שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    שלושה מתכונים יצירתיים לסלט
    לא משעמם: שלושה מתכונים מהירים שירימו לכם את הסלט הבנאלי

     

    סלט פסטה פוזילי וירוקים

    המצרכים:

    2 כוסות פסטה פוזילי, מבושלת לפי הוראות היצרן (אפשר להשתמש בכל סוג פסטה שתרצו)

    1/4 כוס אפונה

    1/4 כוס שעועית ירוקה חלוטה, וקצוצה גס

    1/4 כוס בצל ירוק, חתוך לאורך

    1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק

    1/2 ראש ברוקולי, חלוט וחתוך לפרחים קטנים

    1/2 כוס רוטב פסטו (ראו מתכון למטה)

    גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)

     

    לפסטו -

    1/4 ק"ג עלי בזיליקום

    50 גר' צנוברים קלויים

    25 גר' גבינת פרמזן מגורדת

    3-2 שיני שום

    1 כוס שמן זית

    2 כפות מיץ לימון

    מלח - לפי הטעם

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הפסטו - טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה.
    2. מרכיבים את הסלט - בקערה בינונית מערבבים את כל המרכיבים, יוצקים מעל את הפסטו, מערבבים ומגישים.

     

    כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

     

     

    טבולה כרובית

    המצרכים:

    1 ראש כרובית בינונית קצוצה

    1/2 כוס שקדים, פרוסים וקלויים

    1/4 כוס נענע קצוצה

    1/4 כוס בצל ירוק קצוץ

    1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

    1 כוס עלי בייבי שלמים

    6 כפות שמן זית

    3 כפות מיץ לימון

    מלח

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים כל המרכיבים בקערה, ומתקנים תיבול.
    2. מומלץ לתת לסלט לנוח בחוץ בין שעה-שעתיים לפני ההגשה.

     

    סלט קינואה אדומה וסלק

    המצרכים:

    1 כוס קינואה אדומה, מבושלת עם מלח

    3 סלקים בינוניים ומבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

    1 גבעול סלרי, קצוץ דק

    1/4 כוס בצל סגול קצוץ

    1/4 כוס גרעיני חמניה קלויים

     

    לרוטב -

    3 כפות בלסמי איכותי

    6 כפות שמן זית

    2 כפות מיץ לימון

    מלח, פלפל שחור - לפי הטעם

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
      

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים את כל המרכיבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
    2. מכינים את הרוטב - מערבבים את כל המרכיבים עד ליצירת תערובת ללא גושים.
      יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב ומגישים.

     

    רז סלע, שף מסעדת "גראנד קפה" בתל אביב, רענן את הבופה המוגש במסעדה בארוחות הבוקר עם סלטים חדשים. המתכונים של שלושה מהם מובאים לפניכם כאן.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים