שתף קטע נבחר

אסף גרניט מגיש: שלושה מתכונים

שורטריב טלה, קאדה של מחניודה וטאבולה כרובית - אסף גרניט עם שלושה מתכונים שתוכלו להכין בבית

שורטריב טלה

המצרכים:

1/2 ק"ג אסדו טלה עם העצמות

2 כפות זרעי חרדל, טחונים

2 כפות זרעי כוסברה, טחונים

כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כפית כמון

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה מעושנת

5 שיני שום

צרור טימין

2 כפות סוכר חום

שף אסף גרניט (צילום: ענת מוסברג)
שף אסף גרניט(צילום: ענת מוסברג)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל התבלינים היבשים ביחד לתערובת אחידה, ומעסים את אסדו הטלה (משפשפים היטב את התבלינים על הבשר).
  2. מניחים ללילה במקרר.
  3. למחרת כותשים את שיני השום ומורחים על האסדו.
  4. עוטפים בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסים לתנור בטמפ של 140 מעלות למשך 4 שעות.
  5. לאחר 4 שעות פותחים את נייר הכסף וצולים ב-180 מעלות לעוד כ-15 דקות או עד להשחמה של השורטריב.

אסף גרניט מתארח במלון אלמא (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 

קאדה מחניודה

המצרכים: 

למילוי של הקאדה -

2 בצל לבן, קצוץ

2 צרור מנגולד, קצוץ

צרור זעת,ר מופרד לעלים

2 כפות טימין, קצוץ

1/2 ק"ג גבינת ברינזה עיזים או ג'בנה

1/2 ק"ג פרמזן, מגורר

3 שיני שום

1 כף סילאן

לבצק של הקאדה -

1 ק"ג קמח לבן

500 מ"ל מים בטמפרטורה של 22 מעלות

100 מ"ל שמן חמניה

30 גר' סוכר

15 גר' מלח

25 גר' שמרים טריים (או 15 גר' שמרים יבשים)

אסף גרניט מתארח במלון אלמא (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי - מאדים את הבצל ואת השורש של המנגולד עד להזהבה.
  2. מוסיפים את העלים ומבשלים כ-10 דק נוספות.
  3. לאחר הבישול מצננים את המסה ומערבבים עם שאר המרכיבים, מתקנים טיבול עם מלח, ומקררים בצד.
  4. מכינים את הבצק - שמים במיקסר את הקמח, הסוכר, השמן והשמרים, ולשים במהירות בינונית. מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים ללוש.
  5. לאחר 8 דקות לישה מוסיפים את המלח, ולשים עוד 3-4 דקות. מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח כ-30 דקות.
  6. לאחר המנוחה מחלקים את הבצק לכדורים של 50 גרם כל אחד, מכסים, ונותנים לבצק לנוח כ-20 דקות.
  7. לאחר המנוחה פותחים את הכדורים ביד וממלאים במלית, מרטיבים מעט את הקצוות ומהדקים היטב.
  8. מחממים מחבת טפלון ומניחים את הקאדה. מטגנים כל צד כ-2-3 דקות, ומגישים.

 

טאבולה כרובית

המצרכים:

1 ראש כרובית מופרדת מהגבעול ומחולקת ל-3 חלקים

1 כוס של חמלה מלאן (חומוס ירוק בתרמיל)

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה גס

1/2 כוס נענע, קצוצה גס

1/2 כוס כוסברה, קצוצה גס

2 יחידות פלפל צ'ילי

2 שיני שום, קצוצות

מעט שמן זית

1/2 לימון סחוט למיץ

מלח ופלפל לפי הטעם

אסף גרניט מתארח במלון אלמא (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
 

אופן ההכנה:

  1. את הכרובית מעבדים ב-3 צורות שונות: מגררים 1/3 מהכרובית בפומפיה דקה; 1/3 כרובית מפרידים לפרחים קטנים; 1/3 נוסף מטגנים בשמן עמוק, ממליחים ומצננים.
  2. מכניסים את כל הכרוביות לתוך קערה, מוסיפים את שאר המצרכים, ומערבבים.
  3. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל, ומגישים.

 

נפתח לכם התיאבון למנות נוספות של אסף גרניט? השף יתארח במסעדת "אורטוריו" במלון "אלמא" במסגרת פסטיבל "מג'סטה" שיתקיים במקום ויימשך שלושה ימים. השף גרניט יחבור לשלומי שבן ולאומנים נוספים שיופיעו בפסטיבל, ובמסעדה יוגש תפריט מיוחד של גרניט. במלון יפוזרו דוכני אוכל ושתייה בשיתוף בר ה"אימפריאל". עוד בפסטיבל: סטנד אפ, מופעי מחול, כיתות אמן וגם - אסף אבידן, ערן צור, שרון אייל, קרן אן, יוני רכטר, אבישי כהן ושולי רנד.

אסף גרניט שלומי שבן מלון אלמא (צילום: מיכאל טופיול)
אסף גרניט (מימין) שלומי שבן(צילום: מיכאל טופיול)
 

מתי: 18-16 במאי

כמה: 185-115 שקלים (25 שקלים כיתות אמן)

להזמנות: 04-6300111 (או דרך אתר "זאפה")

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכה לובטון
שלושה מתכונים של אסף גרניט
צילום: מיכה לובטון
מומלצים