שתף קטע נבחר

אחרי 7 שנים: הרגע שבו חולת הפרקינסון הפסיקה לרעוד

נוירוכירורגים בהודו הצליחו להפסיק את הרעד העז ממנו סבלה חולת פרקינסון באמצעות צריבה של אזור במוח האחראי על שליחת האותות שגרמו לרעד. בסרטון מרתק ששחרר בית החולים תועד הרגע המדויק שבו הרעד נפסק בפתאומיות

צפו בתיעוד: כך הפסיקו הרופאים את הרעד בחולת הפרקינסון

 

  

נוירוכירורגים בהודו הצליחו להפסיק לחלוטין רעד עז ממנו סבלה חולה במשך שנים. בסרטון וידאו של סוכנות הידיעות הבריטית SWNS נראות השניות הדרמטיות בהן נפסק הרעד במהלך הניתוח.

 

ג'יוטי, חולת פרקינסון בת 67 שבחרה שלא לחשוף את שם משפחתה, סבלה מרעידות ברגליה ובידיה בשל מחלת הפרקינסו במשך שבע שנים. לסוכנות הידיעות סיפר בנה כי הרעידות היו כה עזות, עד שהן מנעו ממנה לישון בלילה ולבצע פעולות יומיומיות.  רופאיה של המטופלת מסרו כי מחלתה של האישה החמירה עד כדי כך שהפסיקה להגיב לתרופות.

 

פתאום נפסק הרעד. תמונות מחדר הניתוח (צילום: SWNC) (צילום: SWNC)
פתאום נפסק הרעד. תמונות מחדר הניתוח(צילום: SWNC)

עוד כתבות בנושא:

רמב"ם: תוך שעות ניתוח חדשני העלים רעידות הפרקינסון

לא להאמין: כך נראית האישה שסבלה 10 שנים מרעידות בידיים

תקווה לחולי פרקינסון: קוצב שמשפר תפקוד החולה
 

בניתוח, שנערך בבית החולים ג'יין בעיר בנגלור שבהודו, איתרו הרופאים את האזור במוח שגרם לרעד וצרבו אותו - כך שבאותו רגע הופסקו האיתותים ששלח המוח ושגרמו לרעידות. כל טעות הקטנה ביותר היתה עלולה להסתיים באסון. בסרטון הווידאו הנדיר ששחרר בית החולים, נראית ידה של המטופלת כשהיא מפסיקה לרעוד באחת.

 

פרקינסון: אבחון מאוחר - יכולות שיקום נמוכות

מחלת פרקינסון נגרמת עקב חוסר במעביר העצבי דופמין, בשל התנוונות אזור במוח הנקרא "החומר השחור". המחלה מתאפיינת בנוקשות של שרירים, רעד, תנועות איטיות, וקשיים בשיווי משקל ויציבה. תסמינים נוספים כוללים דיכאון ופגיעה בתפקוד המיני.

 

המחלה מתקדמת בחמישה שלבים, כאשר אחד הראשונים שבה הוא שינוי עדין במבנה הקול שלרוב אינו מובחן ביומיום.

 

תסמיני המחלה הבולטים נוטים להופיע כשהמחלה נמצאת כבר בתהליך מתקדם, לכן גם האבחון מתבצע כשכ-60% מתאי העצב באזור במוח השולט על הפעילויות המוטוריות כבר הרוסים. לכן, יכולת הטיפול והשיקום נמוכות.

 

הטיפול במחלה כולל בין היתר את התרופה לבודופה המאזנת את רמת הדופמין במוח, פיזיותרפיה ובמקרים קשים ניתוח או טיפולים בגירוי חשמלי למוח.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: SWNC
התקשתה לישון בגלל הרעד העז. ג'יוטי בת ה-67
צילום: SWNC
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים