שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    המבורגר טבעוני? לא בצרפת
    צרפת תאסור בקרוב על שימוש במילים "המבורגר", "נקניקיות", "חלב" ו"גבינה" לציון מאכלים טבעוניים. הפרה של החוק תוביל לקנס גבוה שיכול להגיע עד 300 אלף אירו. חבר הפרלמנט ז'אן מורו: "המוצרים שלנו חייבים להיות משווקים כראוי, והמילים 'גבינה' אן 'סטייק' חייבים להכיל מוצרים מן החי"
    יצרני המזון בצרפת ייאלצו לחשוב על דרך יצירתית כדי לתאר פריטים מסויימים מהמזון הטבעוני והצמחוני לאחר שבקרוב מאוד ייאסר שימוש בביטויים המבורגר טבעוני או בשר מן הצומח.
    המבורגר טבעוני (צילום: סטודיו אנג'י)
    המבורגר טבעוני - מחוץ לחוק בצרפת(צילום: סטודיו אנג'י)

    בשבוע שעבר אימץ הפרלמנט הצרפתי תיקון לחוק אשר מתכנן לבטל, כהגדרתו - "שיטות מסחריות מטעות עבור הצרכנים". חברות המזון הצרפתיות לא יוכלו עוד להשתמש במילים "המבורגר", "סטייק", "נקניק" ו"פילה" כדי לתאר מזונות אשר אינם מכילים בשר והעשויים מסויה או סייטן. האיסור יחול גם על תחליפי חלב שונים, ולא יאפשר שימוש בביטויים "חלב סויה" ו"גבינת קשיו".

     

    כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

    מסעדת "זכאים" הטבעונית הופכת לכשרה

    כך תכינו קדרת ירקות שורש

    5000 שקלים ויש גבינה טבעונית על שמכם

     

    הצעד הזה קודם על ידי חבר הפרלמנט ומגדל הבקר, ז'אן מורו, אשר ביסס את טענותיו על פסק דין של בית המשפט האירופי לצדק משנה שעברה האומר כי "סויה ומוצריו לא יכולים להיות משווקים כ'חלב' או כ'גבינה' טבעונית".

     

    "המוצרים שלנו חייבים להיות משווקים כראוי", צייץ מורו בחשבון הטוויטר שלו, ו"המילים 'גבינה' או 'סטייק' חייבות להכיל מוצרים מן החי". אי ציות לחוק עלולה להוביל לקנסות גבוהים של עד 300,000 אירו.

    "התיקון לחוק עבר בעקבות לחץ של לוביסטים המייצגים את ארגוני גידול הבקר במדינה עקב עלייה בפופולאריות של המזון הטבעוני בשנים האחרונות", מספרת אליס ברוזה מפריז, מייסדת סיור האוכל הטבעוני הראשון בעיר בשם: veganfoodtours. "בפריז ובצרפת כולה, כמו בכל העולם, תעשיית המזון הטבעוני החלה לנגוס אט אט ברווחיה של תעשיית המזון והם בלחץ". עוד הוסיפה ברוזה: "ומה יהיה על גורל המילים 'חמאת בוטנים' ו'קרם גוף'? גם אותם יוציאו מחוץ לחוק?" 

    צרכנים צרפתים, חובבי המזון הטבעוני, העלו השערה כי תעשיית הבשר הצרפתית מרגישה מאוימת מעליית הפופולאריות של המזון הטבעוני בשנים האחרונות, ואחדים מהם אף הביעו ספק בכך שהצרכנים יתבלבלו בין המוצרים השונים: "זה מגוחך, אני יכול להגיד לך ששום אוכל בשר לא רכש נקניקיות טבעוניות וחשב שהוא קונה בשר", אמר אחד מהם.

     

    ובינתיים בישראל ממשיכים להשתמש במונחים מעולם החי לתיאור מוצרים טבעוניים: "גבינת קשיו" מככבת בתפריטים טבעוניים רבים בארץ, וכמוה גם "המבורגר טבעוני", "סטייק חציל" ו"סטייק לחם".

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: סטודיו אנג'י
    המבורגר טבעוני? לא בצרפת: צרפת אוסרת על שימוש במונחים מן החי לתיאור מוצרים טבעוניים
    צילום: סטודיו אנג'י
    מומלצים