שתף קטע נבחר

מחקר חדש: אין יתרון בפיצול חיסונים לתינוק

חלק מההורים מבקשים לפצל את מתן החיסונים, במחשבה שגופו של התינוק מתקשה להתמודד עם כמות רבה מדי של תרכיבים בבת אחת - ועלול לפתח זיהומים. החוקרים האמריקנים: ילדים שחוסנו עם מספר תרכובות בו זמנית לא היו בסיכון - תוכנית החיסונים הנוכחית בטוחה

מחקר חדש מאשר: תוכנית החיסונים הנהוגה בעולם המערבי אינה מסכנת את התינוקות. המחקר האמריקני פורסם בכתב העת הרפואי JAMA.

 

הורים רבים חוששים מכמות החיסונים שהרך הנולד מקבל, בטענה – שאין לה כל ביסוס מדעי, שגופו של התינוק אינו מסוגל להתמודד עם כמות רבה של חיסונים בבת אחת, ועל כן בוחרים לפצל חלק מהחיסונים.

 

החוקרים מעריכים שבין 10 ל-15% מההורים בוחרים לדחות את החיסונים או לפצל אותם. הבחירה הזו עלולה לגרום לדחייה מסוכנת של חלק מהחיסונים שהתינוק זקוק להם כדי להילחם במחלות זיהומיות, ועלולה לסכן בכך את בריאות התינוק ואף את חייו. 

 

בטוחה לתינוקות. תוכנית החיסונים הנוכחית (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בטוחה לתינוקות. תוכנית החיסונים הנוכחית(צילום: shutterstock)
 

המחקר הנוכחי בחן 495,193 תיקים רפואיים של ילדים בני שנתיים - ארבע. חלקם לקו במחלות זיהומיות שאין נגדן חיסונים, וחלקם היו בריאים. החוקרים מצאו כי כמות רכיבי החיסונים (אנטיגנים) שקיבלו הילדים שחלו, הייתה זהה לכמות האנטיגנים שקיבלו הילדים שהיו בריאים. מכאן הסיקו החוקרים, כי החיסונים לא גרמו לתחלואה זיהומית רבה יותר בקרב הילדים.

 

עוד כתבות בנושא:

בתוך פחות מיממה: 2 תינוקות נפטרו ב"מעייני הישועה"

לאור החצבת באירופה: הנחיות החיסון החדשות בישראל

מה גרם לירידה הדרמטית במקרי השעלת בישראל

 

"חלק מההורים מודאגים שמא החיסונים מחלישים את מערכת החיסון", אמרו החוקרים, מהאוניברסיטאות קולורדו וסטנפורד, "המחקר רחב ההיקף מאשש את הקביעה כי תוכנית החיסונים הנהוגה בארצות הברית בטוחה - והוכחות אלה קריטיות בשמירה על בריאות הילדים".

 

בישראל: שיעור החיסונים מהגבוהים בעולם

בשלושת העשורים האחרונים, תוכנית החיסונים בשנתיים הראשונות לחיי התינוק התרחבה משלושה חיסונים נגד 7 מחלות, ל-10 חיסונים כנגד 14 מחלות.

 

תינוקות מחוסנים נגד דיפתריה, טטנוס, שעלת, חצבת, חזרת, אדמת, אבעבועות רוח, פוליו, הפטיטיס, והחיידק פנאומוקוק הגורם לדלקת קרום המוח ודלקת ריאות, וכנגד נגיף הרוטה הגורם לשלשולים והקאות.

 

כמה מחקרים בעבר כבר מצאו שאין כל הוכחה לכך שתוכנית חיסוני הילדות המקובלת בעולם אינה בטוחה. בדו"ח שפורסם בשנת 2013, נמצא גם כי כמות החיסונים בהם יש נגיפים או חיידקים מומתים או מוחלשים, ירדה ב-96%. מחקר נוסף שנערך בדנמרק בשנת 2005, מצא שאין עדות לכך שקיימת תופעה של "עומס חיסונים" על גוף התינוק.

  

בישראל שיעור החיסונים בטיפות החלב הוא מהגבוהים בעולם: על פי נתוני משרד הבריאות, עומד שיעור ההורים המחסנים את ילדיהם על פי תוכנית החיסונים על כ-96%. בשנה האחרונה החליטו כמה מדינות באירופה לאסור על ילדים לא מחוסנים להיכנס לגנים ולבתי ספר, עקב התפרצויות מחלות זיהומיות שהתפשטו עקב שיעורי חיסונים נמוכים.

 

צפו: עימות סוער באולפן ynet מול מתנגדי החיסונים

 

 







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חלק קטן מההורים בוחרים לפצל
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים