שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מחקר חדש: מה בריא יותר - שומן צמחי או שומן מבע"ח?
    חוקרים שעקבו אחרי כמאה אלף איש במשך 22 שנים, מצאו כי צריכה של שומן צמחי מפחיתה את הסיכון למחלות לב ותמותה, בעוד שצריכת שומן מן החי מגבירה משמעותית את סיכון התחלואה והתמותה. ההשערה: ויטמינים ומינרלים במקור הצמחי מגינים על הלב

    השומן עלול לחסום לכם את העורקים ולהרוג אתכם, אבל חשוב גם לקיומו של גוף האדם. מחקר חדש מנסה להשיב על השאלה איזה סוג שומן מסוכן יותר - שומן צמחי או שומן מן החי. ממצאי המחקר, שכלל עשרות אלפי אנשים, הוצגו באחרונה בכנס האגודה האמריקנית לבריאות הלב בניו אורלינס.

     

    המחקר מצא ששומן מן הצומח, כמו זה שנמצא בשמנים על בסיס ירקות, אבוקדו, אגוזים וזרעים, קשור לסיכון מופחת לתמותה ממחלות לב ומחלות אחרות. שומן מן החי, כמו זה שבבשר, מוצרי חלב וביצים, קשור בסיכון גבוה יותר לתחלואה.

     

     

    יותר בריא. אבוקדו (צילום: index open) (צילום: index open)
    יותר בריא. אבוקדו(צילום: index open)
     

    החוקרים, מבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת הרווארד, עקבו אחר 100 אלף איש במהלך 22 שנים. הנבדקים מילאו שאלוני תזונה כל 4 שנים. במהלך תקופת המחקר מעל 20,600 איש מתו, מתוכם 4,500 ממחלות לב.

     

    החוקרים מצאו שאלה שצרכו כמות גבוהה של שומן מן הצומח היו בסיכון תמותה נמוך ב-16%, בהשוואה לאלה שצרכו כמות נמוכה של שומן מסוג זה. בהשוואה, אלה שצרכו כמות גבוהה של שומן מן החי היו בסיכון גבוה ב-21% ללקות במחלות לב ומחלות נוספות, בהשוואה לאלה שהמעיטו בצריכת שומן מן החי.

     

    עוד כתבות על תזונה נכונה:

    חייבים משהו מתוק? כך תמתנו את הכמיהה

    האישה שכתבה ספר נגד דיאטות

    מחקר חדש: סוג המזונות הזה מעלה את הסיכון לסרטן

     

    החוקרים מצאו כי גם החלפה של כמות קטנה של שומן מן החי בשומן צמחי, יכולה להפחית את סיכון התמותה ב-10 עד 15%.

     

    החוקרים משערים שההגנה היא לא בהכרח מהשומן עצמו, אלא מהנוטריינטים שבצמחים. מקורות צמחיים עשירים בוויטמינים, פוליפנולים ושומן בלתי רווי – שרשראות שומן ארוכות הידועות כבריאות ללב. מנגד, מקורות של שומן מן החי נוטים להכיל רמות גבוהות של שומן רווי וכולסטרול, שידועים כתורמים למחלות לב.

     

    שומן: חלק בלתי נפרד מתזונה מאוזנת

    "לשומן מהצומח, הרב והחד בלתי רווי יש ערך תזונתי רב והוא חלק בלתי נפרד מתזונה בריאה ומאוזנת", מסבירה הדיאטנית הקלינית נעמה ליאון, "השומן הבריא תורם לשמירה על ערכי כולסטרול מאוזנים וידוע כמגן מפני מחלות לב וכלי דם ושומר על פעילות תקינה של חילוף החומרים.

     

    "הרבה אנשים נמנעים משילוב שומן בתזונה שלהם בגלל הערך הקלורי הרב והחשש מהשמנה" מדגישה ליאון, "עם זאת, שילובו הכרחי גם בתהליכי הרזיה. מומלץ לשלב בתזונה על בסיס יומי שומן כמו אבוקדו, טחינה משומשום מלא, ואפילו חמאת בוטנים טבעית, כמובן שהכל במידה".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שלום דוקטור
    מומלצים