שתף קטע נבחר

יועץ התקשורת קמיר יישאר במעצר: "מעורבותו בפרשת בזק משמעותית"

מעצרו של יועץ התקשורת, שחשוד גם בתיווך להצעת השוחד לשופטת הילה גרסטל, הוארך בחמישה ימים בגין חשד לתיווך לשוחד בפרשת בזק. פרקליטתו הלינה על תנאי מעצרו: "הוא הלך לישון ב-1:30 בלילה וכעבור חצי שעה קם כדי לנסוע לביהמ"ש". מסתמן: רה"מ נתניהו ייחקר בפרשה ביום שישי

 

 

עוד התפתחות בפרשת בזק: בית משפט השלום בתל אביב האריך הערב (יום א') בחמישה ימים את מעצרו של אלי קמיר, יועץ התקשורת שחשוד לטענת המשטרה ורשות ניירות ערך בתיווך לשוחד, קבלת דבר במרמה והפרת אמונים בתאגיד בתיק 4000. השופטת ציינה בהחלטתה בנוגע לקמיר כי "מעורבותו בפרשה משמעותית". במהלך היום נודע כי ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי להיחקר בפרשה ביום שישי הקרוב.

 

עו"ד שרון קליימן, פרקליטתו של קמיר, אמרה כי "כל מטרת החקירה הייתה להפעיל לחץ כבד על מרשי כדי שישנה את הגרסה שמסר בפרשה 1270". (החשד להצעת השוחד לשופטת הילה גרסטל). השופטת רונית פוזננסקי-כץ ציינה במהלך הדיון כי "בדו"ח שהוצג לי מדברים על ראיות בתיק 4000 והן אינן קשורות לתיק 1270 (שנחקר אף הוא על ידי היחידה למאבק בפשיעה כלכלית. א"ס). הסיבה שהוא נעצר עכשיו נעוצה בהתפתחויות שקרו לאחרונה".

יועץ התקשורת קמיר בבית המשפט (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
יועץ התקשורת קמיר בבית המשפט(צילום: יריב כץ)

הפרקליטה קליימן אמרה עוד במהלך הדיון: "נמנעת מהנחקר שינה, בלילה האחרון הוא הלך לישון באחת וחצי ובשתיים הוא קם כדי לנסוע לבית המשפט. הוא שהה בבית המשפט ולא הובא בפני שופט. זה לא הלילה היחידי שזה קורה, הם מעירים אותו אחרי שעה וחצי לחקירה. אני מבקשת שבית המשפט יורה שלא תתאפשר חקירה מבלי שתינתן לנחקר שינה של לילה שלם".

 

נציגת המשטרה השיבה לטענות פרקליטתו של קמיר: "החשוד רק עכשיו נחקר בפרשה והסיבות לכך מונחות בפני בית המשפט. יש חשש לשיבוש כבד בחקירה. בעניין השב"ס אין לנו יכולת להשפיע".

 

השופטת פוזננסקי-כץ התייחסה לטענות של עו"ד קליימן ולטענות דומות שהשמיע גם יועץ התקשורת ניר חפץ, החשוד אף הוא בפרשה. לדבריה, "מוצאת אני לנכון להתייחס לטענה לאופן שבו מוחזק החשוד ופגיעה בשעות השינה. אין זו הפעם הראשונה שטענות אלו מובאות לפניי, במיוחד בפרשה זו. ערה אני לכך שהגוף החוקר המורכב מהמשטרה ורשות לניירות ערך עובד עם השב"ס. הם אמונים על הבאתו לבית המשפט. לא ייתכן ששני גופים אלו לא יפעלו בטיעון שימנע מצבים דומים לאלו שהתרחשו היום".

השופטת פוזננסקי-כץ. מתחה ביקורת על תנאי המעצר (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
השופטת פוזננסקי-כץ. מתחה ביקורת על תנאי המעצר(צילום: יריב כץ)

 

 

קמיר נעצר בבוקר בגין חשד למעורבות בפרשת בזק מיד לאחר ששוחרר בתנאים מגבילים במסגרת חקירת ההצעה שבה תיווך לפי החשד בין יועץ התקשורת לשעבר של ראש הממשלה ניר חפץ לשופטת הילה גרסטל, ולפיה היא תמונה ליועצת המשפטית לממשלה בתמורה לסגירת תיק המעונות של שרה נתניהו (תיק 1270). מוקדם יותר מסרה המשטרה כי היא לא תבקש להאריך את מעצרם של קמיר וחפץ בפרשה זו.

 

קמיר החל דרכו ככתב ספורט במעריב וכמי שסיקר את הכדורגל בפתח תקווה והיה ממטפחי אברהם גרנט. לאחר מכן סיקר ככתב משפט במעריב את משפטי נמרודי. מאוחר יותר הוא קודם לכתב בלונדון וסיים ככתב מדיני.

 

ככתב משפטי סיקר בתחילת שנות התשעים את משפטו של ח”כ יאיר לוי מש”ס. שם הכיר את פרקליטו עו"ד יהודה וינשטיין. השניים התחברו לחברות אמיצה. לימים, כשכיהן וינשטיין כיועץ משפטי לממשלה, העביר וינשטיין את אחזקותיו לנאמנותו של החבר קמיר.

 

קמיר פרש ממעריב והפך לעוזרו וליועצו הקרוב של שר הביטחון לשעבר שאול מופז. הוא חיבר את מופז לווינשטיין שסייע לשר בעניינים משפטיים שונים.

 

החברותא הזו התפתחה וספחה אליה חברה נוספת ששמה עלה בשבוע שעבר, השופטת גרסטל. גרסטל, וינשטיין, קמיר, יו"ר חברת החשמל יפתח רון-טל ואחרים הפכו לחברים ב"פרלמנט", קבוצת חברים שהתקבצה סביב הרב אלימלך פירר שידוע גם כמסייע רפואי לנזקקים. לימים, על רקע מינויה של גרסטל לנציבת ביקורת הפרקליטות עבר חתול שחור גדול בינה לבין וינשטיין.

 

קמיר שימש בעבר כיועץ אסטרטגי חיצוני לראשי קבוצת בזק. הוא נשכר על ידי בעל השליטה בקבוצה, שאול אלוביץ'. משרדו קיבל תשלום קבוע של 40 אלף דולר בתוספת מע"מ בחודש.

 

שותפו של קמיר בחברת ייעוץ התקשורת והאסטרטגיה "קמיר בכיר" הוא ישראל בכר, המחזיק על פי רשם החברות 35% מהחברה. בכר הוא מקורבו של מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, שנחקר בפרשה בחשד לביצוע עבירות מרמה - והפך בהמשך לעד מדינה בתיק 4000.

 

מסתמן: נתניהו ייחקר ביום שישי

במקביל, ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי כאמור להיחקר ביום שישי בתיק 4000, ככל הנראה באזהרה. הוא גם צפוי למסור לראשונה עדות בתיק 3000, המכונה "פרשת הצוללות".

 

כבר בשבוע שעבר העריכו גורמים המעורים בתיק 4000 כי לא יהיה מנוס לחוקרי המשטרה לזמן אתן נתניהו לחקירה בפרשת בזק. בידי החוקרים ראיות של ממש לבקשות שהתקבלו בנוגע לסיקור מפרגן לבני משפחת נתניהו באתר "וואלה".

ראש הממשלה נתניהו. עשוי להיחקר בתיק 4000 ביום שישי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ראש הממשלה נתניהו. עשוי להיחקר בתיק 4000 ביום שישי(צילום: AFP)

בפרשה נעצרו בשבוע שעבר בעל השליטה בבזק שאול אלוביץ', אשתו איריס אלוביץ', בנו אור אלוביץ', יועץ התקשורת לשעבר של ראש הממשלה ניר חפץ, מנכ"לית בזק סטלה הנדלר ובכיר החברה עמיקם שורר. שלמה פילבר חתם כאמור על הסכם עד מדינה בפרשה.

 

שאול, אור ואורנה אלוביץ', רעייתו של אור, הודיעו הבוקר על התפטרותם מדירקטוריון קבוצת בזק. דירקטוריון בזק התכנס לאסיפה דחופה לאחר שובו של מ"מ יו"ר הדירקטוריון דוד גרנות מחופשה שבו הודיעו שאול ואור, באמצעות בא כוחם סמנכ"ל והיועץ המשפטי עמי בר לב, על התפטרותם. אליהם הצטרפה כאמור אורנה אלוביץ', כלתו של שאול.

 

החקירה הגלויה בתיק 4000 נפתחה בהוראת יו"ר הרשות ביוני 2017, לאחר חקירה סמויה. במהלך החקירה נבדק חשד לביצוע עבירות פליליות ובכללן עבירות דיווח, קבלת דבר במרמה, מרמה והפרת אמונים בתאגיד ועבירות שיבוש מהלכי משפט. החקירה נגעה להתנהלות חשודה של בכירים בחברות בזק, יס וחלל, וכן של כמה עובדי מדינה הקשורים מתוקף תפקידם בממשקי עבודה מול חברת בזק.


פורסם לראשונה 25/02/2018 18:40

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
קמיר בבית המשפט
צילום: יריב כץ
מומלצים