרמנית עם קוביות תפוחי אדמה, בצל מטוגן ופפרוני (58 שקלים לפיצה אישית).  

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    Vivino

    ברשת בעלת שלושת הסניפים מציעים תפריט שכולל פיצות קלאסיות לצד פיצות קצת יותר מעניינות ויוצאות דופן, כמו פיצת טונה אדומה בסגנון ניו יורקי עם טונה אדומה צרובה ובזיליקום לימוני (68 שקלים), ו"פיצת סטייק אנד אגס" עם קורדנביף, ביצת עין, עגבניות שרי קונפי ובצל מקורמל.

     

    טוני וספה

    הפיצרייה הראשונה, משנת 2007, שהציעה לישראלים את הפיצה במשקל בתבניות מלבניות. הסניף הראשון פעל בצפון דיזינגוף בתל אביב, ומאז נפתחו לא מעט סניפים נוספים בארץ שמגישים פיצות בעובי בינוני עם תוספות סטנדרטיות למדי. בין הפיצות היותר מעניינות שמציעים שם, תמצאו פיצה שום ופיצה לבנה עם בייקון.

     

    פאפא ג'ונס

    רשת פיצריות עם מעל 5,000 סניפים ברחבי העולם שעלתה לארץ ב-2016, וסניפיה החדשים צצים היום בארץ כמו פטריות אחרי הגשם. מנות הדגל של הרשת הן "פיצת הראנצ'יקן" עם רצועות עוף ופפרוצ'יני; פיצה טוסקנית עם שש גבינות ו"פיצת סופר פאפא" עם פפרוני, כדורי בשר, נקניק איטלקי, פטריות טריות, פלפלים ירוקים, בצל פרוס וזיתים שחורים.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
      
     (  )

    יום הפיצה מסתמן כאחד הימים הטעימים שיש בלוח השנה, ולכבודו מציעים במסעדות שלל מבצעים: ב״איטלקיה בפשפשים״ יציעו ב-8 בפברואר פיצה ללא הגבלה ב-39 שקלים לאדם; במסעדת ״פיאנו פיאנו״ שביקנעם יתקיים בין 10-7 בפברואר פסטיבל פיצות עם תפריט ספיישלים שבו בין השאר פיצה שווארמה עם נתחי רוסטביף וטחינה גולמית (56 שקלים); גם ברשת ״רפאלו״ לוקחים את חגיגות יום הפיצה ברצינות ובין ה-10-9 בפברואר יציעו בכל סניפי הרשת פיצות מיוחדות ובסניפים הלא כשרים גם פיצות אוונגרדיות כמו פיצה בלק טייגר השחורה עם רוטב בשמל, שרימפס בחמאה מזוקקת ועירית; ב"פיצה גראז׳" בקניון TLV Fashion יחכו לכם לרגל יום הפיצה שתי תוספות לבחירה בחינם, בהזמנת משלוח של פיצה משפחתית. כשרים גם פיצות אוונגרדיות כמו פיצה בלק טייגר השחורה עם רוטב בשמל, שרימפס בחמאה מזוקקת ועירית. ברשת "פיצה האט" כל התוספות יהיו בחינם בין ה-10-9 בפברואר, וב-Pizza pablo החדשה בנס ציונה יציעו ביום שישי הקרוב את כל הפיצות ללא עלות, והתשלום יהיה אך ורק על התוספות (הדיל הוא על פיצות אישיות בלבד, וישנה אפשרות לרכוש פיצה אחת לכל סועד). 

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "איפה נמצאות הפיצות השוות בארץ?"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    לרגל יום הפיצה הבינלאומי: הפיצריות השוות בארץ
    צילום: ירון ברנר
    מסע של קפה
    מוגש מטעם: מוצר השנה
    מומלצים