שתף קטע נבחר

הישג לתושבים: הקמת מגדלי המגורים בכיכר אתרים - לדיון מחודש

בית המשפט המחוזי קבע היום כי יתקיים דיון מחודש בתוכנית להקמת מגדלי מגורים בני 40 קומות בכיכר אתרים בתל אביב שאישרה הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה - הפעם בוועדה לשמירה הסביבה החופית. זאת בעקבות עתירה שהגישו תושבים בעניין

בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה היום (ב') את ההחלטה לאשר בניית מגדלי מגורים בכיכר אתרים וקבע כי היא תעלה לדיון מחדש בוועדה לשמירה הסביבה החופית (וולחו"ף).

 

עתירה נגד בניית מגדלים בכיכר אתרים

צפו בהריסת הפטריות בכיכר אתרים

תחקיר: עיריית ת''א קידמה את תוכנית הענק למגדלים בכיכר אתרים בניגוד לחוק

 

מדובר בעתירה מנהלית שהוגשה בחודש ינואר האחרון על ידי עמותת "לא למגדלים בכיכר אתרים" וכ-400 תושבי העיר, נגד הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה מחוז תל אביב, בגין אישור התוכנית הכוללת של העיר (תא/5000). בעתירה הם ביקשו לבטל את פרסום התוכנית למתן תוקף, בכל הנוגע לקביעותיה ביחס למתחם כיכר אתרים. בדיון שהתקיים היום הסכימו הצדדים בהמלצת בית המשפט, כי התוכנית תעבור לדיון בוולחו"ף בתוך 90 יום.

 

התוכנית נגדה הוגשה העתירה, חלה על העיר תל אביב כולה, ונקבעו בה הוראות והנחיות להכנתן של תוכניות מתאר מקומיות ומפורטות שיוכנו מכוחה. במסגרת התוכנית, נקבעה המסגרת המקסימלית של זכויות והיקפי בנייה.

התוכנית לכיכר אתרים (צילום הדמיה: אדריכל אופיר צרפתי ואדריכל ברק הררי) (צילום הדמיה: אדריכל אופיר צרפתי ואדריכל ברק הררי)
התוכנית לכיכר אתרים(צילום הדמיה: אדריכל אופיר צרפתי ואדריכל ברק הררי)

בעתירה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין אלי וילצ'יק ורוית צימנט ממשרד כהן וילצ'יק ושות', נטען כי התוכנית המקודמת המתייחסת לכיכר אתרים, כוללת את הקמתם של שלושה מגדלי מגורים בגובה 36 קומות, אולם הליכי אישורה הכוללנית היו נגועים באי-חוקיות, כפי שפורסם בתחקיר Xnet.

 

עוד נטען, כי בזמן שהתוכנית הכוללת הופקדה להתנגדויות במתכונת שמתירה בינוי בגובה של עד 25 קומות במתחם הכיכר, תוך איסור מפורש לבנייה למגורים, ורק למלונאות, הרי שהתוכנית אושרה כשהיא מאפשרת בנייה של עד 40 קומות. המשמעות לפי העותרים, היא תוספת של 20% בזכויות, תוך התרת שימושי מגורים.

 

על פי טענות העותרים, השינויים לא קיבלו את אישור הוועדה לשמירת הסביבה החופית (הולחו"ף), וכן לא ניתנה בעניינם זכות טיעון למי שעלול להיפגע מהם. זאת, בניגוד לחוק התכנון והבנייה וחוק שמירת הסביבה החופית.

 

העותרים: "בית המשפט הכיר בכך שאין להקל ראש בעתיד התושבים"

מחברת JTLV, יזמית הפרויקט, נמסר בתגובה: "אנו מברכים על פסיקת בית המשפט אשר נתן תוקף להסכמות בין הצדדים, וקבע שיש להעביר את הנושא לדיון בוולחו"ף בחודשים הקרובים. ביהמ"ש מכיר בכך שאין צורך להפקיד את תוכנית ת"א 5000 להתנגדויות. בעקבות כך, אנו מצפים כי ההליכים יסתיימו מוקדם ככל הניתן כדי להמשיך בפיתוח הפרויקט. זוהי הזדמנות היסטורית שחיכו לה שנים רבות לתיקון הכיכר המוזנחת, שהפכה להיות מפגע בלב תל אביב. התכנון החדש יאפשר בעתיד גישה ישירה מהרחוב לים".

 

עידו זיגלבוים, מפעילי עמותת "לא למגדלים בכיכר אתרים", מסר כי "בשלוש השנים האחרונות פעלה עיריית תל אביב בניגוד לנהלים וקידמה 'קיצורי דרך' כלשון כבוד השופטת. ואולם, בית המשפט הכיר בכך שאין להקל ראש בעתיד תושבי העיר. אני שמח שהנושא החשוב לכולנו יידון עכשיו בכובד הראש המגיע לו".

 

ממשרדם של  עורכי הדין אלי וילצ'יק ורווית צימנט, המייצגים את העמותה, נמסר כי "אנו מברכים על פסק הדין ושמחים שבית המשפט קיבל את טענותינו וסבר אף הוא כי הליך אישורה של התוכנית הכוללנית, בנוגע למתחם כיכר אתרים, היה לקוי. כעת התוכנית הכוללנית תוחזר לדיון בולחו"ף ותעמוד לתושבים הזכות לטעון כנגד הקמת מגדלי מגורים בני 40 קומות במתחם כיכר אתרים, על קו רצועת החוף".

 

ציפי ברנד, חברת מועצת עיריית תל אביב, שפעלה לשינוי התוכנית, ציינה כי "זו תחושת הישג אדירה של מאבק תושבים אותנטי מול מנגנון משומן. אני מצפה שראש העירייה, רון חולדאי, יחשוב על טובת הציבור ויפעל לשיקום כיכר אתרים לטובת התושבים, באמצעות תוכנית שקולה ומאוזנת שלוקחת בחשבון שחוף הים הוא משאב נדיר וחייב שיישאר שייך לכולם". 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים