שתף קטע נבחר
 

בלעדי: חקלאי הדרום דורשים לאפשר כניסת עובדים מעזה לישראל

"אין לנו ידיים עובדות" טוענים החקלאים במושבי עוטף עזה, ומבקשים ממערכת הביטחון לאפשר כניסת תושבי עזה לישראל לצורך עבודה בחקלאות, למרות אירועי השבוע האחרון בגבול. "בעזה יש אלפי בני אדם שרוצים לעבוד בפרדסים. למה למנוע את זה ולגרום הפסדים לכל הצדדים?"

למרות התקרית הקשה שאירעה השבוע סמוך לגדר הגבול עם רצועת עזה בה הופעל מטען סמוך לכוח צה"ל שהיה באיזור, החקלאים במושבי עוטף עזה קוראים לראש הממשלה ושר הביטחון לאפשר את כניסתם של תושבי רצועת עזה לעבודה בפרדסים, כדי להתמודד עם המחסור הגדול בכוח האדם.

שר הביטחון אביגדור ליברמן מגיב על התקרית ברצועת עזה

שר הביטחון אביגדור ליברמן מגיב על התקרית ברצועת עזה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

בימים האחרונים הסתיים קטיף הדרים גדול בקיבוצים יד-מרדכי וניר-עם שבעוטף עזה, וכעת התוצרת עושה דרכה אל רצועת עזה, שם תמכר בשווקים לתושבים המקומיים. אך אותם תושבים אינם מורשים לעבוד באותו קטיף, ומי שעושה זאת במקומם הם עובדים מאיו"ש שישראל מאפשרת כניסתם באופן חופשי יחסית.

 

"איזה אבסורד. עובדים מאיו"ש חוצים מדינה שלמה כדי לעבוד בפרדס שהתוצרת שלו נמכרת לעזה, ונמצא כמה מאות מטרים מהגבול. במקום שתושבי עזה, שבעבר עבדו כאן, יעבדו אצלנו. בעולם מתוקן כנראה שזה היה קורה. אבל כאן בישראל- זה חייב להיות מסובך ופוליטי", מספר עופר ליברמן, מגדל ההדרים של ניר-עם, ותוהה: "מה ההבדל בין עובד מאיו"ש לבין עובד מעזה? זה רק עניין של החלטה".

 

מחסור בידיים עובדות

לחקלאי הדרום נמאס מהמצב. במשך חודשים ארוכים מבטיחים להם במערכת הביטחון שישראל תאפשר להנפיק אישורי כניסה לעובדים מעזה שיוכלו להיכנס לישראל ולעבוד בחקלאות, אך הבטחות לחוד ומעשים לחוד. בפועל- אין היתרי כניסה והחקלאות בדרום בסכנה. "אין לנו ידיים עובדות", מוסיף ליברמן.

 

"המון חלקות נותרו מלאות כי לא היו עובדים. אני לא חושב שזה קשור לעניין הביטחוני. יש בעזה אלפי בני אדם שרוצים לעבוד ולהתפרנס, כמו שהיה בעבר. אבל ישראל מערימה קשיים. לא הרבה יודעים אבל תושבי עזה הם אלופים בעבודות קטיף. הם מקצוענים. והם שכנים שלנו שרק רוצים לעבוד. אז מדוע למנוע את זה ולגרום לכל-כך הרבה הפסדים לכל הצדדים".

 

החקלאים מישובי עוטף עזה. "למה שכל הצדדים יפסידו?" (צילום: חיים הורנשטיין) (צילום: חיים הורנשטיין)
החקלאים מישובי עוטף עזה. "למה שכל הצדדים יפסידו?"(צילום: חיים הורנשטיין)

החקלאים, בעיקר אלו המתגוררים בעוטף עזה, יוצאים כעת למאבק מאוגד ושיגרו מכתב בעניין לרה"מ נתניהו ושר הביטחון ליברמן, שבעבר לא התנגד למתן אישורי כניסה לעובדים מעזה, אך מאז ההבטחה דבר לא נעשה. רק כמה עשרות בודדות של אזרחים נכנסים מדי יום מעזה לישראל, ורובם לצרכים רפואיים.

 

ראשי הרשויות בעוטף עזה מנהלים מאבק בנושא כבר חודשים ארוכים, וכעת החקלאים לוקחים את המושכות לידיים. ארנון רונן, חקלאי ממושב שדה-ניצן שבמועצה האזורית אשכול, מגדל פרחים ומתוסכל מהמצב. "כניסת עובדים מרצועת עזה באופן מסודר ומבוקר יכול להבטיח לי יציבות בכוח האדם ובכך אני יכול להגיב לדרישות השוק. במצב היום אנחנו מוגבלים בכוח אדם. אין גמישות תעסוקתית.

 

אם יהיה לי צוות עובדים שהוא קרוב, כמו שכנינו מעזה, אני יכול להתפתח עסקית. השכנים שלנו בעזה רעבים ללחם. המצב ההומניטרי רע מאוד. צריך להביט במציאות. אנחנו ועזה נידונו להיות שכנים. ועם שכנים צריך להסתדר. כניסת עובדים מעזה לישראל זה אינטרס מובהק של שני הצדדים".

 

גולן טל, מגדל הדרים מקיבוץ יד מרדכי, סיפר: "הפירות שלנו נשארים על העצים ומרקיבים כי אין מי שיקטוף אותם. אנחנו נמצאים במרחק של קילומטר וחצי ממחסום ארז שדרכו בעבר נכנסו עובדים מעזה שעבדו אצלנו בקטיף. כניסתם של עובדים מעזה לעבודה בחקלאות פרושה הצלת החקלאות של ישראל. יש דרך לאפשר כניסת עובדים וגם לשמור על הביטחון. זה קורה יום-יום באיו"ש. אז מדוע זה לא יכול לעבוד גם כאן?"

 

אבי דבוש, מועמד לראשות מפלגת מרצ, ותושב עוטף עזה, הצטרף למאבק: "ממשלת נתניהו מתנהגת בחוסר שפיות בעזה. הרעב בעזה הוא לפתחנו. כניסת עובדים עזתים תציל את החקלאות בנגב המערבי ותקל על האסון ההומניטרי המתחולל בעזה. מי שלא מתגייס עכשיו לעצור את המלחמה הבאה- הוא חלק ממחולליה. אמשיך לפעול בנחישות, לטובת ילדי שדרות וילדי עזה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
החקלאים
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים