שתף קטע נבחר

אבי גבאי חותם על כרטיס אדי: "לתרום את העתיד שלא נזכה לו"

אבי גבאי חתם בשבוע שעבר על כרטיס אדי לתרומת איברים בפעם השנייה בחייו, זאת כדי להעלות את המודעות לחשיבות התרומה, לדבריו. גבאי אמנם סבור כי המתנגדים לתרומה הם בורים, אבל לא תומך בהחלת החוק ההולנדי (מי שלא סירב מפורשות - איבריו ייתרמו) גם בישראל. "לאדם יש זכות על גופו - גם לאחר מותו"

 

 

בתחילת שנות השמונים, כששירת כקצין מודיעין בצה"ל, חתם יו"ר מפלגת העבודה אבי גבאי על כרטיס אדי. עכשיו, בין ביקור בית להתמודדויות עם משברים פוליטיים, הוא חוזר לחתום בשנית כדי להעלות, לדבריו, את המודעות לחשיבות תרומת האיברים.

 

"זאת התרומה הכי קלה והכי חשובה שאדם יכול לבצע במהלך חייו", אומר גבאי, "אתה מציל חיים, פשוטו כמשמעו. ואם המהלך הזה ישפיע על אחרים גם כן לחתום על אדי אז ודאי שזה היה כדאי. החתימה הראשונה על כרטיס אדי הייתה כששירתי כקצין קרבי בחיל המודיעין. החתימה כעת נעשתה בעיקר כדי להגביר את המודעות בציבור לנושא החשוב הזה. אני מאמין שמנהיגות צריכה להראות דוגמה אישית בכל נושא שמרכזי לחיים שלנו. כך בניקיון הכפיים והיושר הציבורי, וודאי בנושאים של הצלת חיים ותרומת איברים.

 

אבי גבאי חותם על כרטיס אדי ()
אבי גבאי, לאחר החתימה על כרטיס אדי. (לצידו עומדת דוברת המרכז הלאומי להשתלות איברים - דבורה שרר)
 

"המציאות הישראלית מראה לנו שאיש לא חסין. אנחנו עם אחד וחלק מה-DNA שלנו זה לדאוג אחד לשני. אתה הרי לא מחליט למי אתה תורם. אתה נותן את גופך כדי להציל חיים של אנשים רבים. בכלל, כל עניין תרומות האיברים הוא נושא בעל חשיבות לאומית מהמדרגה הראשונה שצריך להמשיך ולקדם אותו ולחשוף אותו לכמה שיותר ציבורים. יש בו מרכיבים של ערבות הדדית בתוך עם ישראל ויכולת להציל חיים של מישהו אחר. אני חושב שאין תרומה חשובה אנושית וערכית גדולה יותר מאשר התרומה כזו".

 

חותמים עכשיו:

 

לחתימה על כרטיס אדי מקוון - לחצו כאן

 

"רק בורות מובילה אדם להימנע מלהציל חיים"

עבור גבאי, הבחירה לתרום איברים היא הבחירה בתרומה נעלה. "זו בחירה בחיים. זו בחירה לעזור לזולת - לאדם שאינך מכיר ובעצם התרומה אתה לפעמים מעניק חיים חדשים או חיים טובים יותר לאדם שסובל ממחלה קשה. הטכנולוגיה והידע הרפואי כיום מאפשרים לנו לעשות דברים שלפני 50 שנה יכולנו רק לחלום עליהם. לא לפני הרבה שנים זה היה מדע בדיוני. היום זה אפשרי וזה נעשה וזה מציל חיים. אנחנו מדברים הרבה על מתן עזרה לאחר ותרומה לזולת. תרומת איברים היא התרומה הנעלה ביותר מבחינתי".

 

עוד כתבות:

צפו: בר רפאלי קוראת לחתום על כרטיס אדי

כשאימא של מיכה פגשה את הנער שקיבל את ליבו

דורון נהרג בתאונת טרקטורון - אימו החליטה לתרום איבריו

 

-מה יחסך לרבנים המתנגדים לתרומת איברים?

"רק בורות מובילה אדם לקרוא לאנשים להימנע מלהציל חיים. כל ישראל ערבים זה לזה. ולכן אני בוחר להסתכל דווקא על הרבנים המאחדים ולא על הקיצוניים. חשוב לזכור שרוב הרבנים שבאמת מבינים בנושא, הם בעד תרומת איברים לאחר המוות. חילוקי הדעות קיימים רק בנוגע לקביעת המוות ואת הוויכוח הזה אני מכבד.

 

"אני מאמין שאין מגזר בישראל שלא מוכן להירתם כדי להציל חיים. במגזר החרדי אנחנו רואים מהלכים יוצאי דופן ומעוררי התפעלות של תרומות כליות למשל. זה ממש לא עניין של שבטים או של אמונה דתית בהכרח. זה עניין אנושי שבין אדם לחברו ואני פועל פה לפי הציטוט שמי שהציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו".

 

-בהולנד אושר לאחרונה חוק הקובע כי אם לא סירבת, איבריך יתרמו. האם מהלך כזה נכון לישראל?

"אנחנו צריכים לפעול להגברת המודעות לתרומת איברים כדי שיותר אנשים יהיו ערים לחשיבות הנושא וליכולת שלהם להציל חיים ועל ידי כך לעלות את מספר האזרחים שמוכנים לתרום. אני לא מאמין בכפייה בנושאים האלה. זה עניין של חינוך ומדיניות. אני חושב שאנחנו צריכים לשאוף למציאות כזו אבל הדרך לשם צריכה להיות הדרגתית ובהסכמה – וודאי שלא בכפייה. יש לאדם זכות על גופו, גם לאחר מותו.

 

"ככל שיותר אנשים יחתמו על כרטיס אדי, ככל שכל אחד מאתנו יכיר עוד אנשים שמוכנים לתרום את האיברים שלהם, כך יותר אזרחים יכירו בחשיבות התרומה. לא פעם אנחנו שומעים סיפורים מצמררים ומרגשים על משפחות שמחליטות ברגעים הכי קשים לתרום את איברי יקיריהם כדי להציל חיים של מישהו זר בשעה הכי קשה שלהם. זה מרגש מאוד וחשוב מאוד. זה כוח שלנו כעם ואלה סיפורים דרכם אנחנו מבינים שזו לא תרומת איברים אלא מתן חיים למישהו אחר. זו המשמעות האמיתית וזו המשימה האמיתית. להציל חיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים